Komentari

idemo-na-deng.blog.hr

Dodaj komentar (16)

Marketing


  • Lilianke

    eto

    avatar

    16.10.2022. (14:20)    -   -   -   -  

  • j.

    Kakva bila da bila, ali vlast u mome selu uvela je selekciju otpada u kante i kontejnere ima tome već više od deset godina, pa stvari šepaju, vuku se, ponekad teško - ali ipak idu svojim tijekom. Naravno da nitko nije - ili bolje rečeno, ne želi biti - svjestan brda smeća što se već sada nazire sa pruge za Zagorje tamo iza šume, jer kada je južina - vjetar odnosi smrad prema praznim i nenaseljenim ravnicama i močvarama uz rijeku. To ćemo prepustiti našoj - ili njihovoj djeci. Tko su oni? Pa, ne znamo još, ali da će doći - sigurno da hoće, i pri tome će nam prije ili kasnije skidati sve bogove i gospe s neba :). Pozdrav!

    avatar

    16.10.2022. (18:37)    -   -   -   -  

  • Mariano Aureliano

    Tomašević je u nekom intervjuu nedavno rekao da će njemu i njegovoj supruzi trebati otprilike dvije 10-litarske vrećice mjesečno jer sve odvajaju. Slična je situacija i s nama - 1. listopada smo u koš stavili 20-litarsku vrećicu i još nije puna, ne znam je li uopće i do pola napunjena. Hranu pojedemo, ostatke od povrća stavljamo u bio-otpad, većina ostalog bude papir i plastika. Ali što s mačjim "onim" kaj lijepo (ne) miriši? Nema šanse da to držimo danima u zg-vrećici, to se naprosto mora rješavati na dnevnoj bazi. A u kontejner ne smijemo. Tu se gradska vlast naprosto bezobrazno oglušila o upite mnogih građana koji imaju kućne ljubimce. Gledam u našem smetlarniku (koji je ponovno u funkciji i pod ključem već koju godinu) sadržaj kontejnera - većina je vrećica nepropisna. Ne znam što će biti u budućnosti glede toga, ali nekako ne vjerujem u lijep scenarij. Što se tiče odvoza smeća od strane Čistoće, oni su najavili da će češće odvoziti odvajajući otpad, a prorijediti odvoz miješanog komunalnog jer će ga biti osjetno manje. Očito su već počeli s tim, barem što se tiče onog dijela gdje mogu prorijediti broj odvožnji. :) I mi već danima čekamo da nam na kvaki ostave godišnje sljedovanje žutih i smeđih vrećica, svako malo otvaramo vrata da vidimo nisu li nam već ostavili, jer se bojimo da će nam netko od susjeda ponovno ukrasti "paket". Imao sam početkom godine žučnu prepisku s Čistoćom u vezi ostavljanja bilo čega na kvaki, tražili smo da nam dostave što nas ide jer nikada ništa nismo dobili, na kraju sam uspio izvojevati pobjedu preko Ureda gradonačelnika - očito su se malo preplašili. :)

    avatar

    16.10.2022. (22:16)    -   -   -   -  

  • Lilianke

    @j,ha gle, dok vam se nitko ne prijeti kaznama dok se vi trudite učiniti najbolje što znate, i dok stvari pomalo idu, dobro je. To što Jakuševec raste i tak, valjda ima školovanih i plaćenih glava da se brinu oko toga, iskreno, uopće me ne zanima. Toliko toga je na svijetu mimo mojeg poimanja ispravnim a događa se i događat će se, toliko je sranja i događanja koja su za mene apsolutno neprihvatljiva, pa čovjek ipak mora naučiti živjet s njima, i ne samo to, nego još gore, znati da pušta djecu u takav svijet..... i što, što da počnemo?
    Ništa.

    avatar

    17.10.2022. (00:20)    -   -   -   -  

  • Lilianke

    @Mariano,
    to je jedna od tih stvari koje u čovjeku (meni) budi totalni revolt i čine od mene (relativno razumne i kako se to kaže...pomirljive? osobe, dobronamjerne u svaklom slučaju) osobu koju BAŠ BRIGA. Kojoj se fućka, da hodamo do gležnja u drekima, briga me, jer gluplji i drskiji od mene (i prosječnog građanina) rukovode cijelom stvari, i rade od ljudi budale.
    I ta famozna šutnja na svako normalno pitanje.....
    gdje smo li to samo vidjeli.
    Tako da sam zaista, zaista frustrirana i doslovno mi se **** hoćemo li ili nećemo ispravno odvajati...

