Komentari

karantenskiblues.blog.hr

Dodaj komentar (9)

Marketing


  • Karantenski blues

    S obzirom da sam inspirirana za pisanje (pogotovo s tako pozitivnim komentarima na prošlom postu, hvala svima), a i vikend je, evo odmah još jedan.. ne virujem da ću u buduće držat takav tempo u pisanju, ali eto za sad...

    avatar

    26.09.2021. (06:06)    -   -   -   -  

  • Flekserica

    Treba naći dobru mjeru izmedju zavaravanja o sigurnosti koju neko mjesto pruža i pretjeranog straha. Meni osobno prisutnost policije posvuda ne stvara dojam sigurnosti i reda nego policijske države. Nisam za mlaćenje policajaca ali ih ne volim vidjeti. Bitnije je da su brzo tamo gdje se nešto dogadja nego da se prikazuju okolo. Osobno ih ne volim vidjeti i prisutnost u velikom broju znači ili velik kriminalitet ili pak policijsku državu u kojoj završiš u zatvoru zbog pizdarije dok pravi kriminalci slobodno šeću jer na njih pandrek ne djeluje kao na bakicu koja se šverca u tramvaju.
    Što se sigurnosti i kriminala tiče, danas je svejedno gdje živiš. Evo ti usred Zagreba debil ubio djecu, u nekoj Njemačkoj pripizdini (grad od 30000 stanovnika je za njemačke prilike mali uspavani gradić) idiot upucao mladića na benzinskoj pumpi. Usred pampe može čovjek najebati od metka ili noža ako baš nema sreće i našao se u krivo vrijeme na krivom mjestu., nema te pollicije koja će to spriječiti. Meni je zanimljivo gledati i čitati o Austaliji i Novom Zelandu, želja mi je jednom tamo otići na duže putovanje ali nekako me baš ne vuče živjeti tamo. Preizolirano je bilo i prije corone, sad se čini kao prvi dio Mad Maxa :)

    avatar

    26.09.2021. (09:36)    -   -   -   -  

  • Karantenski blues

    Flexerice, da razumijem... Na neki način, veću sigurnost uvijek plaćamo nekakvim gubitkom slodobe. Što se tiče policije na željezničkim stanicama, oni su baš specijalizirani za tu vrstu sigurnosti, ne gledaju karte i slično, nego se brinu baš za sigurnost ljudi. znala sam se s posla vraćati oko 11 navečer i osjećala sam se sigurnije znajući da su oni tamo negdje. Sve ove trenutne slike iz Australije o policiji i prosvjednicima, nisam sigurna da je to prava slika Australije… ali to je sada slika slična i u Europi. Ali nije tu problem policija nego političari i njihove amaterske odluke.

    Uvijek kažem da Australija nije za svakoga. Daleka je, ima specifičan način života. Meni tu za sada odgovara, živjela sam prije u Njemačkoj i Parizu. Europa je drugačija, ovisi kakav način života više voliš. Meni se više sviđa tu nego u Europi, nekad mi nedostaje Amerika zbog nekih stvari. AUstralci jako puno putuju van australije i puno ih ode živjeti negdje drugo, bar privremeno. Nedavno sam pitala jednog prijatelja tu u Melbourneu, koji svake godine putuje u Ameriku, u srednjim godinama, zanči putuje od mladosti, jako dobro poznaje Ameriku i često ide na ista mjesta, mogao bi lako tamo otići zbog posla... pitala sam ga zašto nije otišao tamo živjeti, a on je rekao da je razmišljao o tome, ali bi onda pomislio da mu je tu previše dobro da bi išao tamo. Pogotovo ako može tako često putovati.

    Postoji razlika gdje u Australiji živiš, meni za sada odgovara Melbourne, klima (dosta slična Dalmatinskoj) i sve ostalo. Recimo, nisam sigurna da bih uživala u Perthu ili Brisbaneu.

    I tako, svakako se nadam da ćeš doći makar ko turist, jer je tu ipak lijepo. Nije baš kao Mad Max, iako sam prije par godina živjela blizu mjesta gdje je sniman Mad Max :-) Ja uvijek kažem da je Australija idealna zemlja za podizanje obitelji, mislim da je stvarno super za djecu i mlade obitelji. ALi naravno, i svi drugi kojima to odgovara. Mislim da svatko ima nešto što više voli, ja Australiju između ostalog volim i zato jer je blizu Aziji. Mislim da se privlačnost nekog mjesta i mijenja s godinama. Za sada mi Australija odgovara, ali kad bih se vratila u Europu, ne privlači mi ni jedna druga zemlja osim Hrvatske.
    U svakom slučaju, zanimljiva diskusija i dala si mi hranu za razmišljanje...

    avatar

    26.09.2021. (10:39)    -   -   -   -  

  • luki2

    Volim i Ameriku i Australiju; sviđa mi se ovo vezano za sigurnost - u svakom slučaju, tu bih birala Australiju. Ali - Amerika je ipak nekako, ber meni osobno, privlačnija za putovanje i razgledanje. Za život vjerojatno ne. Ljubim!

    avatar

    26.09.2021. (19:56)    -   -   -   -  

  • Karantenski blues

    Da Luki, ja isto tako nekako mislim. Amerika je jako velika i ima puno vise za vidjeti od Australije. Ali naravno, i u Australiji ima puno toga za ponuditi, ali Amerika je definitivno raznovrsnija i ima puno vise mjesta. :-)

    avatar

    27.09.2021. (00:02)    -   -   -   -  

  • bellarte

    Australija je moja tiha patnja.. No bojim se da će to i ostati... Što zbog daljine, što zbog para... No svakako volim daleke i egzotične zemlje, pa njima putujem via YouTube :))))

    avatar

    27.09.2021. (10:06)    -   -   -   -  

  • Karantenski blues

    Bellarte, nemoj gubiti nadu, sigurna sam da ces je jednom viditi... :-)

    avatar

    29.09.2021. (03:54)    -   -   -   -  

  • široka perspektiva

    Odličan post, temeljit i bez pretjerivanja; nakon ovoga treba barem jednom razmisliti gdje i kako i koliko oprezan moraš biti😏

    avatar

    02.11.2021. (12:49)    -   -   -   -  

  • Karantenski blues

    Hvala Siroka perspektiva. Oprosti, nisam vidjela komentar sve do sada :-)

    avatar

    14.11.2021. (12:04)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...