Komentari

starrynight2022.blog.hr

Dodaj komentar (11)

Marketing


  • starry night

    majstor

    avatar

    21.08.2024. (21:33)    -   -   -   -  

  • TEATRALNI

    Vrhunski odabrana tema baš k'o da si znala kad pogodit pravu temu na pravom mjestu i u pravo vrijeme-baš kad limitirani domoljubi laju protiv njega :)) Iskren da budem ovo je prvo od njega što čitam nisam niti baš pratio njegove kolumne jer se i od vijesti i novina nastojim maximalno distancirati ali čim šank-patriotima para šiklje na uši i rastu im vampirski zubi na Jergovića i će onda znam da vrijedi. Inače kažu mi da sarajevski marlboro nije što je nekad bio (to je onaj period na koji nemam filma) ali prije desetak godina sam dobio sarajevsku drinu. Ne moš bilivit da je takvo jeftino smeće zapravo bilo sve samo ne smeće. Ps odgovorih ti i dao sam ti link na kompletnu sezonu "uspjeha" kod mene :)

    avatar

    21.08.2024. (21:45)    -   -   -   -  

  • starry night

    izvrstan pisac, a Domić trubač, spojila sam priču i Tišinu :)), knjiga je moja, preporučujem :))

    avatar

    21.08.2024. (21:51)    -   -   -   -  

  • luki2

    Genijalno! Ljubim!

    avatar

    21.08.2024. (23:02)    -   -   -   -  

  • starry night

    svjetska klasa, ljubim!

    avatar

    21.08.2024. (23:13)    -   -   -   -  

  • TEATRALNI

    Takvu se preporuku definitivno ne odbija :)

    avatar

    22.08.2024. (00:11)    -   -   -   -  

  • starry night

    super komentari tvoji i lukini kod tebe, jutrić!

    avatar

    22.08.2024. (07:12)    -   -   -   -  

  • j.

    Dobri, stari Marlboro :).

    Da nema tekstova na blogu, ne bih pojma imao o onom Jergovićevom tekstu o alžirskom boksu, eto kako se uspješno pravi reklama :).
    Sjećam se prvog susreta s njim, u podrumu knjižnice u našem selu; prvo što nam je kazao bilo je: i ja sam samo čitatelj.
    To je suština svijeta, svrha DNK, smisao svemira: čitanje.

    Uglavnom, s tim njegovim tekstom ne bih se složio u previše stvari, ali s druge strane reći da Jergović mrzi Hrvatsku nije nipošto točno. Prije svega, Jergović recimo ima klupu u krakovskom parku pod Wawelom kao reprezentant hrvatske književnosti u Unescovu okružju i izboru; istodobno je vjerojatno najčitaniji i najprevođeniji suvremeni pisac te iste književnosti (uz Gavrana i neka "nedržavotvorna" imena koja tim kritičarima, je li, bolje da ne spominjemo), a na koncu – kada bi se nešto čitalo i o toj književnosti znalo – njegov rad posljednjih godina oko promocije mladih književnika u toj istoj književnosti nije nipošto za zanemariti, ne samo na svom webu i Ajfelovom mostu, nego i daleko šire.

    Na koncu, zašto u svijetu uvijek najbolje kotiraju naša književna imena za koje se tvrdi da "mrze Hrvatsku" (Drakulić, Ugrešić, Jergović, Krležu da i ne spominjemo...); jedini Gavran - a i on je najbolji baš tamo gdje u njega dnevne politike uopće nema, u novozavjetnoj trilogiji - pa jel čitav svijet samo i jedino mrzi Hrvatsku? Ma dajte, najte, koje su to nebuloze....

    Ljudima koji razmišljaju crno-bijelo najbolji je argument protiv njihovih podjela baš taj da je recimo u Sarajevu Jerga zajedno s ponekad nenadmašnim Ivanom Lovrenovićem označen kao, vjerovali ili ne, ustaša.

    Zato primjerice ne bi smio ostati nezapažen i prešućen niti njegov trud oko promocije djela Glorije Lujanović, nadasve njene veličanstvene knjige naslova „Srce zemlje“ za koju recimo ovo isto što se ovdje tvrdi za Jergovića za Hrvatsku – tvrde i u Sarajevu – da mrzi Bosnu itd isl. – a govori o zločinima koji su počinjeni nad Hrvatima u Lašvanskoj dolini i o onome što je od života u njoj ostalo. U stratifikaciji svijeta koja zločine dijeli na „naše“ i „njihove“ to onda svakako ne bi potpadalo pod „naše“, pa se takav krunski argument o mržnji (odnosno: protiv nje) Jergoviću ne bi smio prešutjeti, kao nekome tko za takve knjige piše osvrte i pogovore i za rukav vuče promotore i izdavače.

