Komentari

starrynight2022.blog.hr

Dodaj komentar (10)

Marketing


  • starry night

    vidi šta sam ti uradio od pesme mama

    avatar

    04.06.2024. (10:37)    -   -   -   -  

  • starry night

    trebao je to biti humoristički osvrt, ali hebi ga, nije sve ni tako smiješno, a i pisala sam brzinski, pa što je - tu je

    avatar

    04.06.2024. (10:47)    -   -   -   -  

  • Mariano Aureliano

    Na ženama je ogroman pritisak, jer ne samo da je svijet skrojen po potrebama i viziji muškaraca, već se radi i o ovome o čemu ti pišeš, o kalupima tobožnje ljepote namijenjenim ženama, o kalupima uloga, svi proizvodi za žene su uglavnom puno skuplji od istovrsnih za muškarce, plaće su u prosjeku manje, pravila za žene su drugačija (mi muškarci možemo pet dana zaredom ići na posao u istoj majici, nitko neće primijetiti, no ako žena samo dva dana zaredom ima isti odjevni predmet, odmah će postati predmetom ogovaranja) itd. Tu je i teret trudnoće pri čemu su žene nerijetko ostavljene ili prepuštene same sebi dok muškarci daju petama vjetra. Ultimatum šminke, visokih peta, plave kose...

    Stara tema, no uvijek iznova svježa za razmišljanje i preispitivanje. Iznimno mi je žao što u osnovnoj školi ne postoji predmet kroz koji bi se djeca oba spola osvještavala o čudovištima tradicije, rodnih uloga i stereotipa, o imperativu razumijevanja s jedne strane specifičnosti spola, a s druge iste vrijednosti i potrebe za istim pristupom prema svakom ljudskom biću bez obzira na spol.

    avatar

    04.06.2024. (11:21)    -   -   -   -  

  • starry night

    bravo!

    avatar

    04.06.2024. (11:24)    -   -   -   -  

  • TEATRALNI

    Ovdje se totalno slažem s Marianom.

    avatar

    04.06.2024. (13:42)    -   -   -   -  

  • starry night

    i ja, "Iznimno mi je žao što u osnovnoj školi ne postoji predmet kroz koji bi se djeca oba spola osvještavala o čudovištima tradicije, rodnih uloga i stereotipa, o imperativu razumijevanja s jedne strane specifičnosti spola, a s druge iste vrijednosti i potrebe za istim pristupom prema svakom ljudskom biću bez obzira na spol." - vrh!

    avatar

    04.06.2024. (14:10)    -   -   -   -  

  • j

    Bilo bi to tako u školama koje bi bile dio društva što teži jednakosti i slobodi. No, zadatak škola još uvijek na žalost je proizvoditi nesretne, slabo obrazovane sanjare; najamnike i radnike; potrošače a ne aktivne dobronamjerne sudionike; topovsko meso na trgovištu svijeta. Svijet treba podjele, otuđenja, poniženja, nevolju, mrak i čežnju za imetkom i izgledom, a ne ravnotežom i snagom. Na svakom je pojedincu tako teret i odgovornost, ali i radost ispunjenja svog puta, jedinstvenog i običnog istodobno.

    Žene se bude iz tisućljetnog sna, odbijajući biti dijelom i nositeljem takvog svijeta. Ako uspiju srušiti koncept moći i sile, spasit će čovječanstvo.

    avatar

    04.06.2024. (20:28)    -   -   -   -  

  • luki2

    Odličan komentar Mariana! Potpisujem!

    avatar

    04.06.2024. (22:03)    -   -   -   -  

  • starry night

    Danas čitam:

    "TIJEKOM jučerašnjeg dana u Zagrebu počinjen je niz razbojništava nad stranim državljanima, priopćeno je iz Policijske uprave zagrebačke.

    Nepoznati počinitelji su oko 1 sata poslije ponoći u Vlaškoj ulici za vrijeme vožnje taksijem iskoristili nepažnju vozača, 29-godišnjeg filipinskog državljanina, te mu otuđili novac. Materijalna šteta iznosi nekoliko stotina eura.

    Nepoznati lopov je oko 17:20 sati u parku na Maksimirskom perivoju uz uporabu tjelesne snage počinio razbojništvo nad 37-godišnjim Filipincem. Ukrao mu je novac, ali nije poznat točan iznos.

    Nepoznati počinitelj je oko 19 sati na Trgu Ante Starčevića iskoristio nepažnju 61-godišnje državljanke Indije te joj ukrao novčanik s dokumentima i novcem. Materijalna šteta se procjenjuje na više tisuća eura.

    Lopovi su oko 21:30 sati na Zelenom trgu uz uporabu tjelesne snage opljačkali 23-godišnjeg Egipćanina. Lopovi su mladiću ukrali nekoliko stotina eura."

    Ovaj video koji sam objavila je edukativna poruka države svojim građanima protiv diskriminacije, kakve poruke šalju naši političari?

    Svako ugnjetavanje stvara ratno stanje. (Simone de Beauvoir)

    Bit će tu sve gore. Počelo je s dominiranjem žena a završit će pobunom robova, dupli zakoni stvorili su diskriminaciju građana, financijsko nasilje i ogromne socijalne razlike. Imperativ je reket i naplata, de facto - pljačka.

    avatar

    04.06.2024. (22:06)    -   -   -   -  

  • starry night

    Vi ste j. jedan krasan muškarac, intelektualac. blag, otmjen, i puno pridonosite boljem društvu :))

    avatar

    04.06.2024. (22:11)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...