Komentari

theartofbeingyourself.blog.hr

Dodaj komentar (5)

Marketing


  • The Art Of Being Yourself

    Do every day something that scares you.

    avatar

    20.12.2022. (08:34)    -   -   -   -  

  • Ypsilonka

    'Vako ja to vidim : jednu mrvicu različito od tebe!

    Pet minuta do tuširanja je tjeskoba. Tjeskoba napada kada unaprijed razmišljamo o nekoj neugodnoj situaciji (koja se NIJE dogodila).

    Bol jest taj trenutak koji opisuješ. Trenutak u kojem hladna voda teče po tebi.

    Na redu je patnja, ali nju ne mogu pronaći u tvom primjeru.

    Patnja je sustavno doživljavanje boli. Bol može bit fizička, a može biti i mentalna.

    To vidim patnjom. Obično pričamo o mentalnoj patnji:

    Patnja nije stanje koje se može zaustaviti mentalnim naporom ili promjenom tijeka misli (kada govorimo o mentalnoj patnji).
    Cijela stvar s patnjom je puno dublja od iskrivljenog, lošeg ili neprimjerenog unutarnjeg monologa/dijaloga.

    Neke stvari/događaji razore čovjeka i kakav god on unutarnji dijalog vodio ništa ne mijenja na stvari. Puno je čimbenika koji se moraju pogoditi kako bi čovjek prestao patiti.

    Neke sudbine su doživotna patnja s povremenim predahom, druge su život s povremenom patnjom.

    avatar

    20.12.2022. (13:06)    -   -   -   -  

  • NetkoOdVas

    jako lijepa obrada Murakamija: "Pain is inevitable. Suffering is optional."

    avatar

    20.12.2022. (14:25)    -   -   -   -  

  • Galaksija

    Ljubav je bol. Najotrcanija fraza koju znam. :)

    avatar

    20.12.2022. (18:42)    -   -   -   -  

  • The Art Of Being Yourself

    Y, Prvo, nemoj omalovažavati patnju osobe koja se navikla kupati u vrućoj vodi a sada joj prijeti tuširanje hladnom i to za pet minuta. Tih pet minuta mogu biti patnja, ovisi od kojeg materijala je osoba. Drugo, pitanje je terminologije, definicije, stupnja da li nešto odrediti ovako ili onako. Treće, i kod ovog se nemoj izmotavati, očekujem da tvoje sljedeće tuširanje bude s hladnom vodom. Posebno obrati pažnju na pet minuta prije tuširanja, dok stojiš u kadi i čekaš da je otvoriš. Svoje dojmove kasnije zapiši u bilježnicu pa ih u sažetom obliku prenesi nama ovdje. Ono što mene konkretno zanima, da li ćeš tih pet minuta doživjeti kao: tjeskobu, nelagodu, patnju ili kao uzbudljivo iščekivanje i veselje? :))) Zanimaju me rezultati. Do the work i javi dojmove. Četvrto, stvar je vrlo individualna, čak i po pitanju terminologije. Zamislimo razmaženu princezu kojoj redovito stiže doručak u krevet, u podne, čim se probudi. Jedan dan joj kažu kako će ovaj put morati sama otići do frižidera. Šok i nevjerica. Je li to za nju patnja? Ne, za nju je to nešto puno gore, potpuni užas i veliko je pitanje da li će uopće uspjeti preživjeti. :) Peto i to je to, za potrebe onoga što ja s pisanjem želim postići, usporedba iz posta je dobra. Zašto? Zato jer ja ne ciljam na čitatatelja koji je u toliko patnji da se to ne može ni pojmiti (kvragu, taj ni ne čita blogove), nego na onog tko je u blagoj do umjerenoj patnji, s povremenim jačim udarima. Ovih extremnih nema baš pretjerano puno a ja im i ne mogu pomoći. Ali ovi drugi, kojih stvarno i ima jako puno, s razumijevanjem problema i određenim promjenama, mogu postići značajne pozitivne promjene na bolje.

    NetkoOdVas, to je dobar citat.

    Mrs.Galaxy, Slažem se.

    avatar

    21.12.2022. (09:25)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...