    Da sam ja u vašoj situaciji,
    dakle da imam pristup kantama stalno,
    (a da nisu moje i da ih ne moram prati,
    kao što ja moram,
    pa zato i ne odvajam biootpad,
    nego samo ako čistim vrt,
    ovo kuhinjsko biosmeće odvratno zamazuje kantu i smrdi, a ja ne mogu sama kantu prati, nemam snage da kantu okrećem i ispirem....)
    ili bih bacala mačji drek direktno u biootpad zamotan u wcpapir, taj čas kad ga pokupim,
    ili u miješano smeće, isto tako ili u papiru ili na primjer u onim malim dućanskim prozirnim vrećicama za voće i povrće. (Da, svaki put kad kupujem voće ili povrće uzimala bih za svaku stvar vrećicu, što sad ne činim, ali bih da trebam)

    Znači, da sumiram,
    baš sam sad bijesna,
    što je razumno i fizički moguće - napravim,
    što mi društvo nije omogućilo,
    a pri tome ima drskosti da vrši neke pritiske i ima zahtjeve!!!
    činila bih baš kako mi puhne,
    ne mareći ni najmanje za kazne, planetu, društvene uzuse i slično.
    Dižem ruke i šaljem u krasan * jelte.

    avatar

    17.10.2022. (00:39)    -   -   -   -  

  • Mariano Aureliano

    Imamo uvijek velike zalihe tih prozirnih vrećica za voće i povrće, nakon svake posjete Konzumu donesemo ih barem pet (mrkva, cvjetača, luk, češnjak, paradajz, tikvice, patlidžani, banane, mandarinke... - za sve ti treba zasebna vrećica). Nijedna se ne baci, svaku iskoristimo upravo za mačji izmet i grudice pijeska i mokraće. Sad smo kupili i male crne vrećice koje koriste vlasnici pasa na travnjacima, 80 komada za 12,5 kuna, pa onda prozirnu vrećicu još dodatno stavimo u tu crnu kako bismo donekle zakamuflirali unutarnju sadržinu, a i manje smrdi jer su sve te tanke vrećice jako porozne i kroz njih se miris odmah probije van. I što činimo? Odemo na kraj parka, daleko od zgrada, do svršetka neke parkovne stazice, i tamo tu crnu vrećicu ubacimo u gradski koš za smeće. Iz Čistoće su rekli da je to zabranjeno, stoga se svaki put osjećam kao kriminalac. Ali što nam je alternativa? Možemo to ubaciti u naš kontejner u smetlarniku, što je isto zabranjeno, ili možemo taj izmet držati danima pa i tjednima u stanu, sve dok se ne napuni plava zg-vrećica, što, naravno, ne dolazi u obzir. I točno je to što si rekla - kad te gradska vlast na ovakav način ignorira i ponižava kao građanina, dođeš do osjećaja da ti se živo fućka. Za sada još ne želimo ubacivati u kontejner ono što se ne smije, tj. što nije u tim diktatorskim zg-vrećicama, ali zato činimo prekršaj druge vrste. Inkognito. U tami parka. Kao kakvi parkovni počinitelji bludnih radnji. :))

    avatar

    17.10.2022. (01:18)    -   -   -   -  

  • Mariano Aureliano

    Šutnja na svako normalno pitanje... jest, to je naša stvarnost.

    avatar

    17.10.2022. (01:30)    -   -   -   -  

  • Lilianke

    Drago mi je da ste se snašli. Nemoj(te) se osjećati loše, napravili ste najrazumnije u okviru zadanih parametara. Pa što da čovjek drugo radi....ne može se izmet čuvati u kući, to je valjda svakom normalnom jasno. To je stvar koja će se morati riješiti, ima previše kućnih ljubimaca u Zgu... moraju se kante za to staviti, što drugo?

