Komentari

starrynight2022.blog.hr

Dodaj komentar (13)

Marketing


  • starry night

    moj amaterski txt iz prosinca 2020., razlikujem amaterske uradke i one profesionalne i pisane po narudžbi po elementima iskrenosti i istinitosti i namjere

    avatar

    16.11.2022. (08:17)    -   -   -   -  

  • Galaksija

    Ta bajka me posebno rastužuje. Kao dijete sam uvijek tulila.

    avatar

    16.11.2022. (08:24)    -   -   -   -  

  • starry night

    pretužno, bila je i krasna Kirinova ilustracija u slikovnici Andersenove bajke, nevidljive su i danas :*(

    avatar

    16.11.2022. (08:28)    -   -   -   -  

  • starry night

    "Mala prodavačica šibica britanski je kratki nijemi dramski film iz 1902. godine, redatelja Jamesa Williamsona, koji prepričava klasičnu bajku Hansa Christiana Andersena iz 1845. o tužnom životu i tragičnoj smrti male prodavačice šibica. Ovaj glavni igrani film tog razdoblja bio je, prema Michaelu Brookeu iz BFI Screenonline, "ozbiljan pokušaj prikazivanja unutarnjeg emocionalnog života osobe na filmu putem čisto vizualnih sredstava (nema teksta na ekranu bilo koje vrste), koristeći efekte trikova ne da se izazove smijeh, već iz ozbiljnih dramatičnih razloga."

    "Ovaj je film "vrlo vjerna adaptacija bajke Hansa Christiana Andersena iz 1846. (koja je dovoljno kratka da sugerira da se izvornik mogao čitati naglas tijekom projekcija) i, umjesto skrupulozno realistične prezentacije ostalih filmova, Williamson ovdje pribjegava brojnim posebnim učincima, uglavnom u obliku superpozicija (preklapanja). Međutim, one su u potpunosti vjerne duhu izvorne priče, čije je dramatično i emocionalno središte niz vizija koje vidi mala prodavačica šibica dok pali šibice da se zagrije", a film je "ambiciozan i inovativan"."

    avatar

    16.11.2022. (10:04)    -   -   -   -  

  • TEATRALNI

    Živimo u kapitalizmu a kapitalizam potiče konzumerizam, zato je Božić već godinama komercijaliziran. Božićne cijene,akcije, mobilne tarife,paketi sve da bi se zaradilo više (jer manje je više) a posebno mi idu na jetra velike rvatine koje popizde na komercijalizaciju Božića-jer ne podnose istinu. O licemjerju političarskih kreatura nemam što dodat evo najveći vjernici kradezeovci sjebali i pokrali komplet državu ali nema veze, važno da su "uzorni kršćani i katolici"

    avatar

    16.11.2022. (11:28)    -   -   -   -  

  • starry night

    Ako to i je "kapitalizam", ono tajkunaštvo kad su se kupovale socijalističke tvornice za kunu, pa se otpuštali radnici a dugotrajnu imovinu na bilancama kriminalci pretvarali u svoju osobnu imovinu malverzacijama i preprodajama pa je domaći proizvod ili totalno uništen ili prodan strancu, se zvalo tada "ortački kapitalizam", ali danas je taj proces mahom završen i sva proizvodnja i trgovina su u rukama stranih kapitalista i njihovih franšiza, a dobit se slijeva preko stranih banaka u strane države a za koje strane kapitaliste i strane banke jeftino radi domaća radna snaga koja si ni stan pošteni ne može kupiti za cijelog radnog vijeka osim ako ne uđe sa stranom bankom u dužničko-vjerovnički odnos, tj. ropstvo, pa ako to i je "kapitalizam", onda je to strani a ne domaći kapitalizam. Dobit ostvaruju strani kapitalisti i strane banke, ponajviše Vatikanska, lova se pere od Vatikana do Dubaia, (sjećaš se torbi gotovog novca koje su letile iz Kaptola u Vatikansku banku) uz masovno iseljavanje domaćeg stanovništva i jeftin fizički rad, mirovinski sustav nagrađuje parazite i uništava mirovine onih koji rade, sve skupa horor koji gledam oko sebe kroz prozor kad bijeda kopa po kantama za smeće, na ulicama nikog i sve je iseljeno a kud god pogledaš strane banke i crkve i Fina za ovrhu i deložaciju. Tranzicionirali su nas u tri desetljeća u stranu koloniju - kolonijalistička se vladavina zasniva na gospodarskoj nerazvijenosti kolonija, a obilježava ju težnja metropola za maksimalnom eksploatacijom radne snage, prirodnih bogatstava i gosp. mogućnosti kolonija. Naravno, uz obligatno vatikansko pranje mozga djevojčicama i dječacima po sekularnim školama da je ovakav svijet najbolji od svih mogućih svjetova i božja volja, jedino nije jasno zakaj smo najsiromašnija zemlja u EU.

