Komentari

smisao-zivota.blog.hr

Dodaj komentar (14)

Marketing


  • Mariano Aureliano

    Potaknut tvojim postom razmišljam o tome što je mržnja. Dolazim do paradoksalnog zaključka ili otkrića da mržnja nije ništa drugo doli bijes na Boga. Dakle, netko može biti ateist, no ako je ispunjen mržnjom, on je podsvjesno zapravo bijesan na Boga. Mislim da se upravo to dogodilo stričeku Nietzscheu. Mržnja je iracionalno čuvstvo koje bismo mogli definirati kao infantilan, nezreo, arogantan i narcistički odgovor na vanjsku situaciju. Kao kad se dijete baca po podu i udara šakama o pod jer mu majka ne želi kupiti igračku koju je upravo vidjelo u izlogu - ono tada mrzi. Bijes i mržnja tako su dvije strane istog novčića. Tuga može biti pasivna, tada je zovemo melankolijom, no mržnja nikada nije pasivna, ona je uvijek bijes. Ali bijes prema kome? Prema samoj situaciji! Ne želimo pristati na tu situaciju! No, budući da je situacija apstraktan pojam, mi je refleksno moramo antropomorfizirati - i tako nastaje Bog! Bog je antropomorfizirana situacija, bilo da Ga mrzimo ili obožavamo. :))

    avatar

    11.10.2022. (23:09)    -   -   -   -  

  • Mariano Aureliano

    Poanta ti je upečatljiva, ovo skroz na kraju. :)

    avatar

    11.10.2022. (23:13)    -   -   -   -  

  • Smisao Života

    @Mariano - tak je, nekog se kriviti mora, a bog tu dojde ko as na cenku :)... boga treba zmisliti da bi ga mogli mrziti ili voljeti, ili biti indiferentni ili gajiti bilo koje druge osjećaje prema njemu/njoj/tome, ovisi kojeg je spola i roda :))...

    avatar

    12.10.2022. (08:42)    -   -   -   -  

  • TEATRALNI

    "Prokleta ljubav" je onda jača od mizantropije kad se zbog nje očito ne želi ubit :D ps je i ovaj mizantrop? :)

    avatar

    12.10.2022. (12:15)    -   -   -   -  

  • Smisao Života

    @Teatralni - je, ako je ima, prokleta ljubav je jača od svega :)... a dotičnog blogera ne poznam, nisam ga nikad uočio ni čitao, možda je mizantrop, a možda je samo umjetnik, glumac :))

    avatar

    12.10.2022. (20:05)    -   -   -   -  

  • kako_ti_kupus

    ja bi reka pisik. nego, držmo se mržnje i onih 0,1% ljubavi, opet statistika. tih 0,1% ljubavi je ljubav prema samom sebi koja je u naravi stopostotna i sva mržnja upućena prema drugima je izazov vlastitog kraja, bog sutizin nema nikakve veze već narcisoidnost koja uvijek za sve optužuje druge. dakle, psihički poremečaj

    avatar

    12.10.2022. (22:43)    -   -   -   -  

  • Lilianke

    Kakav neobičan razgovor!
    Zapravo, ne znam ništa o mržnji.
    Mogu me ljudi živcirati,
    za neke mislim da su ili glupi, ili oštećeni pa su (na površini)zli (dok unutra plaču), ali zapravo ne znam kako je to mrziti.

    avatar

    13.10.2022. (00:24)    -   -   -   -  

  • Smisao Života

    @kupus - kaj je pisik? :)... zajebana je ta statistika :)... da, da, pakao, to su drugi, uvijek su drugi krivi, istina, a ti drugi mogu bit i bogovi, zakaj ne, nije bitno kaj su zmišljeni, moreš i njih krivit :)... a psihički poremećaj je ovdje očit, pa viš da je došel kod psihića :)...

    @Lilianke - a šta'š, čovjek je neobično stvorenje, vele da je jedini sposoban mrziti, pa je i u tom konteksu đubre u odnosu na sva druga bića :)...

    avatar

    13.10.2022. (13:49)    -   -   -   -  

  • Lilianke

    Podsjećaš me na jednog mog kolegu na poslu. :)))) A to nije dobro. :))))
    U stvari, na višenjih. Ahaha :)))

    avatar

    13.10.2022. (23:42)    -   -   -   -  

  • Smisao Života

    @Lilianke - ah, to dobro, uvijek su drugi krivi kad nije dobro :)))... al' ne sekiraj se, prokleta ljubav je jača od svega ;))

    avatar

    14.10.2022. (08:45)    -   -   -   -  

  • shara123

    Vaš članak mi je puno pomogao, jako sam wordle vam zahvalan

    avatar

    17.10.2022. (06:29)    -   -   -   -  

  • katyswift468

    Mapquest Directions is a go-to app for travelers and commuters who want to navigate the roads with ease and efficiency.

    avatar

    16.05.2023. (03:47)    -   -   -   -  

  • Todays Wordle

    [a href=https://www.todays-wordle.net/ target=_blank]Today's Wordle[/a] is a puzzle game where players try to guess a hidden word within a limited number of attempts.

    avatar

    21.05.2023. (09:59)    -   -   -   -  

  • Todays Wordle

    Overall,Today's Wordle offers an engaging and entertaining word-guessing experience that tests players' vocabulary, deduction skills, and ability to think outside the box.

    avatar

    21.05.2023. (12:36)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...