Od kad nisam jela kukuruzni kruh..., mogla bih jedan dan, svakako sam u "pekarskoj fazi". Ako lažem ja ne laže pet kila više nego lani. "Kruh i pašteta", nostalgično se vraćam, a ovaj tvoj pet jezika priča:))))
30.03.2025. (20:36)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Ajme... (...i kuku :))) Volim kukuruzni, često ga kupim... U zadnje vrijeme često pečem kruh jer kupovni su ...uh :), fora mi je/faza miješati razna brasna. Trenutno imam na lageru crno, bijelo, heljdino i raženo pa smiksam neku svoju kombinaciju, svaki put u drugim omjerima. Ni ja ne volim prerađevine, slaba sam na pršut, buđolu i pancetu, naravno - hranu svog djetinjstva i mladosti. (Al se nekad dobro jelo). Pasteta, kruh i domaći pomidor su mi asocijacija na glad s povratka s kupanja, na ljeto. I tako... Najs pikčr. Sedam jezika govori - kruh sa sedam kora. :)
30.03.2025. (21:44)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Annabonny, jep, htjela sam dobiti mekani kruh pa je omjer 2:1, ali i s tim omjerom sam tijesto morala ostaviti da kisne 18 sati
nema garancije, ova moja pekarska od zimus je bila sva od finih peciva i mliječnih kruhova, pa se to odmah i primijetilo. Kad je ta faza prestala, a ja skoro pretala jesti, sve je ponovno nestalo.
Vidjet ćemo što će ova faza donijeti... ali obično je svaka od tih ona koja mi je potrebna u tom trenutku.
Dvi, tri riči..., to je terapija. U trenutku vađenja kruha iz pećnice (ja ovakav pečem u posudi od lijevanog željeza, pa rezultat moram čekati do samoga kraja - nema provirivanja) aktiviraju se i adrenalin, i dopamin... endorfin...
A korica je fantastična; tvrda je samo kratko vrijeme nakon vađenja iz pećnice... poslije već sama za sebe priča :)
31.03.2025. (12:19)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
V
Ovo s paštetom me do sada lovilo jednom ili nijednom... najviše dva put na godinu. Nadam se da će tako i ostati... inače bih mogla biti u problemu .))
30.03.2025. (17:53) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
AnnaBonni1
kruh ti je za razglednicu--savršen
Napiši, jesi li miiešala kukuruzno i bijelo brašno ???
30.03.2025. (18:43) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
nema garancije
Od kad nisam jela kukuruzni kruh..., mogla bih jedan dan, svakako
sam u "pekarskoj fazi". Ako lažem ja ne laže pet kila više nego lani.
"Kruh i pašteta", nostalgično se vraćam, a ovaj tvoj pet jezika priča:))))
30.03.2025. (20:36) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Dvi, tri rici...
Ajme...
(...i kuku :)))
Volim kukuruzni, često ga kupim...
U zadnje vrijeme često pečem kruh jer kupovni su ...uh :), fora mi je/faza miješati razna brasna. Trenutno imam na lageru crno, bijelo, heljdino i raženo pa smiksam neku svoju kombinaciju, svaki put u drugim omjerima. Ni ja ne volim prerađevine, slaba sam na pršut, buđolu i pancetu, naravno - hranu svog djetinjstva i mladosti.
(Al se nekad dobro jelo).
Pasteta, kruh i domaći pomidor su mi asocijacija na glad s povratka s kupanja, na ljeto.
I tako...
Najs pikčr.
Sedam jezika govori - kruh sa sedam kora. :)
30.03.2025. (21:44) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
V
Annabonny, jep, htjela sam dobiti mekani kruh pa je omjer 2:1, ali i s tim omjerom sam tijesto morala ostaviti da kisne 18 sati
nema garancije, ova moja pekarska od zimus je bila sva od finih peciva i mliječnih kruhova, pa se to odmah i primijetilo. Kad je ta faza prestala, a ja skoro pretala jesti, sve je ponovno nestalo.
Vidjet ćemo što će ova faza donijeti... ali obično je svaka od tih ona koja mi je potrebna u tom trenutku.
Dvi, tri riči..., to je terapija. U trenutku vađenja kruha iz pećnice (ja ovakav pečem u posudi od lijevanog željeza, pa rezultat moram čekati do samoga kraja - nema provirivanja) aktiviraju se i adrenalin, i dopamin... endorfin...
A korica je fantastična; tvrda je samo kratko vrijeme nakon vađenja iz pećnice... poslije već sama za sebe priča :)
31.03.2025. (12:19) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Kockavica
:)
01.04.2025. (11:13) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
V
:)
02.04.2025. (15:33) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...