Komentari

la-bruja.blog.hr

Dodaj komentar (28)

Marketing


  • stara teta

    ne da je zanimljiv, nego iznosi laži, znanstvene netočnosti, sve kako bi opravdao zagovornike teorije zavjera na javno iznošenje budalaština i stvaranje panike među ljudima. tu se ne radi o slobodi informiranja i pravu na informiranje, nego na maliciozne tendencije širenja neistinitih opasnih gluposti. malo dublje se treba ući u svaki ovih podataka, proučiti tko stoji iza kakve objave i provjeriti koja je znanstvena činjenica ispravna, a koja imputirana i lažna. : https://faktograf.hr/2021/07/16/grafenov-oksid-nije-uzrocnik-covida-ne-nal azi-se-cjepivima-i-ne-cini-od-nas-mobilne-uredaje/
    neki penzionirani ekonomist se bavi kemijskim istraživanjima pa pronalazi novinarčića koji maše pred publikom nekakvim tiskanim papirom i uvjerava nas da je to što ekonomist pita čista istina. to što je dotični već na sudu zbog lažnog predstavljanja i neistinite prezentacije nepostojećih istraživanja uz potporu isto tako zagriženih kvaziznanstvenika, to se obična čeljad ni ne pita. puku je samo zanimljivo ono što im se čini, eto, tako logično i istinito. pogotovo onima koji nemaju pojma o biokemiji, imunologiji i tehnologiji u farmakoindustriji.

    avatar

    29.07.2021. (14:07)    -   -   -   -  

  • Lilianke

    @stara teta:
    Faktograf ?
    Tamo se može pročitati primjerice ovakva stvar:

    '.......Predsjednik HSS-a i saborski zastupnik Krešo Beljak gostovao je krajem prošlog tjedna u emisiji Newsroom na N1.
    Jedan čitatelj Faktografa zamolio nas je da provjerimo utemeljenost glavnih tvrdnji koje je Beljak tamo iznosio.

    „To nije provjereno cjepivo. To cjepivo, bez obzira što netko pričao, nije prošlo ono što su prošla ostala cjepiva“, kazao je Beljak, govoreći o cjepivima protiv Covida-19.

    Tvrdnja da cjepiva nisu prošla postupak provjere nije točna, osim što je, naravno, činjenica da je riječ o novim cjepivima koja su u širu upotrebu ušla tek prije pola godine, a puni učinak se može znati tek s protokom vremena – kao i za svako drugo cjepivo ili lijek.
    .....'

    Znači kad mogu napisati takvu laž na tu poznatu činjenicu da će cjepivima PRVA testiranja završitj tamo negdje 2024 (izrečeno od samih proizvođača),
    onda ne znam zašto bi ih čovjek uopće uvažavao.

    Kada će se o svim ovim problemima JAVNO diskutirati, i to struka, kada će se nečije istraživanje potvrđivati ili osporavati istim takvim istraživanjem od drugih osoba, tek tada ću moći početi misliti da netko tu radi za javno dobro.

    Do tada, fala lepa na Faktograf- linku.

    EDIT:
    Da ti još malo pojasnim svoj stav;
    Mišljenja sam da će Faktograf napisati bilo što şto je u službi voditelja plandemije.

    Naime, kad Markotička početkom 2020 kaže da se svako cjepivo testira kroz MINIMUM 2-3, a uobičajeno i do 10 godina, pa to očekuje i za ovo (čula na svoje uši), (što joj govori njezino osobno predplandemijsko stručno.iskustvo, i u što joj vjerujem), a potom promijeni u potpunosti stav o tome, tada ZNAM da je stručnost zamijenila onime što joj je naloženo reći i propagirati.
    Faktograf je samo pijun te klike, napisat će bilo što ,odnosno sve što treba.

    Najbjednije je što ti isti koji imaju sad već prilično krvave ruke (na početku im se mogla dati jedna doza nepoznavanja širokospektralnosti situacije, sli ne više) prozivaju necijepljene na odgovornost!! :-O

    avatar

    29.07.2021. (14:53)    -   -   -   -  

  • kako_ti_kupus

    kad san pročita prvu tetinu rečenicu, ado njenog mišljena itekako držim, video nisam ni pogleda da ne gubin vrime na pizdarje

    avatar

    29.07.2021. (16:21)    -   -   -   -  

  • Lilianke

    @kupus, bravo, pohvalna praksa.
    Jedino je nejasno koji kikiriki uopće tražiš ovdje kad evidentno imaš pametnija posla?

    avatar

    29.07.2021. (16:35)    -   -   -   -  

  • kako_ti_kupus

    upotpunjavam slobodno vrime

    avatar

    29.07.2021. (16:38)    -   -   -   -  

  • stara teta

    ne govorim o faktografu, nego govorim o videu na koji sam pogledala još nekoliko sličnioh, proguglala koji su sve promotori takvih idot-ideja, tko su i kakve teorije plasiraju, zatim potražila u znanstvenim krugovima stanovišta i odgovore. a faktograf je tu temu samo praktično objedinio. stavila sam dakle taj link da bude jasnije svakomu, ukoliko već nije shvatio ono što sam napisala i sam potražio potvrdu podataka koje sam iznijela. kaj laprdaju politikanti ne zanima me. idi redom i pogledaj što je što i tko. opet se očito miješaju znanstvene činjenice s tendencioznim proturanjem neistina, no ljudi očito nisu u stanju razlikovati političke, ekonomske manipulacije, kapitalističke trikove mega korporacija i farmaceutske industrije, sitne i krupne laži onih koji bi htjeli biti veliki moralni uzori uz osobnu popularnost, od istine i činjenica. znanstvenih.

