Sve je to ok pa i sljedovi ako slijede kako treba. Kad su Francuzi preuzeli hotel LAV kraj Splita imali smo te godine maturalni ples, vrlo raskošan s ponuđenim šampanjecem prije ulaska u salu... Ali, nastavilo se na "francuski način" , pa nakon nekoliko namaza jelo je bilo : mali medaljon i preko njega ( ne bi vjerovala ) jedna dugačka zelena mahuna...
To je to a la' france
26.10.2025. (18:26)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Ne volim jesti na cesti ali nekad uzmem nešto 'za van' i pojedem doma ili u planini kad se negdje stane a malo jela koje nude mi paše. U restoranima volim 'švedski stol'.
26.10.2025. (19:25)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
@Anna Bonny1 Baš lijepa sjećanja. Sljedovi su prikladni za svećane prigode. Zahtjevaju puno vremena, a ako si poslovno vezan za restorane ne ide. A ja i volim na tanjuru "food" ne slikicu:)))))
27.10.2025. (08:15)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
@ Mislim da je u Bombayu, "nešto kao kruh" bio naan. Izgleda slično kao naša pogača. Radi se s kvasom. Umjesto kruha jedu i čapate. Čapati se rade od brašna i vode. Brašno je od sirka, prosa i još nešto što ne znam. Izgleda kao crna palačinka. Peku na ugrijanim glinenim ćupovima. Ja sam moje pekla od integralnog brašna na teflon tavi. Fino. Mi jedemo uz curry.
27.10.2025. (09:17)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Bili smo četiri puta u Japanu, ukupno skoro dva mjeseca u vlastitoj režiji. Po dva tjedna Japana, sa smještajem, koštalo nas je manje nego da smo išli dva tjedna na Krk. Dobar dio zasluga pripada odličnoj i jeftinoj uličnoj hrani i restoranima brze prehrane. Inače u tim restoranima nema kao kod nas: sjedneš za stol pa jedeš satima, pojedeš pa se dugo ne dižeš. Mi smo ipak i tu zadržali dio naših navika, bez žurbe.
27.10.2025. (21:52)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
@ Više ljubavi Hvala za komentar. O Japanu znam malo. Nikad bila. Interesantno. Čak,neovisno cijeni, u restoranu možeš sjaditi kod kuće, a Japan dođeš nešto vidjeti.
28.10.2025. (09:23)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Zemlja 2 blog hr
dobar tek
26.10.2025. (17:49) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
modrina neba
Ja to nikada nisam i ne prakticiram, jednostavno ne mogu jesti na cesti, nije mi.
26.10.2025. (18:11) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
AnnaBonni1
Sve je to ok pa i sljedovi ako slijede kako treba.
Kad su Francuzi preuzeli hotel LAV kraj Splita imali smo te godine maturalni ples, vrlo raskošan s ponuđenim šampanjecem prije ulaska u salu... Ali, nastavilo se na "francuski način" , pa nakon nekoliko namaza jelo je bilo : mali medaljon i preko njega ( ne bi vjerovala ) jedna dugačka zelena mahuna...
To je to a la' france
26.10.2025. (18:26) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
gogoo
Ne volim jesti na cesti ali nekad uzmem nešto 'za van' i pojedem doma ili u planini kad se negdje stane a malo jela koje nude mi paše. U restoranima volim 'švedski stol'.
26.10.2025. (19:25) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
gogoo
U Bombayu sam vidio kako peku nešto kao kruh uz ulicu ali nisam kušao.
26.10.2025. (20:08) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
viatrix
Zanimljive su te pokretne kuhinje.:)
26.10.2025. (23:48) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Zemlja 2 blog hr
@ modrina neba
Hvala na komentaru.
Pa i nije za svakoga
27.10.2025. (08:04) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Zemlja 2 blog hr
@Anna Bonny1
Baš lijepa sjećanja.
Sljedovi su prikladni za svećane prigode. Zahtjevaju puno vremena, a ako si poslovno vezan za restorane ne ide.
A ja i volim na tanjuru "food" ne slikicu:)))))
27.10.2025. (08:15) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Zemlja 2 blog hr
@ Mislim da je u Bombayu, "nešto kao kruh" bio naan. Izgleda slično kao naša pogača. Radi se s kvasom.
Umjesto kruha jedu i čapate. Čapati se rade od brašna i vode. Brašno je
od sirka, prosa i još nešto što ne znam. Izgleda kao crna palačinka.
Peku na ugrijanim glinenim ćupovima. Ja sam moje pekla od integralnog brašna na teflon tavi. Fino. Mi jedemo uz curry.
27.10.2025. (09:17) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Zemlja 2 blog hr
@ Viatrix
Pokretnu kuhinju, u crvenom kombiju, ima coolinarski chef Istrijan David Skoko.
27.10.2025. (09:22) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
luki2
Volim "street food," volim probati i nešto novo....Sve u svemu, sve umjereno i fino ima prolaz.
27.10.2025. (18:41) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
More ljubavi
Bili smo četiri puta u Japanu, ukupno skoro dva mjeseca u vlastitoj režiji.
Po dva tjedna Japana, sa smještajem, koštalo nas je manje nego da smo išli dva tjedna na Krk. Dobar dio zasluga pripada odličnoj i jeftinoj uličnoj hrani i restoranima brze prehrane. Inače u tim restoranima nema kao kod nas: sjedneš za stol pa jedeš satima, pojedeš pa se dugo ne dižeš. Mi smo ipak i tu zadržali dio naših navika, bez žurbe.
27.10.2025. (21:52) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Zemlja 2 blog hr
@ Više ljubavi
Hvala za komentar.
O Japanu znam malo. Nikad bila. Interesantno.
Čak,neovisno cijeni, u restoranu možeš sjaditi kod kuće, a Japan dođeš
nešto vidjeti.
28.10.2025. (09:23) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...