Komentari

fragmenti2.blog.hr

Dodaj komentar (7)

Marketing


  • V

    Ovo s paštetom me do sada lovilo jednom ili nijednom... najviše dva put na godinu. Nadam se da će tako i ostati... inače bih mogla biti u problemu .))

    avatar

    30.03.2025. (17:53)    -   -   -   -  

  • AnnaBonni1

    kruh ti je za razglednicu--savršen
    Napiši, jesi li miiešala kukuruzno i bijelo brašno ???

    avatar

    30.03.2025. (18:43)    -   -   -   -  

  • nema garancije

    Od kad nisam jela kukuruzni kruh..., mogla bih jedan dan, svakako
    sam u "pekarskoj fazi". Ako lažem ja ne laže pet kila više nego lani.
    "Kruh i pašteta", nostalgično se vraćam, a ovaj tvoj pet jezika priča:))))

    avatar

    30.03.2025. (20:36)    -   -   -   -  

  • Dvi, tri rici...

    Ajme...
    (...i kuku :)))
    Volim kukuruzni, često ga kupim...
    U zadnje vrijeme često pečem kruh jer kupovni su ...uh :), fora mi je/faza miješati razna brasna. Trenutno imam na lageru crno, bijelo, heljdino i raženo pa smiksam neku svoju kombinaciju, svaki put u drugim omjerima. Ni ja ne volim prerađevine, slaba sam na pršut, buđolu i pancetu, naravno - hranu svog djetinjstva i mladosti.
    (Al se nekad dobro jelo).
    Pasteta, kruh i domaći pomidor su mi asocijacija na glad s povratka s kupanja, na ljeto.
    I tako...
    Najs pikčr.
    Sedam jezika govori - kruh sa sedam kora. :)

    avatar

    30.03.2025. (21:44)    -   -   -   -  

  • V

    Annabonny, jep, htjela sam dobiti mekani kruh pa je omjer 2:1, ali i s tim omjerom sam tijesto morala ostaviti da kisne 18 sati

    nema garancije, ova moja pekarska od zimus je bila sva od finih peciva i mliječnih kruhova, pa se to odmah i primijetilo. Kad je ta faza prestala, a ja skoro pretala jesti, sve je ponovno nestalo.

    Vidjet ćemo što će ova faza donijeti... ali obično je svaka od tih ona koja mi je potrebna u tom trenutku.

    Dvi, tri riči..., to je terapija. U trenutku vađenja kruha iz pećnice (ja ovakav pečem u posudi od lijevanog željeza, pa rezultat moram čekati do samoga kraja - nema provirivanja) aktiviraju se i adrenalin, i dopamin... endorfin...

    A korica je fantastična; tvrda je samo kratko vrijeme nakon vađenja iz pećnice... poslije već sama za sebe priča :)

    avatar

    31.03.2025. (12:19)    -   -   -   -  

  • Kockavica

    :)

    avatar

    01.04.2025. (11:13)    -   -   -   -  

  • V

    :)

    avatar

    02.04.2025. (15:33)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...