Komentari

astrosailor22.blog.hr

Dodaj komentar (5)

Marketing


  • sirin

    Sasvim sam suprotnog misljenja. Zao mi je svemira. Nasa ce cud nece promijeniti, generalno uz sve sto stvaramo smo najveci unistavaci. Bolje da izumremo kao vrsta nego pounistavamo svemir.
    Voljela bih vidjeti stvari kao ti.

    avatar

    29.08.2022. (16:36)    -   -   -   -  

  • astrosailor

    @sirin: Svemir je stvarno veliki. A mi smo stvarno mali. Ne treba zbog toga padati u depresiju ili se još umanjivati, kao ni smatrati da smo uopće tako bitni. Moguće je naše postojanje vidjeti čisto kao kvantni efekt, jednu slučajnost u beskraju svemirskih, ili Božju ruku ili Veliki Šmrk kojeg će pobrisati Velika Maramica. Ili pak nešto pragmatičnije: živa bića nisu tu zbog zabave, stvorena su, možda, u neku svemirsku svrhu, npr. da mu pomognu sa problemima u koje neizostavno mora upasti zbog porasta entropije. Naravno da je postojanje živih bića umnogome rizičnije (za Svemir) od samo nežive materije, ali Svemir takvu igru očito dozvoljava. One koji ju ne igraju prema pravilima će... lupiti po glavi i onda pa-pa zločesti dvonošci, pajkiti...par vječnosti.

    avatar

    29.08.2022. (21:36)    -   -   -   -  

  • sirin

    Joj genijalan si! :-) Bas si me nasmijao. Pa istina je... bas kao sto mi je, makar do sada, bilo moguce zamisliti beskonacno, shvatila sam i da je veličina svemira ono sto sam totalno previdjela gledajuci ga pjesnicki kao crni plast posut sjajnim tockama (kao u onoj zamisli da smo zapravo zatvoreni u veliku kutiju, a da su zvijezde samo izbusene rupice na pokopcu kojima se divimo), i usput ljuta na ljudsku vrstu promatrajuci sto smo napravili svojoj planeti, svojem domu...
    Pa nadam se da je bas kako govoris. Zapravo, odlučujem vjerovati da je tako.

    avatar

    30.08.2022. (00:41)    -   -   -   -  

  • j.

    vidiš, kako to predivno zvuči "odlučujem vjerovati", to još moramo dopustiti i drugim ljudima kraj sebe - neovisno o tome u što se vjeruje :))
    hoću reći, ovce su sigurno bolje od ljudi, jer nisu popasle sve što su imale za popasti, i još uništavale to što bi se pasti dalo, tako da i nije neka usporedba :)
    ma zapravo, pišem bedastoće - sjajan post i sjajni komentari, i neću sad zakerati sa time zašto je tolika rupa bila između dvaju avantura u vezi Mjeseca, pored toliko gluposti i zloće ovdje dolje, ali dok još ima posljednji od posljednjih koji iskreno vjeruje da tamo gore ima nešto više od trave koju bismo pasli - mi ili neki naši budući, za mene ove sve itekako ima smisla :)

    avatar

    01.09.2022. (11:55)    -   -   -   -  

  • Litterula

    očito je da je netko procijenio da je vrijeme za ići dalje...
    izgleda da više nije moguće ovdje popraviti stvar
    čekam sutrašnji dan

    avatar

    01.09.2022. (16:23)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...