Komentari

krizar.blog.hr

Dodaj komentar (5)

Marketing


  • j.

    Kao vrstan poeta uletio sam ovdje poput medvjeda u košnicu, pa ću samo primijetiti da mene ovo sve pomalo, ako smijem biti iskren, asocira na doktora Anića i podvrstu poezije koja se zove ablacija. Ako sam fulao, pogotovo što se defibrilacije atrija tiče, dobro sam fulao, i neka sam fulao. A i ako nisam - svako ti dobro bilo :))).

    avatar

    28.04.2023. (18:23)    -   -   -   -  

  • križar

    Ne znam ko je dr. Anić? I pojma nemam što je ablacija' sać pogledat na Googlu' al i tebi svako dobro želim. Bemti ' nakon tvog komentara' tak se " glupom" ćutim! Moje' srce' baš briga' ono i dalje samo Tik- tak!

    avatar

    28.04.2023. (19:02)    -   -   -   -  

  • križar

    Ablacija (od lat. ablatio = odnošenje) je uklanjanje materijala sa površine nekog objekta. Pojam se susreće u tehnici svemirskih letova, geologiji i medicini.

    U geologiji je ablacija proces nestajanja leda ili snijega zbog otapanja, isparavanja, sublimacije, deflacije ili otkidanja ledenih brijegova i santi. U geomorfologiji, otapanje i isparivanje leda s površine ledenjaka.

    U tehnici, ablacija je kontinuirano trošenje površinskog sloja materijala s čvrstog tijela koje se nalazi u struji plina vrlo velike brzine, čime se postiže rashladni učinak. Primjenjuje se pri hlađenju reaktorskih komora u nuklearnim reaktorima i hlađenju obloge svemirskih letjelica na povratku u atmosferu. 
    E sad stvarno ne kužim' šta si htio reći ?Meni srce ni ledeno' A opet' srce se ko i Mi' trošimo' godinom proizvodnje. Volim moje srce' a i ono mene' razumijemo se i kad se ne razumijemo. Pozz' a kardiolog Anić ( njega sam jedinig našla) ne treba mi .hahaha za sad
    Moje Srce je ko moja Slavonija. Veliko' dobro i gostoljubivo! Pozz topli!

    avatar

    28.04.2023. (19:13)    -   -   -   -  

  • Euro

    Sto tebi sve nece na pamet pasti hehe

    avatar

    28.04.2023. (20:37)    -   -   -   -  

  • Galaksija

    čuvaj se!!!

    avatar

    02.05.2023. (00:57)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...