Komentari

potok42.blog.hr

Dodaj komentar (5)

Marketing


  • AnnaBonni

    Od Woodstocka , djece cvijeća , tisuće ispraćenih u Vijetnam i isto toliko vraćenih u kovčezima - sva mladost svijeta na bilo kojem dijelu imala je iste motive, ideale i načine otpora prema ratu, izrabljivanju i svim ljudskim okrutnostima koje su vodile tome.

    bio je to razložni otpor : o njemu su snimljeni filmovi o njemu govori i glazba onog vremena koja se i danas sluša.
    Svijet se stubokom promijenio - ali ne sav - oni koji pamte i pišu poput tebe su generacija koja će otići s vremenom : ovi koji ostaju i koji će postati "mladost" odrastaju u vremenu bešćutnosti , ignoriranju svega što ih se ne dotiče , bit će hladni, racionalni sljedbenici pojma "imati" , bit će krupijei životnih kockarnica u kojima dobivaju samo moćni.

    Vlastitih predaka, kako kažeš , u široko otvorenim vratima svijeta malo tko će se i sjetiti ikad.

    avatar

    26.06.2024. (00:16)    -   -   -   -  

  • Dinaja

    1968, bila je to godina atentata na Martina Luthera Kinga i Bobbya Kennedya, pobune na nacionalnoj konvenciji Demokratske stranke u Chicagu, stop ratu u Vijetnamu, užas Praškog proljeća i studentski prosvjedi u čitavoj Europi, porod avangardnog kazališta, Budila se svijest, budio se svijet... i promijenio... materijalno, a ne duhovno postaje važno, moćnici se sastaju, pričaju i ne riješavaju probleme... a mladost je nesigurna, a nesigurnost izaziva agresivnost... ipak na njima svijet ostaje... među njima izrastaju budući profesori, lječnici, znanstvenici... pobjednici na matematičkim natjecanjima, napisanim knjigama u sportu... možda će oni promijeniti sliku svijeta, zaustavi ratove i besmisleno ubijanje... nadam se da hoće...

    avatar

    26.06.2024. (01:27)    -   -   -   -  

  • Mariano Aureliano

    Ako si i u pravu 80%, obuzela te OGORČENOST zbog koje gubiš i promašuješ sve.

    avatar

    26.06.2024. (02:34)    -   -   -   -  

  • WORLD OF A DREAMCATCHER

    Mislim da si točno pogodio poantu izrazom "umrtvljene duše" jer doista, u tom smjeru se krećemo...

    avatar

    26.06.2024. (06:35)    -   -   -   -  

  • Potok42

    @Mariano Aureliano, ništa mene nije obuzelo/spopalo/svladalo, a naročito nije ogorčenost/ogorčenje/gorčina, ako sam u pravu 80 posto. Što ja to gubim, ako pišem o svojim dojmovima koji su blizu istini o glupom,nasilnom i lažljivom funkcioniranju poltičkog svijeta koji ttječe na stotine milijuna ljudskih sudbina? Što ja to promašujem? Što je to "sve"?

    avatar

    26.06.2024. (11:26)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...