Komentari

starrynight2022.blog.hr

Dodaj komentar (7)

Marketing


  • starry night

    Probala sam staviti naslov u ruskom originalu, ali ne prima ćirilicu, šteta, znati jezike i pisma je - bogatstvo!

    avatar

    02.07.2024. (23:27)    -   -   -   -  

  • TEATRALNI

    E da, tipkovnicu moraš imati baš podešenu ili fiksnu na neko pismo. Prvi put vidim ukrainske pripovjetke ali Gogolj mi je naravno poznat u prvom redu kao dramatičar evo sam o njegovom revizoru posvetio serijal postova. O isječku iz tvog posta mi fali materijala i nekog zapleta situacija mi nije poznata niti sve protagonisti u njoj ali me "kupilo" samim time što sam vizualno moćan i što sam stvar postavio već u neke dramaturške okvire definitivno još jedna Gogoljeva priča koja ima potencijala za dramaturšku verziju. Ps čirilicu ne čitam-generacija sam koja je zakasnila na to spadam u onih prvih deset koje to više nije išlo.

    avatar

    02.07.2024. (23:40)    -   -   -   -  

  • starry night

    Mi smo u Zagrebu u osnovnoj učili ćirilicu čitati i pisati, inače, bila sam odlikašica, i danas ju samo čitam, ali kad se sjetim kako sam ju znala pisati, i učili smo slovenski, makedonski i sva naša narječja tada u osnovnoj, to mi je puno pomoglo u snalaženju se kod čitanja originalnih tekstova, latinski u gimnaziji, isto, pravo blago, a Vij, :)))), koja je to dobra priča, dugačka, a i cijela ta knjiga, ma savršeno. Ruski klasici. Taj pojam vuče odmah bezbroj asocijacija na vrhunce svjetske književnosti, od Ane Karenjine do Lolite, od Rata i mira do Revizora pa preko Čehova do nezaboravne Dame s psićem, Bulgakova i Majstora i Margaritu da i ne spominjemo, pa sam danas baš uživala, obnavljajući Gogolja i njegove lude priče :))

    avatar

    03.07.2024. (00:08)    -   -   -   -  

  • elwa hr

    Zbunjen sam

    avatar

    03.07.2024. (14:20)    -   -   -   -  

  • starry night

    wow :))

    avatar

    03.07.2024. (17:06)    -   -   -   -  

  • luki2

    Volim Gogolja. Cirilicu i čitam i pišem. Još se sjecam diktata u trecem i četvrtom osnovne.....i pojosna sam danas da i tu nevoljenu cirilicu znam. Ljubim!

    avatar

    03.07.2024. (23:09)    -   -   -   -  

  • starry night

    Ljubim!

    avatar

    04.07.2024. (00:00)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...