Komentari

gosponprofesor.blog.hr

Dodaj komentar (7)

Marketing


  • j.

    Nisam gledao, bili smo vani; dugo već zapravo ne gledam tu nekad sjajnu emisiju; nekako kada čujem termine epistemiološki i postmodernizam koji se nužno spominju (bar dok sam ja gledao u zadnje vrijeme) dobijem probavne tegobe, a one navečer baš i nisu neka premija. Šalu na stranu, u pravu si, naravno; ako nije bilo jasno i glasno odvojeno jedno od drugoga, i prikazano kao takvo, onda to sigurno da najbolje pokazuje do kuda smo dogurali.

    avatar

    11.05.2024. (13:13)    -   -   -   -  

  • AnnaBonni

    Malo ste prestrogi gos'n profesor : teme Petog dana su namjerno takve kakve su - širokom mediju poznate a vrlo stručno analizirane.

    avatar

    11.05.2024. (17:51)    -   -   -   -  

  • gospon profesor

    @ AnnaBonni: nisam ja ni najmanje prestrog, nego su nam svima srozani kriteriji dobrog ukusa i onoga što jest ili nije primjereno. Naravno, ako desetljećima gledamo portale na kojima usporedno vidimo vijesti i fotografije rezultata genocida i terora uz fotografije celebrityja i influencerica, onda nam je sasvim okej da se intelektualci dogovore s urednikom ili urednicom emisije da će malo govoriti o, pazi, g e n o c i d u, a onda ležerno, u vedrom tonu, nastaviti o Baby Lasagni. Meni je to perverzno, sablažnjivo i ne znam bolju sliku koja opisuje duh vremena i stanje uma i duha od te.

    avatar

    11.05.2024. (18:36)    -   -   -   -  

  • Lilianke

    Da...neke stvari su ozbiljne, smrtno ozbiljne. Druge trivijalne
    No ima jedan ALI!
    Život je takav.
    Život nije nego mješavina svega, istovremeno. Mješavina nespojivog, istovremeno. Neprimjerena mješavina nespojivog, istovremeno.

    K tome, život ima navadu da živi samog sebe kroz ljude, htjeli oni to ili ne...

    Kad je moj muž umro, tek tada sam postala svjesna činjenice da ništa nije stalo zbog njegove patnje pa smrti. Nitko nije htio zastati. Primjetili su, to da, ali i jednostavno nastavili dalje.

    Mogu slobodno reći da sam bila zgranuta, i razočarana; tek sam tada uvidjela da ni ja također nisam nikada do tada stala ni za čiju smrt!

    Evo, ja sam htjela stati za suprugovu smrt. Željela ostati, skupa s njim ne ići dalje. Na koncu je i mene statičnu, zaustavljenu, odnjelo, otplavilo s tog mjesta smrti, I nosi me dalje. Kuda, ne znam, a nije ni važno za ovaj post.

    Na prvu se čini, da nije primjereno ove dvije teme staviti u istu emisiju, istim ustima komentirat, postavljati jedno i drugo rame uz rame, u isti okvir zvan 'trenutna zanimacija ovog društva'. Nije primjereno.
    Ali je tako jebeno životno.
    Neizbježno.
    Život ne pita, jednostavno živi.
    Gdje netko umre, sutra na tom mjestu nikne trava.

    Sve se odvija u istoj emisiji. I smrt i život, i patnja i radost.
    Može ti se ne sviđat, al ne možeš izbjeć.

    avatar

    11.05.2024. (18:58)    -   -   -   -  

  • gospon profesor

    @ Lilianke: kao ni @ AnnaBonni, ni ti ne uočavaš moju poantu. Ovdje se radi o dekadenciji u medijima, jer bi nekad bilo nezamislivo da se dvije takve teme nađu u istoj emisiji, ili na istoj stranici u novinama. Ljudi su osjećali da to nije etički podnošljivo. Više očito ne smatraju. Više to nije problem. Bi li bio problem da se počnu objavljivati slike raskomadanih tijela, a pored toga scena iz Epsteinove vile gdje se orgija? To je isto "život". Gdje je tebi osobno granica onoga što je u medijima prihvatljivo? Ja ne govorim o osobnom životu, nego o javnom mediju, i to o emisiji koju vode intelektualci.

    avatar

    12.05.2024. (12:06)    -   -   -   -  

  • Lilianke

    Ako bih ti pričala gdje je meni granica koju je tv (mediji uopće) davno prešla, to bi ti odalo moje svjetonazore. Onda bi moji svjetonazori bojali tvoje viđenje mojih riječi. To je bezveze...neću to.. :)

    Tako da ću se samo zadržati na izjavi - da, tv je davno i debelo prešla moje osobne granice nedopustivih izjava, stavova, zahtjeva,odabira tema, podržanih prostakluka, kriminala, laži, zgrtanja novca o trošku tuđeg zdravlja, slobode življenja i slobode govora.

    ............

    Mi činimo nešto, i mislimo da to što činimo i za drugoga predstavlja točno to. I samo to.
    No ipak ,u krivu smo...svatko je svijet za sebe, i već jednu riječ, jedan pojam, možemo tumačiti beskrajno različito...i po smislu,i po unutarnjem doživljaju.

    Zato se nemoj čuditi da kažeš jedno, očekuješ drugo,a dobiješ svašta: prvo,drugo, treće, četvrto i peto.:))).
    Možda tebi to izgleda nepovezano :)),no drugom i izgleda, i je povezano.
    :)))

    Ugodan ti ostatak dana želim :)

    avatar

    12.05.2024. (12:34)    -   -   -   -  

  • gospon profesor

    @ Lilianke: sve ok :)

    avatar

    12.05.2024. (14:15)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...