Komentari

starrynight2022.blog.hr

Dodaj komentar (6)

Marketing


  • starry night

    Ne treba mi sretna nova godina, treba mi pravedna nova godina, ili je to jedno te isto?

    avatar

    01.01.2023. (12:47)    -   -   -   -  

  • j

    Jako dobro pitanje; naravno da nije isto :). Da sam onaj pravi i da imam vremena, sad bih napisao teksta više nego naš Dream u šezdeset komentara, ali nisam, tust sam i gust i mekan i težak od svog tog šećera i masti kojim nas je Draga nafilala još tamo negdje od Badnjaka naovamo, a sada još dolaze i gosti koje neće biti moguće istjerati van u šetnju, iako će doći autima umjesto nogama; unatoč tome što ću ih često ubadati da čovjek misli onako kako hoda, neće se oni dati van na ovo malo sunca, dakle - slijedi još kalorija, ljenčarenja i mudrovanja; danas sam hodao u pola osam ujutro pa dva sata sam kao luđak po šumi i slušao kako će svijet izgledati after humanity, pa ću te slikice staviti kada stignem na svoj blog, bilo je nevjerojatno dobro malo se iznojiti u ovoj neočekivanoj toplini i izbaciti barem dio tih otrova iz sebe. Nepravdu pak nipošto nije tako lako izbaciti iz svake pore, ona kada se jednom uvuče, onda metastazira, kao korupcija, nepotizam, licemjerstvo; još je čak drug Kardelj međutim - kako sam već mislim ovdje napisao, pa sam vjerojatno već dosadan - rekao pri kraju svog puta da sreću pojedincu neće donijeti niti poredak, ni država, ni drugi ljudi, nego samo i jedino on sam; ako je tako zborio jedan Kardelj, što bi tek na to rekli oni asovi kojima je svaki kolektivitet užas i ludilo? Utoliko, mislim da znam: valjalo bi pročitati barem pola knjiga iz ove Vaše divne biblioteke - i ja sam debelo uvjeren da bi to mogao biti sasvim udoban, siguran, lijep put prema sreći, autostrada čak. Svako dobro, j.

    avatar

    01.01.2023. (14:46)    -   -   -   -  

  • starry night

    Vizualiziram kad čitam ako se može, a ovaj vaš sunčani novogodišnji upis na kojem Vam hvala, mi je donio jednu prekrasnu šetnju po šumi ispod plavog neba, jer ja obožavam šetnje u prirodi i druženje sa stablima, neki davni stihovi glase "što bi dao da si na mom mjestu", mislim da je to Bijelo dugme, nisam ih nešto voljela jer sam Arsen&Gabi tip, znači skroz drugi tip publike, ali ostadoše stihovi u glavi i ja bih dala ne znam što za jednu takvu šetnju, zamišljam Vas kako šećete po predjelima kao iz pripovijesti:

    "Oko bližnje šume što se bez svakoga gibanja pred nama širila zgustio se zrak u finu prozirnu koprenu. Na kraju šume, a na kosi brijega dizale se k nebu vite jele i tanki borovi, okićeni po tamnozelenim hvojama rubovima netom zapala snijega, koji su se pričinjali kao da su sačinjeni od milijuna i milijuna zvjezdica najčistijega srebra i bisera, a pobuđivali u gledaoca spomen na one minule sretne dane kad je tako nestrpljivo, tako bogobojno očekivao Božić, njegovo drvce i njegove darove!
    I ja ne mogoh odoljeti želji da ne pođem u šumu. Ostavim svoje mjesto i lovce, požurim se naprijed te zađem unutra. Kao da sam stupio u vilinske dvore ili u koju prekrasnu gotsku crkvu. Ravna stabla grabrova, bukava i mladih hrastova nizahu se u duge redove tankih visokih stupova, hlepteći k nebeskim visinama i u gornjim granama svijajući se u velebni svod. Svaka grančica, svaka svrž okićena je bijelim snijegom i čini se kao da je od mramora, te priliči onim divnim uresima starih gotskih hramova. Sve je to u pridušenu svjetlu zimskoga dana tonulo u polutamnim sjenama, a ipak svjetlucalo nježnim blijeskom koji je strujio iz bijeloga snijega, baš kao u crkvi u predvečerje kad na tamnim zidovima dršće trak vječne luči. Padajući snijeg jedva prodiraše ovdje do tla po kojem se prosulo suho pocrnjelo lišće, tvoreći tako debeo, gust sag."

    Tko je to napisao :)) ? Sve najbolje Vam želim, hvala na svim divnim komentarima!

    avatar

    01.01.2023. (15:22)    -   -   -   -  

  • luki2

    Uh, sreća je jako, jako bitna. A pravda?! Jako teško dosegljiva. Uvijek sebi poželim, u svemu što radim i ono malo sreće. To je onaj poseban začin. Ljubim!

    avatar

    02.01.2023. (00:59)    -   -   -   -  

  • Galaksija

    Ako je nešto pravdeno, onda je i sretno. :) Barem u ovom slučaju. Sve ti je to relativan pojam.

    avatar

    02.01.2023. (01:15)    -   -   -   -  

  • starry night

    Pusa velika vama dvjema, love you :))

    avatar

    02.01.2023. (10:59)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...