Komentari

starrynight2022.blog.hr

Dodaj komentar (14)

Marketing


  • starry night

    Bambi je pripovijetka austrijskog pisca Felixa Saltena. Roman je objavljen 1923. godine u Berlinu. Za prvo izdanje pobrinula se izdavačka kuća Ullstein Verlag, a roman je preveden na više od trideset jezika širom svijeta.

    Bambi je djelo koje je kritika dobro primila i smatra se klasikom, kao i jednim od prvih ekoloških romana. Godine 1942., snimljen je animirani film pod nazivom Bambi u produkciji Walt Disney Productions. Salten je, 1939. godine, objavio i nastavak na roman prod nazivom Bambijeva djeca. I taj roman je veoma dobro prihvaćen, ali, ipak, ne kao Bambi.

    Bambi je priča koja je zanimljiva svim čitateljima, i djeci i odraslima. Felix Salten je iskoristio svoje znanje o životinjama kako bi napisao priču koja odiše maštom. (citat)

    avatar

    17.01.2023. (08:02)    -   -   -   -  

  • starry night

    podsjetila me priča na trofejne fotke onog psihopata iz HGK koji je lovom od članarine Komori išao ubijati nilske konje, žirafe, antilope, slonove, eto što je hrvatska radna raja isfinancirala obveznim uplatama u HGK, smrt nevinih afričkih životinja :*( https://www.jutarnji.hr/vaumijau/aktualno/podsjetimo-se-krvavog-hobija-nad ana-vidosevica-i-zivotinja-koje-je-usmrtio-u-lovu-15137368

    avatar

    17.01.2023. (08:17)    -   -   -   -  

  • starry night

    znate li da se psihopatske crte karaktera očituju već u djetinjstvu, mučenje životinja u djetinstvu glavna je karakteristika budućeg psihopata

    "POVEZANOST MUČENJA ŽIVOTINJA S MEĐULJUDSKIM NASILJEM
    U radu se analizira kazneno djelo mučenja životinja i druge odredbe kojima se sankcionira okrutnost prema životinjama. Prikazuje se učestalost kršenja odredbi članka 260. Kaznenog zakona Republike Hrvatske kojim se sankcionira mučenje životinja. Dodatno se prikazuju aktualna svjetska istraživanja koja upućuju na povezanost mučenja životinja i nasilja među ljudima s ciljem da se ukaže na povezanost tih naoko različitih oblika nasilja te da se objasni društvena opasnost mučenja životinja. Zasebno se analizira mučenje životinja u dječjoj dobi kao simptom poremećaja u ponašanju ili rizičnog okruženja u kojem dijete živi. Zatim se analizira povezanost između mučenja životinja, osobito kućnih ljubimaca, i obiteljskog nasilja te raširenost mučenja životinja među počiniteljima kaznenih djela, osobito onima koji su počinili kaznena djela s elementima nasilja. Zaključno se ističe važnost preventivnih i tretmanskih mjera protiv mučenja životinja te se daje pregled i preporuka nekih preventivnih i tretmanskih aktivnosti. Zaključuje se kako bi bolje razumijevanje povezanosti između nasilja nad životinjama i nasilja među ljudima moglo dovesti do razvijanja učinkovitijih preventivnih strategija i tretmanskih intervencija protiv svih oblika nasilja."

    avatar

    17.01.2023. (08:21)    -   -   -   -  

  • starry night

    čitala sam u novinama članak o čovjeka koji je šetap sa psom i lovac prolazi i upuca mu psa i nastavi dalje hodati i čovjek vrišti dok mu upucani pas se grči na stazi a ovaj je samo otišao dalje, čovjek je to objavio u novinama :*( , ludilo, nikad ne znaš kad će ti manijak upucati psa ili otrovati mačku :*(

    avatar

    17.01.2023. (08:26)    -   -   -   -  

  • starry night

    Rujana Jeger - Što nasilje nad životinjama govori o nama? https://rujanajeger.com/index.php/razno/item/561-sto-nasilje-nad-zivotinja ma-govori-o-nama

    avatar

    17.01.2023. (08:33)    -   -   -   -  

  • starry night

    nije li najgore od svega naletiti na psihopata zaposlenog u nekoj službi i instituciji koja "brine" o ljudima, psihopat "brine" o potrebitima ?!, ne bi li trebao osnovni uvjet za rad u službama za "potrebite" biti test ličnosti da ti "potrebiti" ne bi još više nahebali od latentnih psihopata zaduženih i plaćenih za brigu o ljudima? gledam video gdje manijakica tuče ženu u staračkom domu, okruženi smo psihopatima, gdje ih samo uzgajaju, pitam se

    avatar

    17.01.2023. (08:49)    -   -   -   -  

  • TEATRALNI

    Iako volim divljač spada u top meso (jebiga mesojed 120/100) ne vidim u lovu ništa atraktivno (osim puški,ali za to postoje streljane i glineni golubovi) ni pod razno nikad pucat u nešto živo (osim ako su opasni paraziti koji prenose zarazu poput štakora) Ovaj slučaj s upucanim psom mi nije poznat iako ne čudi me svakakvih psihopatičnih ispljuvaka ima vani više nego u ludnici.

