Komentari

kejtoo.blog.hr

Dodaj komentar (12)

Marketing


  • kejtoo

    Division is another lie we've come to believe.

    avatar

    10.11.2023. (14:01)    -   -   -   -  

  • Ypsilonka

    " still unaware of our potential. I wonder why that is? Those whom we allow to rule with us know this truth well. They also know that we cannot create anything by ourselves, we need others to create something. That is why they keep knowledge and share it among themselves. That's how they rule. That's how they become richer. They are also smart, they know our nature, which is the main source of their manipulation of us. They put us in the position of "blind" followers and we accepted it because they seem so advanced and superior to us, not knowing that we are the ones who are actually powering their system. We are their batteries. However, we cannot do anything while we are divided"

    Kopirala sam si post jer bih zaboravila dok tipkam komentar reći sve što želim.
    Tekstove ovog tipa također vidim vrstom manipulacije.
    Čovjek je u poziciji "žrtve" jer tu poziciju voli, ona mu odgovara.

    On nikako ne želi preuzeti odgovornost za sebe. To je njegov jedini problem.

    They also know that we cannot create anything by ourselves, we need others to create something.

    Laž, i istina koja vrijedi samo za dio ljudi kojima odgovara.
    Čovjek je lijen, komotan, i neodgovoran.
    Sve manje ga žalim.

    Istina je kako održavamo sistem, ali na kakvu podijeljenost upućuješ?
    S kim bih trebala biti jedinstvena? I s kim nisam a trebala bih? I točno kako bi se to manifestiralo? :)

    Ništa pametno ne možeš reći ni zaključiti iz teksta, a otkriva neke duboke istine!
    Hm...

    avatar

    10.11.2023. (14:57)    -   -   -   -  

  • kejtoo

    "Čovjek je lijen, komotan, i neodgovoran." To nije istina. Takav je jer se manipulira njime umjesto da se potiče njegov potencijal.

    "...ali na kakvu podijeljenost upućuješ? S kim bih trebala biti jedinstvena? I s kim nisam a trebala bih?" Apsolutno sa svime što postoji.

    avatar

    10.11.2023. (15:08)    -   -   -   -  

  • Ypsilonka

    Onog trenutka kada odrastemo nema nikoga tko će nam doći i reći: razvijaj svoj potencijal. Nema ni onoga tko će nam osigurati uvjete - to moramo činiti sami ili ne činiti!

    U odrasloj dobi odgovornost za nas same je na nama. Ne kažem kako put nije trnovit ili može biti trnovit, sustav je daleko od dobrog, ali tko je odgovoran da razvija moje osobne potencijale?
    Moj šef, muž, političari? Tko?

    Apsolutno sa svim što postoji je rečenica koja je poetična, ali u praksi neprimijenjiva.
    Što bi to uopće trebalo značiti?

    Trebam li biti onda jedinstvena i solidarna (kad smo već kod prakse) sa pedofilima, serijskim ubojicama, teroristima, narkodilerima?
    Kad već trebam sa svima!

    Što ti želim reći?

    Ovakvi tekstovi, a pretpostavljam kako orginalno nije tvoj, su navlakuše.

    Potencijal bilo koji pa i ljudski se razvija vrlo konkretno i sistematično. Jedinstvenost je pojam koji se u kontekstu jasno može definirati.

    Ovaj tekst podržava stav : brigo moja pređi na drugoga i oni su krivi nisam ja. Tako da imam opravdanje za to što nisam postao/ostvario/ bio/ ono što sam želio.

    Siguran recept za neuspjeh.

    avatar

    10.11.2023. (15:23)    -   -   -   -  

  • kejtoo

    @Y Tekst je proizašao iz mog viđenja društva i to ne znači da tamo negdje ne postoji još istomišljenika. Mislim da znaš već za što se zalažem općenito. Da, ovaj svijet još ima hrpu krivih drina koje trebamo ispraviti. Moje viđenje je negdje dalje u budućnosti gdje su već ispravljene. Samo prenosim djelić toga što bi mogli biti. Ne treba te to toliko vrijeđati kad ti se već ne da na taj način promišljati. Kad kažem apsolutno sa svime što postoji, to znači da se trebamo uskladiti sa prirodom, Bogom, ljudima i životinjama oko sebe i to onda vrijedi za sve nas. Vjerujem da kad bi to postigli, da tada ne bi bilo ovih krivih drina i da bi bili daleko naprednije i bolje društvo.

    avatar

    10.11.2023. (19:08)    -   -   -   -  

  • sewen

    Ja bi volija da je na naš napisano, makar ka prevod....

    avatar

    10.11.2023. (19:47)    -   -   -   -  

  • Ypsilonka

    Ne vrijeđa me.
    Samo sam komentirala. Nije kako svi trebamo isto misliti i svijet jednako doživljavati.

    I komunizam je bio dobro zamišljen. Jbg.

    "Ideja savršenoga, besklasnoga društva potpune jednakosti ljudi.
    Politička ideologija utemeljena na ukidanju privatnoga vlasništva i na uspostavi zajedničkoga vlasništva nad sredstvima za proizvodnju."

    avatar

    10.11.2023. (20:09)    -   -   -   -  

  • kejtoo

    @sewen čak mi je i palo to na pamet, evo update samo za tebe ;)

    avatar

    10.11.2023. (22:15)    -   -   -   -  

  • kejtoo

    @Y Sve 5. Bilo bi dobro kad bi se pojam "vlasništva" u potpunosti izostavilo, jer opet to neko "vlasništvo" može bit kočnica. Ja sam više za pojam "općeg dobra" od kojeg svi imamo koristi i samo pičimo zajedničkim snagama naprijed i rastemo u fizičkom i duhovnom pogledu. Tako je nekakva moja vizija naprednog društva.

    avatar

    10.11.2023. (22:20)    -   -   -   -  

  • Klaatu

    "Oni, kojima dopuštamo da sa nama vladaju, dobro znaju ovu istinu. Znaju da ne možemo ništa stvoriti sami, trebaju nam drugi da bi nešto stvorili."

    Pa znaju da ništa ne možemo stvoriti sami i da nam za to trebaju drugi. To je netočno. Oni znaju da mi možemo stvarati. Ali, proces stvaranja su prilagodili sebi. Kad bi se ta istina saznala, njihov svijet bi pao kao kula od karata.

    avatar

    10.11.2023. (22:27)    -   -   -   -  

  • kejtoo

    @Klaatu Da, imala sam na umu kompetitivnost kao odvlačenje u krivom smjeru u stilu kako svatko teži nekom dokazivanju naspram drugoga kao potvrdu vlastitog uspjeha. Razmislila sam o tome, to je jedan od načina na koji se odjeljujemo. Stvarno ne znam nikoga da je uspio sasvim sam u bilo čemu. Uvijek je uključen još netko, čak i cijeli tim ako ne i cijela vojska radnika. Bez zajedništva nema ničega. Stvoreni smo da budemo i bivamo u zajednici.

    avatar

    10.11.2023. (22:39)    -   -   -   -  

  • WORLD OF A DREAMCATCHER

    Jako zanimljiv post, priznajem pročitala sam ga više puta :) I svaki put ga nekako drugačije doživjela i razumjela. Kažeš nesvjesni smo potencijala. Možda nam je svjesnost zapravo svjesno zabranjena, jer kad bi spoznali kako kaže Klaatu raspao bi se "njihov" svijet kao kula od karata. Možda smo programirani da slijepo slijedimo, da ne razvijamo potencijal, da budemo na taj način udaljeni od istine

    avatar

    11.11.2023. (00:28)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...