Komentari

kejtoo.blog.hr

Dodaj komentar (11)

Marketing


  • kejtoo

    Mm,da...

    avatar

    07.10.2023. (22:28)    -   -   -   -  

  • Klaatu

    Oh. da ... A sad je pokrenut proces uništenja starog svijeta i proces stvaranja novog svijeta. Bit će teško nekoliko godina, ali tko preživi to razdoblje, živjet će u boljem svijetu.

    avatar

    08.10.2023. (00:10)    -   -   -   -  

  • stara teta

    "...laž koju smo prihvatili kao svojevrsnu istinu i koju slijedimo..."

    jeza me obuzima na bezumnost predrasudne moći koja zabranjuje svaku kritiku, pitanje i promišljanje. Nije joj izvor iskonska nepovjerlljivost prema nepoznatom, nego plemenski ukorijenjen strah od nepripadanja i odbačenosti. najlakše je onda prihvatiti lijepo upakirane parole koje nas uljuljkuju u osjećaj "ispravnosti", daju nam smjernice da se držimo "velikih" riječi kao što su istina, pravda, narod, vjera, ponos, pripadnost... koje su samo riječi. no potiču u nama ružna i nepravedna djela.

    avatar

    08.10.2023. (13:47)    -   -   -   -  

  • Smisao Života

    netko je rekao da je laž uvijek jača od istine jer ispunjava očekivanja...

    avatar

    08.10.2023. (16:58)    -   -   -   -  

  • stara teta

    sam naslov teksta je dvosmislen.
    zlo je laž? znači li to da pojam zla, što znači samo zlo, zapravo ne postoji, da je zapravo lažan?? stavljati imenicu zlo u subjekt, a definirati je predikatom opisnog tipa bi ukazivalo da zlo zapravo ne postoji, da ga se prezentira kao stvarnost, a manipulira se drugima uvjeravajući ih da zlo zapravo postoji.

    ako se željelo reći da je samo zlo po sebi, koje postoji, zapravo hrpa laži koje nas dovode do uvjerenja da su istina i time nas navode na loše misli, loše namjere i loša djela, onda je naslov vrlo nespretno izabran. u tekstu se, doduše, navodi na smisao da lažne riječi, obećanja, naturavanje neistinitih podataka može uzrokovati kriva uvjerenja. no tekst je površan, nejasan, možeš ti to i bolje.
    evo, samo se zagreblo malo po tekstu, pa se očituje višeznačnost, i to samo kao ogledalo nečijih vlastitih misli, nego naprosto misaonom, tekstualnom, logičkom, jezičkom analizom.
    sine ira et studio.

    avatar

    08.10.2023. (18:23)    -   -   -   -  

  • sewen

    Ponovivši nekoliko puta laž, postaje pomalo istina...

    avatar

    08.10.2023. (18:45)    -   -   -   -  

  • kejtoo

    @stara teta Zašto je svima potrebno nekakvo kompliciranje? Mislite li da ako zakomplicirate, da je istina time kompleksnija? Nije, jednostavna je. Toliko jednostavna da ju i dijete može razumijeti. Prestanite sami sebi otežavati stvari. Za sve za što si dajemo za pravo da radimo ono što ne bi trebali, lažemo sami sebe. Mislim da svi imamo savjest. Ne bi bilo loše ponekad, ako ne i stalno, ju i poslušati.

    avatar

    09.10.2023. (00:05)    -   -   -   -  

  • WORLD OF A DREAMCATCHER

    Duboka istina

    avatar

    09.10.2023. (08:58)    -   -   -   -  

  • stara teta

    ketač, ne mora se odmah pravdati kaj zagorec, ha, ha. ako već hoćeš docirati i moralizirati onda to treba jasno i razgovjetno. činilo mi se da takvi ekspozei nisu jednosmjerni. ako jesu, onda se neću više javljati kod tebe da ti ne unosim nemir u koncepciju. morti bu ti lakše. sposobnost samokritičnosti, težnja za poboljšanjem i skromnost je vrlina dobrih i sigurnih ljudi. dobrom prezenteru nekih ideja dobro dođe i malo retoričke edukacije. od četitri komentara svaki se odnosi na drugačije pronađene elemente iz teksta. ako netko "komplicira" ili se referira na različite sadržaje, to ne znači nužno da nije u stanju razumjeti, nego da je autor napisao nejasno, višesmisleno, bez precizne poante. isprazna filozofija razlikuje se od poezije. istine jesu jednostavne, no pisati jasno i razumljivo, bez suvišnih parabola, metafora, asocijativnih digresija i prispodoba, odlika je dobrog govornika. koji ne zamumuljava stvar. a ti si je dvosmisleno zamumuljio. čemu to? pitam kao obični čitatelj.

    avatar

    09.10.2023. (09:10)    -   -   -   -  

  • Klaatu

    @stara teta, zašto se @kejtoo obraćaš kao da je muško?

    avatar

    09.10.2023. (22:27)    -   -   -   -  

  • kejtoo

    @stara teta Dobra ti je ova riječ "zamumuljio", nasmijala si me :) Možda namjerno pišem tako kako pišem da bih vas natjerala da razmišljate sami o tome. Istina, ima puno strana s kojih se može prići mojem tekstu. Čemu se ograničavati?

    avatar

    09.10.2023. (23:34)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...