Komentari

kockavica.blog.hr

Dodaj komentar (11)

Marketing


  • Kockavica

    I tak... svašta nešto. :)

    avatar

    07.02.2023. (12:38)    -   -   -   -  

  • Supatnik

    vidiš sad mene muči šta tu piše

    avatar

    07.02.2023. (15:46)    -   -   -   -  

  • Kockavica

    :))))

    avatar

    07.02.2023. (16:56)    -   -   -   -  

  • j.

    i ja - otkad sam u sustavu - glavna stvar o kojoj se priča jest reforma; trideset ili četrdset godina mi se ozbiljno, ustrajno i permanentno reformiramo kao mravi, zmije i stonoge; već u nama niti jedne stare molekule nema; sve su rijeke odavna već protekle da bi se do u jednu moglo stati bar sličnu - a kamo li istu, ali mi se i dalje mijenjamo i reformiramo, jer žarko sunce sjeda i skoro će sjest, kao što stari Mujezin reče; pa od ideala, želja i nada ostade nam još samo ona koje se tiče rješenja o mirovini, i nada koja priča o tome da stalna na tom svijetu samo mijena jest :)

    avatar

    07.02.2023. (22:03)    -   -   -   -  

  • Galaksija

    Da te glava zaboli od svega...

    avatar

    08.02.2023. (00:29)    -   -   -   -  

  • Ypsilonka

    Strašno, onaj tko je pisao Statut morao je priložiti i unutrašnje ustrojstvo rada, Pravilnik o radu.

    Ukoliko biste vi bili neka ustanova kojoj je osnivač privatna osoba ne bi dobili dozvolu za rad!!!
    Nitko, ali baš nitko od svih nadzornih komisija to ne bi dopustio. Ovo što piše u tekstu je nečuveno!
    To treba prijaviti! Ono, ne znam što bih rekla?!
    Kako je to moguće?

    Jebote! :0

    avatar

    08.02.2023. (07:32)    -   -   -   -  

  • Ypsilonka

    Čitam ponovo i nije mi jasno. Po svemu što sam pročitala reforma je kozmetička, nove smjernice i pravilnike niste dobili. Pobogu zašto do donošenja novih Pravilnika o radu na snazi nisu bili postojeći. Ne možeš početi u praksi primjenjivati ono za što nemaš odrednice, što ne postoji!

    Zašto vi niste na ulicama, u štrajku?

    Kako sam ti i rekla privatnim osnivačima su ovakve stvari nezamislive, zakoni su za sve osnivače u RH isti pa makar osnivač ustanove bila i RH ! Zašto vi i dalje radite ?

    Ukoliko bi mene palo napamet ustrojiti tako svoju privatnu ustanovu, oglušiti se o zakonske okvire dobila bih takve kazne da se od njih doživotno ne bih oporavila.

    Svi oni koji i dalje odrađuju posao u sustavu bez pravilnika sudjeluju u nezakonitom poslovanju. Sasvim je u redu da neke sitnice tijekom reforme nisu dorečene, ali ovo o čemu ti pišeš nije to.

    avatar

    08.02.2023. (08:00)    -   -   -   -  

  • Ypsilonka

    Vidim obrisala si tekst!

    Mogu ti reći samo kako je sve skupa poslano na krive adrese.
    Oni koji su trebali dati okvire reforme kao i razrađene smjernice i etape provođenja iste, a nisu, neće sami sebe zbog toga ukoriti, da ne izgovaram preciznije riječi!

    Možda ne bi bilo loše dok jedan piša, a drugi stoji pred wc om da razmislite koja je prava adresa za slanje maila jer ove na koje ste ih poslale nisu i vi to znate!

    avatar

    08.02.2023. (08:11)    -   -   -   -  

  • Kockavica

    Daleko sam od mirovine, još me punih trideset godina čeka ako će nam do 67 odrediti rad, tak da se moram uteći luđačkom optimizmu. ;))

    Čudno kako se stalno postepeno pomiču granice pa se stalno pomalo navikavaš, i uvijek je to malo po malo, pa već i ne vidiš šumu od stabala. :)

    Svaki dan koga god vidim pitam - I kad ćemo u štrajk?
    Ljudi se samo nasmiju. Nije socijala nikada štrajkala, niti izašla na ulice, nije u njihovom duhu. Stalno im ponavljam evo kao Čistoća, tak bi i mi trebali, nikakvi sindikati komore, ništa službeno i organizirano, nego jednostavno dolaziti na posao i ne raditi. Ali nitko me ne sluša. Sram ih bilo. ;)
    Osobno meni svejedno, ja nemam kredita, imam svoje mehanizme nošenja sa stresom, znam svoja prava, i spreman sam na štrajk, kao i na alternativne metode zaštite svojeg zdravlja, a da mi istovremeno sve to skupa ne pokrene srce za jedan otkucaj više. Ono do čega mi je stalo oni mi uzet ne mogu, a Onaj tko može već je uzeo puno pa se nadam da neće više.
    Poslano je na sve pravobranitelje, ministarstvo, komore, sindikate, kao i na sve područne urede u Hrvatskoj. Po meni je trebalo i na novine sve poslati, jer iako smatram da nemamo novinare adekvatnih novinarskih kvaliteta, ipak bi bar svojim senzacionalizmom možda informirali javnost o tome da se "nešto" događa.

    avatar

    08.02.2023. (13:00)    -   -   -   -  

  • Ypsilonka

    Sve skupa ne uzrokuje probleme samo vama nego i korisnicima.
    Ne bih rekla kako školstvo ima takve probleme bez obzira što prolaze kroz reformu. Dosta je to sve skupa ozbiljno. Prilično ozbiljno. Lako za wc papir za koji smo se zafrkavale neki dan. Svakako treba raditi pritisak na ministarstvo da za započetu reformu provodi jer ste u ovom trenutku nigdje.
    Prvo je valjda trebalo imati gotov okvir, plan i strategiju reforme tek potom ju se je moglo početi peovoditi. (Prvo valjda imamo projekt za kuću tek onda idemo kopati temelje jer inače ne znamo gdje kopati.) Što bi vi trebale? Improvizirati na licu mjesta? Niste u kazalištu zaboravile dio teksta!:0 Ni ne smijete to!
    Onako ostala sam prilično zatečena.
    Nisi problem ti niti koji drugi pojedinac u tom sustavu nego sustav koji plovi bez kormila. :0 Bolje je to ne sagledati!! Suosjećam s tvojim osobnim teškoćama i neugodnostima na poslu, ali problem je puno dublji.
    U interesu cijelog društva je sa se hitno donesu svi pravilnicu (i drugo, a ti znaš što je to ja ne znam bez čega ste vi sve) ne možete funkcionirati. Sigurno kako postoje nosioci reforme i oni koji su bili dužni osigurati vam uvjete za rad.
    Nemate vi druge mehanizme nego izlazak na ulice ukoliko nito ne reagira na goruće probleme na koje ukazujete!

    Sigurna sam ukoliko bi javnost bila svjesna vaših problema kako bi podršku dobile.

    Žao mi što mi nije promakao ovaj post. Čega nisi svjestan oko toga se i ne uzrujaš!

    Drž' se!

    avatar

    08.02.2023. (13:52)    -   -   -   -  

  • Kockavica

    Hvala ti. :)*
    I ti se drž!

    avatar

    09.02.2023. (07:12)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...