Komentari

starrynight2022.blog.hr

Dodaj komentar (11)

Marketing


  • starry night

    Tko su bili dekabristi? https://mpudm.ru/hr/obzh/dekabristy-vse-chto-o-nih-nuzhno-znat-kto-takie-d ekabristy/

    avatar

    20.11.2022. (12:43)    -   -   -   -  

  • TEATRALNI

    Svaku antikonzervativnu revoluciju treba pozdravit, nažalost u ovim modernim vremenima je puno primitivizma (konzervi) a anti-revolucija uglavnom nema. Trebalo je nešto konkretno poduzet protiv onih krebila klečatelja s trga, napravit kakav antiprosvjed raznim viliagrama,markićkama,nedrcima,batarelima stankovićkama i sličnim amebama.

    avatar

    20.11.2022. (12:49)    -   -   -   -  

  • starry night

    Potpisujem!

    avatar

    20.11.2022. (12:51)    -   -   -   -  

  • starry night

    Ovaj prvi video je zastrašujući :*(

    avatar

    20.11.2022. (12:52)    -   -   -   -  

  • TEATRALNI

    Je, sad bacam pogled na drugi

    avatar

    20.11.2022. (12:58)    -   -   -   -  

  • starry night

    hvala :)

    avatar

    20.11.2022. (13:00)    -   -   -   -  

  • j

    Dekabristi su lavirali i bili, kao i većina prevratnika neodlučni; vele: car Nikola tri je puta predlagao pregovore s pobunjenicima, ali oni su odbili takve pokušaje. Neuspjeh u pregovarima, naveo je carsku vladu, da pobunu - a što drugo - uguši silom.
    Prvi video je potresan, sjajan, sjajan.
    Kada sam recimo sa sedamnaest bio mlad i lud, revolucije su mi zvučale lijepo i zavodnički. Sada barem nisam mlad, nego valjda star i bedast, ali vjerojatno - tepam si - ne toliko da bih zaboravio riječi onog Andrićeva konzula iz Travničke hronike (po sjećanju) o tome kako ništa, baš ništa kao revolucije - ne počinje u tolikoj moralnoj čistoći i ne završava u tolikom blatu i prevari. I onda još gospodin Ivo objavi takvo što ni manje ni više nego - pod nosom Đidi i Zogoviću, početkom četrdesetpete na Zvezdari!
    Oprezno s revolucijama. Ne mogu, dragi moji, više gledati leševe mladih ljudi poginulih zbog ideja o boljem sutra, koje nikako da dođe. Nema u preskakanju nikakve vrijednosti, ova naša zemlja treba proći trista gladnih godina, kao i sve ostale, preko baš našeg topovskog mesa - da bi postala uljuđena. Na mene je sada red; ako ne budemo umirali po redu, sve će otići u klinac još puno ranije nego inače :)

    avatar

    20.11.2022. (18:32)    -   -   -   -  

  • starry night

    Kako reče jedan crni aktivist za ljudska prava - "nekad moraš podići pušku da bi ju spustio". Sloboda u kapitalističkom društvu uvijek ostaje otprilike ista kao što je bila u starogrčkim republikama - sloboda za robovlasnike. Ipak mislim da je za tlačenje, zaglupljivanje, siromaštvo i ugroženu egzistenciju iseljavanje bolja opcija od buna i revolucija, pa i to je tiha revolucija - masovno i definitivno iseljavanje. Pa čitam kako se rupa popunjava stranim radnicima :‘PROSTITUIRAJU SE ZA RIŽU’! Horor stranih radnika u Hrvatskoj: ‘Uzmu im sav novac, umjesto u obećanu zemlju upali su u dužničko ropstvo’ Pa se opet vratima na onog crnog aktivista za ljudska prava i mislim si tko je ovdje lud, i kud to sve vodi - da bi 200 Tahija bilo po konceptu bogato, vrši se zamjena stanovništva koje novo možda će i podići pušku da bi ju spustili, jednog dana. Ali ni revolucije više nisu što su bile, osim ako MA opet nam ne ponudi umjesto kruha kolače. Kad će odgovarati za te sve puste laži i mrkvu da ćemo biti Švicarska, pitam se.

    avatar

    20.11.2022. (21:08)    -   -   -   -  

  • luki2

    Ni revolucije nisu bile kao što su nekada bile - u pravu si. Na ćalost...Ljub!

    avatar

    20.11.2022. (22:12)    -   -   -   -  

  • starry night

    Ljub!

    avatar

    20.11.2022. (23:02)    -   -   -   -  

  • luki2

    Hvala Ti na lijepom komentaru kod mene! Ljub!

    avatar

    20.11.2022. (23:19)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...