    Ja ću nastojat uhvatiti smetlare ovaj tjedan, da doznam kaj je s vrećicama. Nama ih ne stave na kvaku, niti na sestrinu koja je blizu ceste, a kamoli moju na stražnjem ulazu....kod nas je običaj da ti ih ubaci u dvorište, na štenge pred kućom, na cestu na tlo pred kaslićem i slična genijalna mjesta gdje to svatko lako uzme ukoliko vlasnik nije dovoljno brz.

    avatar

    17.10.2022. (01:48)    -   -   -   -  

  • eum

    Ide na bolje, ide!

    avatar

    17.10.2022. (09:46)    -   -   -   -  

  • Galaksija

    Lijepo se zabavite sa strikanom! :* A smeće ,nisam tamo pa... Što nije u mojim domenama, bolje da ostane daleko. :)

    avatar

    17.10.2022. (20:34)    -   -   -   -  

  • Sarah

    Ma strikan:-* to je bitno, veselje je bitno!
    Tu sam, tu sam:-)
    Odvajam smeće...;-)
    Sin je na Šestinama, ja u prevelikom stanu i dalje, koji se prodaje.
    Gledam podstanarske stanove...i slažem život, ko ti odjeću...

    avatar

    17.10.2022. (21:22)    -   -   -   -  

  • Lilianke

    @EuM; nadam se da će proči porođajne muke i dječje bolesti, i da će se situacija nekako dobro uhodati. :)

    @Mrs.Galaxy; nadam se da budemo! u nekom trenu nije bilo jaja za kupiti nigdje, već sam mislila da ću morati odustati od kolača!! (najozbiljnije) ali danas sam naletila i opskrbila se. ne mogu mak kocke raditi bez toga, još tijesto za pitu bih i mogla, ali ovo prvo nikako :))

    Glede smeća, a bome i života; moje iskustvo kaže da baš lijepo stiže sve i svašta što nije u našim domenama, i moramo se skoncentrirati i zapeti....taman kad se priviknemo i naučimo, ide nova lekcija. :))

    @Sarah,
    on ima ucijepljenu onu amerikenjsku (pardon) dobru volju. (Čak je duže tamo nego tu) Mi nismo tako cheerful.... Ipak, lijepo je čak i to, šteta što tako rijetko dođe. (Iako je smiješno da se mi žalimo, jer mi nikad ne odemo k njemu. To je, naravno, samo radi love.)

    NEGO, jesi ti to bila danas u bijelom autu (vozila) na Mihaljevcu oko 13:20, mislim da sam te vidjela u autu, ali prebrz je bio trenutak da ikako reagiram (trubim, mašem, ili slično) a i mislim da ti ne znaš kako ja izgledam, dočim ja jesam tvoje fotke ipak vidjela :)) ?

    avatar

    17.10.2022. (22:35)    -   -   -   -  

  • Sarah

    @ ne, bio mi je netko nalik:-) u to vrijeme, ja sam jurila prema Ikei, znači suprotni dio grada, pa ne bi stigla i mihaljevac;-) na mihi sam jurila u subotu oko 14 00.
    Ne znam kak izgledaš:( mislim da bi se baš mogle upoznat napokon.

    avatar

    18.10.2022. (06:32)    -   -   -   -  

  • Lilianke

    Isuse, @Sarah, jei ti to danas pila kavu sa šlagom na platou krematorija? :))))))) (znam, zvuči ko da nisam pri sebi) ispričavam se, ali možda jesi ? :)))
    Uopće se ne zezam, da sam bila sama bih prišla pitati ženu jesi li to ti, ali nije mi se Damiru tumačilo onda tko si :))))))))))))

    avatar

    18.10.2022. (19:27)    -   -   -   -  

  • Sarah

    Hihihi, nisam, kolko znam:-))) mada, možda sam svugdje;-)
    Zato sam tak umorna navečer.
    Slikaj me drugi put!:-)

    avatar

    18.10.2022. (19:49)    -   -   -   -  

  • Lilianke

    Sarah, :D okej, dogovoreno! :))))))))))

    avatar

    18.10.2022. (19:56)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...