Komentari

dvitririchi.blog.hr

Dodaj komentar (6)

Marketing


  • Sarah

    Tvoje zabilješke na komentarima su za krepat;-)
    Drago mi je da si uživala u svom corner of the world-u i držim fige da ga maloumnici ne pronađu.

    avatar

    11.09.2022. (08:58)    -   -   -   -  

  • Mariano Aureliano

    Mnoga mala pitoreskna ribarska mjesta na Jadranu postaju turistička čudovišta. Npr. Postira gdje smo ja i žena znali ljetovati jer su tamo imali obiteljsku kuću. Danas je u Postirama čudovišni Grand Hotel View, a vlasnici pasa više nemaju gdje prošetati svoje ljubimce jer je sve betonizirano. Mještani trljaju ruke, no sve će im se obiti o glavu i u jednom će trenutku shvatiti što su izgubili - sam život. Postira će ljeti biti kao Venecija - nesnosna gužva i smrt one tihe, spokojne pitomosti i ljepote po kojima su Postira i postala turistički zanimljiva. Čuvajte svoje šetnje i šetnice kao zjenicu oka, što bi rekao drug Tito. :))

    avatar

    11.09.2022. (09:16)    -   -   -   -  

  • Dvi, tri riči...

    Sarah, that's who I am :). Tako reagiram pod pritiscima. Kompletno moje ljetno blogiranje je bilo izvedeno u jednom maksimalnom stresu, i taman da ću malo odmoriti kad...ovaj me gori pribije na križ tjedna, da umrem u mukama valjda.

    Mariano, sezonski i okolosezonski robovski poslovi, radna snaga iz drugih i trećih krajeva svijeta, hotelski kompleksi u vlasništvu stranih kompanija, neumjerena izgradnja sezonskih "smještajnih kapaciteta", neadekvatna prometna i svaka druga infrastruktura, skupoća života, pa lokalno stanovništvo postaje ovdje tehnološki višak, polako ali sigurno. Ovi koji dođu sa strane, sagrade, isprobaju biznis, vide da li ide ili ne, prodaju, grade dalje, na slijedećoj parceli, i uglavnom žive negdje drugdje.Vrlo često van granica "lijepe" i "naše" domovine.
    Na kraju će ovdje pisati "wellcome to hell".
    A i ta ljudska narav da proda, kupi, otme, kapitalizira i posjeduje "ljepotu", možda niti ne zaslužuje bolje.
    Ovaj hotel koji spominješ, znam za to, Grand Hotel View, je šaka u oko svakom Postiraninu i ironija kapitaliziranja "pogleda". Pogled da, ali u prvom redu samo za one koji plate ležaj u prvom redu, doslovno.
    I da, kvaliteta života je nepovratno uništena, i u Postirama i na kompletnoj obali.

    avatar

    11.09.2022. (11:31)    -   -   -   -  

  • Mariano Aureliano

    Eh. :(

    avatar

    11.09.2022. (12:32)    -   -   -   -  

  • Mayday

    Naša mala mista nepovratno nestaju, sada ako dozvole i privatizaciju obale, ne znam što nam preostaje, toćanje nogu u lavoru valjda, jer sve će biti "nečije" :(

    avatar

    11.09.2022. (20:36)    -   -   -   -  

  • Blumi

    i pas, i čovjek, dobro znaju što je sloboda,
    ali eto, ponekada znamo i malo trgovati ;)

    avatar

    12.09.2022. (01:27)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...