Komentari

gosponprofesor.blog.hr

Dodaj komentar (5)

Marketing


  • j.

    Postoje ljudi u nevoljama i oni koji misle da tamo nisu (osobno se još uvijek tješim i trpam u potonje). Jako pohvalno je objavljivati nešto što razbija tabue, baca na uvriježene stvari novo svjetlo i upozorava na mjeru kao važan moment postupanja baš u svemu.

    Prihvatiti bol, propast i konac kao sastavne dijelove života, a uz to shvatiti da je svijet kako smo ga sami uredili i sredili - ili otrpjeli i pristali da to drugi učine za nas - toliko dobar da čovjeku od njega treba nužan, barem povremeni odmak, svakako da nije naodmet.

    Uklopiti se u taj i takav svijet često je znak predaje, nevolje i neuspjeha, samo se to teško i kasno razumijeva. Da to što ova vrsta radi nešto puno valja, ne bi njen najveći dio najčešće razmišljao o tome kako da od svega barem malo utekne - a to je nešto što bi rijetko tko mogao poreći; i siguran znak da se odlazi vrit. Pa se onda spašava što se spasiti dade, ako u snazi i imenu čovjekovom takva snaga - spašavanja - uopće postoji, kao bilo što trajno, vrijedno i važno.

    Dobrodošao nam nazad, makar ovako, na refule. Blog tvoga doba i blog danas različite su stvari; možda to uvidiš već ovdje, na ovoj temi. No, knjigu koju preporučuješ svakako da valja pročitati. Ako ništa drugo, hvala od srca na tome:).

    avatar

    30.04.2023. (06:43)    -   -   -   -  

  • Moji fragmenti

    @gospon profesor...knjigu koje su prošle kroz vaše ruke i bile uređene da bi kasnije potom uredile nečiji um zakrčen pitanjima, dale su odgovor čak i na dubioze kojih nisam bila svjesna. Veselim se ovoj knjizi kao što sam se i svakoj prethodnoj. Vrijedne su i nikako ne posustajte! Pozdrav.

    avatar

    30.04.2023. (12:50)    -   -   -   -  

  • gospon profesor

    @ j.: a tko će mi drugi poželjeti dobrodošlicu nego ti :)

    "Da to što ova vrsta radi nešto puno valja, ne bi njen najveći dio najčešće razmišljao o tome kako da od svega barem malo utekne..."

    Ovo si sjajno formulirao :) A i ostatak tvog komentara je kao i uvijek lucidan.

    Da blogosfera nije što je prije 10-15 godina bila, jasno mi je, ali eto, najavljujem jednu iznimno zanimljivu knjigu pa možda kogod posegne za njom.

    @ Moji fragmenti: hvala na poticaju, i drago mi je da si upoznata s mojim uredničkim izborima :)

    avatar

    30.04.2023. (14:40)    -   -   -   -  

  • Galaksija

    Baš smo o ovakvim temama diskutirali ovog vikenda.
    Zanimljivo! :) Bravo za knjigu.

    avatar

    02.05.2023. (01:04)    -   -   -   -  

  • gospon profesor

    @ Galaksija: hvala! Tema polako dolazi u središte interesa.

    avatar

    02.05.2023. (12:42)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...