Komentari

recenzijefilmova27777.blog.hr

Dodaj komentar (5)

Marketing


  • TEATRALNI

    /////__///

    avatar

    04.09.2023. (23:51)    -   -   -   -  

  • luki2

    Uh, volim hororce - ali očito mi Drekavca ne bi godilo gledati.Inače mi jako teško pada miješanj žanrova; uništili su Anu Karenjinu musicalom. :(((( Užas!Ljubim!

    avatar

    05.09.2023. (01:13)    -   -   -   -  

  • starry night

    da ti ostavim komentarčić, imamo divne horore u literaturi, San doktora Mišića K. Š. Đalskog mi je među najboljim hrvatskim horor pričama, i ekranizirana je, a drekavac je, koliko znam, i prvi put sam čula za to biće, lik iz bosanskog folklora; uvijek si intrigantan i zanimljiv, sinopsis koji si dao je izvrsna kratka pričica o zločinu i kazni, a rock opera u kojoj formi je priča prikazana je više forma za pozornicu nego za film, pa to možda u tom smislu i jest promašaj

    avatar

    05.09.2023. (09:46)    -   -   -   -  

  • Pozitivka

    A dobro, baš sam mislila da je o drečavcima post.... Horor nije moj žanr, a ne znam, nije mi to baš, valjda ne volim onaj strah i tjeskobu, ima je ionako previše. No, za usputni pozdrav nikad nije horor. ;)

    avatar

    05.09.2023. (21:34)    -   -   -   -  

  • TEATRALNI

    -LUKI-Ja sam ih nekad volio dok sam još pratio američku kinematografiju, ovo sad je iznimka kad se nešto takvo kod nas snimi, dao sam primijere u postu jedan akcijski crnohumorni kojem je "baza" horor priča. "Zagorski specijalitet" iako je vrhunski srednjemetražni projekt i imam samo riječi hvale za njega brat bratu pored tolike količine zdravog crnog humora ne možeš ga doživjeti kao horor što je i Isabelči svojevremeno konstatirala na postu od prije 4 godine. S druge strane "egzorcizam" je baš punokrvni horor. Što se tiče "drekavca" šteta što su ga tako zasrali konceptom scenarija jer stvarno je imao potencijala biti izvrstan film što bi i bio kad se ne bi svodio na revanje aria. Sve u svemu nije mi leglo. Inače ne stavljam na blog ono što mi se ne svidi ali sam sad napravio iznimku čisto zbog činjenice da je imao potencijal koji je iste sekunde srozan kad su ga režirali na ovaj opera način.

    -STARRY-Tvoj komentarčić je uvijek čast i zadovoljstvo pročitat. Očekujem te i na sljedećoj temi koja je daleko kompleksnija od ove a i važnija. Pogledat ću prerondati net u potrazi za ekranizacijom Đalskog. Što se drekavca tiče ovaj opis s wikipedije nije nešto ali na dobrom si tragu. Evo ovdje više o legendi i ne samo Bosna nego je to legenda kompletnog Balkana. Ova forma je definitivno promašaj ne samo gola nego celog fudbala bar što se tiče filma da se radi o nekoj živoj operi složit ću se možda bi i imalo prolaza iako tu isto nisam kompetentan jer opere ne gledam.

    -POZITIVKA-A da, taman posla pa da bi takvima posvećivao sekundu svog vremena nemaju derišćad (koja je prekardašila pedesetu ali u bulji su i dalje balava derišćad) privilegij na to :) nisam ni ja od horora osim kad su u našoj kinematografiji jer su kod nas još relativno nov žanr pa se uhodavaju a i svaki dosad pogledani je neusporedivo kvalitetniji od onih američanskih, ne pozdrav nikad nije horor osim ak nije jump scare. Uzvraćam.

    avatar

    05.09.2023. (22:31)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...