    avatar

    17.01.2023. (19:53)    -   -   -   -  

  • starry night

    gdje ćeš muško odučit od mesa :))))))))))))))))))))), iako znam dečke koji su bili vegetarijanci ili pokušavali to biti, uglavnom privremeno :)) , evo taj slučaj s upucanim psom na koji sam mislila, hvala što se javljaš :))

    Strava u Špičkovini: 'Lovac mi je ubio psa Medu. Rekao mi je da ga sad ide negdje zakopati'

    avatar

    17.01.2023. (20:24)    -   -   -   -  

  • TEATRALNI

    Pa kad poželim kvalitetno i umno nešto pročitat imam uzak krug blogera u koje se i ti ubrajaš, kog da čitam ne valjda kretene :)) pogledao vijest, psihopatski ispljuvak kojem bi trebalo bokericom razbit njušku i vezat u ludu košulju.

    avatar

    17.01.2023. (20:28)    -   -   -   -  

  • starry night

    Hvala ! :)

    avatar

    17.01.2023. (20:40)    -   -   -   -  

  • Galaksija

    Kad sam bila djevojčica, imala sam lutku Bambija. Bambi je bio podosta velik. Obožavala sam ga. Naslijedila sam ga od mame. Svatko tko ga je vidio od djece, htio ga je. Tad me prvi put klinac, moje godište, istukao jer mu nisam dala Bambija da ga odnese zauvijek. Drugi put me rođak, isto moje godište, gurnuo niz zavijene stepenice. Nesvjesno mi je ušlo u psihu jer su njihove roditeljice uvijek rekle "nije htio". Kasnije mi je bilo normalno da me klinci mlate ako nije po njihovom. Pobrala sam dosta šamarčina. Učili su me da se branim. Ali tuka u meni ,nikad nije reagirala.

    avatar

    17.01.2023. (20:57)    -   -   -   -  

  • starry night

    Tužno, Dagnjca. Odgajaju ih u tirane i kontrol frikove. Uvijek su mi bili odvratni muškarci razbojnici, patrijarhalne, konzervativne sirovine sa predstavom da ženi treba samo veliki k. i da je stvorena za madraca i za rasplod za njega. Tako ih odgaja crkva, da su žene drugotne jadnice manjeg mozga koje moraju slušati i trpiti u zadanim im ulogama, il će ju istuć, zatvorit, napast, ubiti, spaliti, pa zadnje paljenje žena tu nije bilo tako davno, onda su se poslije ww2 izborile za ravnopravnost i onda ih je crkva ponovo počela tlačiti i tjerati u kuhinju i da budu roblje muškarcu, što je preodvratno jer vodi direktno u tiraniju i diktaturu psihopata. Čitala sam o logorima za silovanja u ratovima, odvratno nešto. Cijeli stav prema ženi je odvratan sa kontrolom njenog tijela i maternice od strane popova mahom iz sfere psihopatologije, Vele da od tri popa jedan je pijanac, jedan pedofil, jedan gej, to pričaju na tv bivši svećenici koji su razočarani napustili instituciju, gledala sam na tv. Uglavnom, psihopat/psihopatica je najopasnije biće na kugli zemaljskoj. Šamar? Pa to mora biti mali manijak, za takve su žene nosile igle u kosi kao sredstvo samoobrane u viktorijanskoj Engleskoj :)))))))))))))))))))

    Divim se Irankama i njihovom otporu fanaticima pretvoriti ih u kućno roblje muškarcima. Viva la Liberte!!

    avatar

    17.01.2023. (21:35)    -   -   -   -  

  • luki2

    Bambi! Prelijepa priča i film. Lovce ne volim, niti bih to sama mogla biti. Iranke su digle glas - o tome bi puno više mogla reći divna Darija Žilić, koja je prevodila glasove iranskih žena, odnosno bavila se njihovom poezijom. Ljubim!

    avatar

    17.01.2023. (23:10)    -   -   -   -  

  • starry night

    To svakako moram potražiti na netu, davno sam se ispisala iz knjižnice, knjige tražim po netu, ljubim!

    avatar

    18.01.2023. (08:02)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...