Komentari

starrynight2022.blog.hr

Dodaj komentar (12)

Marketing


  • starry night

    "Majka Hrabrost" i značenje u simboličkom i općeobrazovnom kontekstu.

    avatar

    08.07.2023. (15:34)    -   -   -   -  

  • starry night

    “Oni koji su protiv fašizma, a nisu protiv kapitalizma, koji lamentiraju nad barbarstvom koje proizlazi iz barbarstva, slični su ljudima koji žele pojesti svoju teletinu, a da ne zakolju tele.”

    - Bertolt Brecht, Pet poteškoća u pisanju Istine

    avatar

    08.07.2023. (15:47)    -   -   -   -  

  • starry night

    Kuraž bi htjela da rat vječno traje da može "poslovati", niti jedna žrtva joj nije prevelika za profit koji ostvaruje u ratu u koji gura i vlastitu djecu. Brecht raskrinkava svu bijedu takve "Majke Hrabrost". Njemci su mu odali počast markom Majka Hrabrost https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/f/f8/Stamps_of_Germany_(DDR )_1973,_MiNr_1852.jpg

    avatar

    08.07.2023. (16:20)    -   -   -   -  

  • Blogokviz

    Brecht je zakon :)... i letovcima je za pjesmu "Mama ŠČ!" nadahnuće bila pjesma "Jedan mali rat" iz predstave "Majka Hrabrost i njezina djeca"

    avatar

    08.07.2023. (17:25)    -   -   -   -  

  • starry night

    jooooooj, što volim U-ČI-TI !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! volite li i vi učiti ili volite baljezgati pa šta bude :))))))))))))))))))))))))))))))?, recimo, ta zabrana spontanog izražavanja i preporuka frazurina i pažljivog biranja rječnika i poštivanja tzv. autoriteta u vidu klera ili goverment, pisati tako da sve liči jedno na drugo i bude ko fraza i bon-bon (ton), to je sve u svrhu začepljivanja usta istini i pristanka na isprogramirani govor kao njakanje magarca, magarac nikad ne laje, on njače, pa svi moramo njakati, nipošto lajati, da se magarac ne zbuni i ne bude štrecnut. Dakle, netko tko siluje djecu, ubija nevine životnje, ratuje i kolje, traži za sebe "pristojan" govor i biranje vokabulara. Štoviše, naciji su nam od spontanog govora i pisanja stvorili kompleks nekakav, da se to ne smije, da moraš pisati i misliti ovako i onako, uglavnom kako naci misli da trebaš misliti, pisati i govoriti, da se on, naci, ne uvrijedi.

    Uglavnom, veliki slovenski filozof Rasto Moćnik upravo o tome zbori:

    "Sada smo klerikalna provincija. Kritične riječi se ovdje po novome ocijenjuju kao prijestupi protiv lijepog ponašanja. Nije više bitno je li neka misao dobra ili loša, pitanje postaje je li to primjereno ili neprimjereno ponašanje. Taj tip debate koji se ne vodi radi intelektualne produktivnosti sada je postao zakon." - Rastko Močnik

    Zaglupljivanje instant frazama umjesto kritičkog propitivanja lažnih autoriteta, koji su btw., glupi ko k. Kako mi može imponirati pedofil, ubica i mučitelj životinja ili podmukla drama-domaćica?

    Zašto sad to uz Brechta? Spontano nadovezivanje na temu fašizma i naoko logičnih premisa koje daju totalno pogrešnu konkluziju, da je ta Kuraž bila dobra mjaka i osoba. Bila je glupa i sebična.

    avatar

    08.07.2023. (17:47)    -   -   -   -  

  • starry night

    hvala, Blogokviz :)), Letovci su mi malo pre analni :))))))))))))))))))))

    avatar

    08.07.2023. (17:54)    -   -   -   -  

  • starry night

    Odgledala link, song je presimpatičan, vodviljski, možda je trebao biti rokerskiji, opakiji :))

    avatar

    08.07.2023. (18:01)    -   -   -   -  

  • luki2

    Odlična analiza "Majke Hrabrosti." Rat je proklet i nikome nije donio ništa dobro, pa tako (pogotovo) ne onome, tko je ratni profiter....Ljubim!

    avatar

    09.07.2023. (01:10)    -   -   -   -  

  • TEATRALNI

    Potpisujem Luki ratni profiteri su posebna vrsta đubradi jedan od poznatijih je ivo smranader. Evo odradismo koncert a post očekuj sutra ne znam još u koje vrijeme pošto ima dosta videa za prebacivanje :))

    avatar

    09.07.2023. (01:17)    -   -   -   -  

  • Dinaja

    Brecht i njegova Majka hrabrosti, vrhunac pisane i igrane ljepote... do suza...

    avatar

    09.07.2023. (06:09)    -   -   -   -  

  • starry night

    Ljubim, luki! :))

    ok, TEATRALNI

    istna, Dinaja, to su ta ključna mjesta i pojmovi u učenju, koje nam ostavljaju veliki pisci i ljudi u naslijeđe kao orijentire i "znakove pored puta" kojim prolazimo, ta majka Hrabrost koja je bila hrabra jer je poslovala među bombama, uvukla svoju djecu u rat i izgubila ih a da opet ništa nije shvatila, ona je anti-majka, ona pristaje uz rat kao rukavica na ruku, bez rata nema ni nje, zato ovdje profitne majke i lažni vojnici sa stvarnim pravima i sisanjima mirovinskih fondova, 30 godina istom žestinom drukaju svoju ratnu paradigmu jer bez nje nema ni opravdanja za prava i lovu koju primaju stečena falsificiranjem i prijevarom, s tom razlikom da lažnjak zna da laže i vara i krade mirovinu svoju i domovinu, a Kuraž je tragična marioneta rata

    avatar

    09.07.2023. (08:55)    -   -   -   -  

  • TEATRALNI

    Svaki jebeni rat je unaprijed izrežiran da bi oni koji su ga "režirali" mogli neometano krast dok se na bojnom polju ubijaju. Sad ovom istinom riskiram da me velike rvatine nazovu kretenom stoljeća-i ovaj zadnji rat ovaj naš općepoznata stvar je da je izrežiran dogovoren između tuđimana i miloševića da bi danas razni todorići kerumi i gucići imali milijone. Evo samo kratko na temu rata i ubijanja što je još crnije kad se zna prava pozadina toga. Usput evo post je vani, sreo sam se i s Luki, bilo je senzacionalno-šteta što te nije bilo (ili možda je a da ne znam?) u svakom slučaju možeš kod mene uživat u atmosferi na videima i pročitat esejističke "analize" nekih od komentara.

    avatar

    09.07.2023. (13:20)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...