Komentari

bubuleja.blog.hr

Dodaj komentar (9)

Marketing


  • morska iz dubina

    Šuši draga, face ama baš svih političkih opcija, u slučaju zdravstvene potrebe ili potrebe njihovih članova obitelji, odvode se na odredište avionom, helikopterom ili pod rotirkama.. Pa i van Lijepe naše. Živila sam stvarni život na otoku pa znam iz prve ruke kako to (ne)štima kad je potreba silovita, a sila nisi. Nego prisila.

    Svakog načelnika općine, gradonačelnika, saborskog zastupnika, ministra, premijera, predsjednika države, suca Ustavnog suda...treba prije prihvaćanja mandata posjest u invalidska kolica i zadat mu rutu i zadatak kojeg mora odraditi sam samcijat. Upravo iz kolica. Bez ičije pomoći. Recimo, ministru zdravstva dat zadatak da u invalidskim kolicima iz Zagreba dođe na Lastovo i da se sam vrati. Naravno da to uključuje ukrcaj na trajekt, katamatan i sve šta uz to ide. I tako svima nabrojanima od reda.. Možda bi, kažem možda bi tračak osviještenosti dopro do njihova mozga, a onda i do srca. Možda bi onda tvoje vapijuće pismo bilo bespotrebno. Možda bi mi onda bili osvještenija socijalna država u kojoj ni jedna kategorija potrebitih ne bi morala održavat prosvjede za odobravanje lijeka za oboljelu djecu, za ostvarivanje humanih uvjeta života invalidnih osoba, pravo na asistenta i pravo na dostojanstven život.

    Do tada je potrebno aktivno učešće svakog pojedinca, aktivna i nemilosrdna potpora medija i ujedinjenost nacije slična onoj kad nastupa repka naših dragih Vatrenih.

    Od sveg srca želim da se donese zakon dostojan ljudskosti, a ne poniženja. Poniženje i poniznost nisu isto. Invalidi su poniženi, a vladajući svih opcija se poniznosti tek trebaju početi učiti.
    Grlim, draga Šuši.

    avatar

    14.12.2022. (14:19)    -   -   -   -  

  • Šušunjara

    Draga Morska, hvala ti na razumijevanju i trudu koji si ulozila u komentar.
    Ja sam i na ovaj nacin pokusala. Ma ja sam Šuša i isplivat cu uvik, ali brojni korisnicj nemaju ni dostupan ni Internet.i nisu ni u mogucnosti "raspravljati". Mene samo boli nepravda, a ja cu se snaci. Nisam jos vidila kritike iz mog Grada. Mozda sutra budu na prosvjedu. A mozda se kao i inace slazu sa svim. A mozda ja pretjerujem....
    Tebi saljem veliki zagrljaj iz kisnog Zadra!

    avatar

    14.12.2022. (14:45)    -   -   -   -  

  • luki2

    Sve si dobro napisala. I baš se osjeća ogorčenost svime navedenim, potpuno razumljivo. Nadam se da će ipak na primjedbe, jer vjerujem da će ih biti, odgovoriti na primjeren način i uzeti ih u obzir! Bravo Šuška! Ljubim!

    avatar

    14.12.2022. (20:38)    -   -   -   -  

  • Galaksija

    uz tebe smo!!!

    avatar

    15.12.2022. (01:10)    -   -   -   -  

  • morska iz dubina

    Šuši draga, evo je večeras Nova TV u Provjerenom dala vrlo kvalitetan prilog o ovoj problematici. Ako mediji nastave s ovakvim pritiskom, nadajmo se boljem. Pozdrav veliki:-)

    avatar

    15.12.2022. (23:23)    -   -   -   -  

  • Šušunjara

    Morska moja,- culi su tvoju zamolbu :-) fala im. Kroz razne emisije tv Nova nas je poďrzala za razliku od drugih tv kuca koje su dali prostor Ministru i onima koji pisu taj Zakon.
    Tebi fala sto mmislis na mene. ;-)*

    avatar

    18.12.2022. (09:02)    -   -   -   -  

  • elwa hr

    Sve napisano

    avatar

    21.12.2022. (12:38)    -   -   -   -  

  • eum

    Sretan Božić Šušu!

    avatar

    25.12.2022. (01:42)    -   -   -   -  

  • Riba Luca

    Sretnu Novu godinu!

    avatar

    30.12.2022. (09:27)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...