    avatar

    16.11.2022. (14:08)    -   -   -   -  

  • TEATRALNI

    Ovo ovdje je netko nazvao izvrsnim imenom-truli kapitalizam. Sjeti se ekipe 90-ih rajića, rojsa todorića kutle pašalića....koji su do devedesetih bili obični vozači koji su radili za crkavicu i nakon dolaska kradezea na vlast devedesetih enormno se obogatili pretvorbom i privatizacijom. Kradezenjare su s tim započeli najveću privatizacijsko-pretvorbenu pljačku što je kasnije rezultiralo rasprodajom svih hrvatskih firmi (zagrebačka,karlovačka pivovara, hrvatske autoceste, ina,pliva banke...)uz zelenaške bankarske kamate drugi su problem upravo kler i vatikanski ugovori koji u svjetovnoj, sekularnoj državi pobiru od poreza+ milodara što im ovce ubacuju svake nedjelje na misi (zamisli koliko uz milijarde koje uberu iz vatikanskih ugovora nabiru još i kroz milodare) i još se uplicu u politiku i svjetovna pitanja, o kantraceptivima, jebanju kad i u koju svrhu pobačajima i općenito o svemu što ih se ne tiče. Dovoljno je pogledati koliko ih se iselilo u druge kapitalističke države (poput Njemačke na primijer) u kojoj je kapitalizam ali je model daleko prihvatljiviji od ovog našeg trulog koji samo uzima. Evo sve propada pitanje vremena koliko će se još i naša domaća ekonomija uz ovakvu situaciju moći održat na kraju će kako već neki nagađaju doći do toga da ćemo bankrotirat i postat nečija kolonija. A eu nam ništa dobro nije donijela niti neće niti smo mi zemlja koja je imala potencijala i zadovoljene preduvjete za to.

    avatar

    16.11.2022. (16:30)    -   -   -   -  

  • starry night

    Bravo!

    "Stopa dječjeg siromaštva u Hrvatskoj izuzetno je visoka. Prema podacima Eurostata, stopa siromaštva i socijalne isključenosti djece u 2018. godini iznosila je gotovo 25 posto za djecu osnovnoškolske dobi, a za srednjoškolce više od 27 posto. To znači da je svako četvrto dijete u Hrvatskoj u riziku od siromaštva i socijalne isključenosti." :**(

    a tek radnički penzići, netko bi trebao napisati priču "Penzićka sa šibicama" :))))))))))))))))))))

    ispada da su tu bogati jedino kler i kleptokracija

    avatar

    16.11.2022. (16:54)    -   -   -   -  

  • luki2

    Pretužna priča! :((((( Puno, puno radije sam čitala "Pepeljugu", jer ipak - "Pepeljuga" završava na pravedan i dobar način; dobro pobjeđuje. Možda naivno, ali ja i dalje vjerujem da dobro uvijek mora pobijediti zlo. Nisam a priori protiv slavlja ni kapitalizma, ali mislim da smo mi izokrenuli i izvrnuli, i napravili od lijepog praznika - nešto nakaradno. Ljub!

    avatar

    16.11.2022. (18:39)    -   -   -   -  

  • TEATRALNI

    Sve se slažem. Nego javljam se drugim povodom, da ti čestitam na izvanrednom komentaru na "anketi" :)) ljub ljub ljub

    avatar

    16.11.2022. (18:49)    -   -   -   -  

  • starry night

    hvala :)), ljub!

    avatar

    16.11.2022. (19:10)    -   -   -   -  

  • TEATRALNI

    Haha baš ih prcaš svaka čast, pravo si osvježenje na blogu ljub :)))

    avatar

    16.11.2022. (20:18)    -   -   -   -  

  • starry night

    :))))))))))))))))))))))))) ljub!

    avatar

    16.11.2022. (20:33)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...