    No, na što je spao Jerga da ga ja branim; odavna već čini mi se da kada se pojavi ovakav čupav i kosat, kao da vidiš dva čovjeka, kao kod onig Bogdanovićeva oca Komnena iz Mrtvouzica: jednog koji je iskočio iz novina, sad će ispaliti nešto dnevnopolitički kao wannabe Thomas Mann južno od Alpa, a drugog - pisca, tvorca vječnosti i zvjezdana praha; sada se u njemu kuhaju barem tri knjige dok pije kavu u Limunu ili šeće Turopoljem, samo ih još treba uliti u tipkovnicu.

    Ovaj drugi, naravno, puno je važniji; ako u ovoj književnosti postoji nešto što bi se moglo nazvati popisom dobrih knjiga u ovom stoljeću, onda među deset najboljih spadaju barem tri njegove, Dvori od oraha; Nezemaljski izraz njegovih ruku, možda čak i Doboši noći.... Puno će još vode proteći Savom dok netko ne napiše bolje knjige od tih; samo je problem u tome što bi ih valjalo čitati...

    I u tome je, na koncu, bit svega; oni koji pljuju po nekome, nisu čitali te knjige; kao u onom vicu iz staljinizma, "pa zar to g..vno još i da čitam?".... Tko ne čita, zapravo, izgleda najčešće da zlo misli.... I tako se opet vraćamo na početak, na memljivi podrum one knjižnice; malo je ljudi koji čitaju a da nisu otvoreni za drugo i drugačije....

    P.S. Duboko sam uvjeren da će se Mariano vratiti. Tako on to znade, a onda - buuum, brrrm - eto ga s naramkom tekstova. Predobar je on pisac i prevelik je to poriv u njemu da bi odustao :).

    avatar

    22.08.2024. (09:03)    -   -   -   -  

  • starry night

    To ste izvrsno uočili, o reklami, pa čim hejteri krenu pljuvati nekog, odmah obratim pozornost i krenem u čitanje ga, ili o njemu, vještice iz Rija, Feralovci, Jergović, Frljić, popišani Smoje, Nazor, Krleža, sve su to velika imena koja peru čast Hrvatske. Jer da imamo samo te krimose i hejtere, bila bi to strahota, i ovako smo smanjeni za milijun stanovnika i prodani stancima i još samo ustaški Za dom je ostao za smijati se u prodanoj zemlji, jer sva lova s blagajni i sve hrvatske plaće idu van, u dobit stranim bankarima, stranim tvorničarima i stranim trgovcima, naš proizvod je sveden na čvarke od čak 20 eura po kg, pa hrvatski radnički umirovljenik s 40 godina rintanja ima mirovinu oko današnjih 15 kg čvaraka, :)))))))))))))))))))))), tragedija na svakom koraku, a velikane pisane riječi i pet stoljeća hrvatske književnosti sigurno ne mogu nadmašiti tekstovi fifica i hejtera, jer samo sa jednim Jergovićevim saxsom, nadsvirani su. Zašto smo pali tako nisko, posebno u moralnom pogledu i pljuvanju po najboljima, treba vidjeti tko plaća tu šrotinu od medija, odnosno kome curi najviše love nakon prikupljanja harača, poreza, doprinosa, nameta, reketa. On stvara vrijednosti u društvu, a te su na najnižim granama ikada.

    Trebamo reklamirati najbolje što imamo, a upravo to hejteri mrze. Tako je i s Marianom. Svaka istina je ovdje zgažena, i to je ta tragedija kojoj svjedočimo.

    avatar

    22.08.2024. (13:26)    -   -   -   -  

  • TEATRALNI

    Zdravo, hvala hvala gotivno mi je jako da ti se sviđa to najvolim :) a meni se jako sviđa vjetrov komentar i tvoj odgovor na njega. Feralovce sam malo popratio arhivski i još 2008 kad su još postojali e to su bile novine po mjeri progresivaca i kozmopolita. A kad toliko seru po Frljiću Krleži i Smoji to samo znači da vrijede.

    avatar

    22.08.2024. (14:02)    -   -   -   -  

  • starry night

    Apsolutno, čim krene barbarska pljuvačina tu po umjetnosti i hrvatskim piscima i umjetnicima, odmah znamo da je to nešto de lux ;))

    avatar

    22.08.2024. (14:21)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...