    hvala, @kupus, kaj imaš povjerenja u moje stavove. za razliku od mnogih koji vjeruju svakomu ko lijepo i uvjerljivo priča. bez obzira na dokaze.

    baajdvej, neka cjepiva imaju svoju osnovu pedesetak godina i duže, a osnova za ovo cjepivo radila se 40 godina. žena koja ga je sačinila očekuje nominaciju za nobela. inače, svake godine se na istu osnovu cjepiva samo nakalemljuju reaktori za nove sojeve, tako npr za gripu se naprosto svake godine, čim se pojavi novi soj, naprave nove komponente u istom cjepivu i šiba u populaciju.

    avatar

    29.07.2021. (17:58)    -   -   -   -  

  • vilimstvor

    kad teta kaže "teorija zavjere" mago se poklopi ušima,, kad teta kaže "iznošenje budalaština", mago podvije rep između nogu.
    najgenijalnije međutim je kad teta kaže "onima koji nemaju pojma o biokemiji, imunologiji i tehnologiji u farmakoindustriji",, a onda se pozove na notorni i rubni portal Faktograf :)))
    baajdvej :)) ova teta kojoj prijeti propagandni Nobel zato što "na istu osnovu cjepiva samo nakalemljuju reaktori za nove sojeve, tako npr za gripu se naprosto svake godine, čim se pojavi novi soj, naprave nove komponente u istom cjepivu i šiba u populaciju" je urnebesno!! jer kaže "tako npr za gripu",, a za što još? drugo što je urnebesno je samo cjepivo za gripu, jer ako se cijepiš imaš 50% šanse da od gripe nećeš oboljeti,, odnosno, isti postotak kao i ako se ne cijepiš.
    besmisleno je uopće raspravljati o provjeri covid vakcina, jer za to jednostavno nije bilo vremena,, ali navodno je još prije ispitan mRNA komponenta na mišu i majmunu, i napisan "uspješna" studija prije nego li su jadne životinje krepale,, uostalom budimo realni, zašto mRNA ako je virus izoliran??
    a mago ko mago.. iz svoje kože (dlake? krzna??) ne može.

    avatar

    29.07.2021. (19:44)    -   -   -   -  

  • stara teta

    za tebe se, rogati, već ustanovilo kako barataš podacima. i nisi mogao odoljeti da ne repliciraš. znači ni u odlukama nisi baš čvrst.

    avatar

    29.07.2021. (20:49)    -   -   -   -  

  • vilimstvor

    isto kao i ti,, samo što ja ne vrijeđam kad ostanem bez argumenta

    avatar

    29.07.2021. (20:52)    -   -   -   -  

  • stara teta

    opet ne vladaš podacima. čak ni za gripu.

    avatar

    29.07.2021. (21:21)    -   -   -   -  

  • blogomoljac

    Tak je @teta, tak se i investigativno radi!

    Najveća prednost RNA cjepiva je jednostavniji i brzi postupak proizvodnje. Dok klasična cjepiva temeljena na modificiranim ili ubijenim virusima zahtijevaju proizvodnju tih virusa u staničnim kulturama ili kokošjim jajima, RNA se može relativno lako sintetizirati u velikim količinama. Cjepivo se također može relativno lako prilagoditi mutacijama. Dakle: Imamo globalnu pandemiju, treba brzo i puno cjepiva … da nacrtam?

    Inače, kod testiranja Pfizera je sudjelovalo 43.000 ljudi, a cijeli proces praćen i provjeravan od nadleznih komisija paralelno, ne ko uobičajeno tek kad je završen, što je skratilo vrijeme do dozvole kad je konačni zahtjev za nju podnesen, već je velik dio toga bio provjeren.
    Uz to je i prediskustvo&znanje sa tim sojem virusa (SARS, MERS epidemije) bilo znatno, kao i poznatost „mustre“ za dizajniranje cjepiva, pa kad je dešifriran genetski kod SARS-a-CoV-2 i odmah drugi dan poslan u svijet (mislim da je bilo 10. siječnja prošle godine, je je, izolirali ga, gospon @Stvor, izolirali, bu ti poslal selfie), počela je odmah utrka sa cjepivima. Na sreću, imunuloški odgovor tijela je brzo „detektiran“ (kod side do danas nije) pa su cjepiva relativno brzo bila gotova, a to sa testovima vidi gore.

    Kak buš nekom nekaj pojasnil, kad ni najjednostavniju statistiku ne kapira, a petlja se. I kad ga moji statističari ne bi zeli ni za portira. ;))

    avatar

    29.07.2021. (22:48)    -   -   -   -  

  • Lilianke

    Vidim, @teta, da barataš poznavanjem cjepiva protiv kovida i njegove sigurnosti/efikasnosti bolje nego sam proizvođač. Impresivno!

    @vilimstvore, pozdrav:)

    @blogomoljac, tebi komentar ko i @teti!

    Proizvoďač se ograđuje, ali vi znate bolje od toga..... nema se što za dodati, osim - wow!

    avatar

    30.07.2021. (00:44)    -   -   -   -  

  • Lilianke

    @svima, e upravo sam doznala da se tu jedan susjed srušio, tri dana nakon cijepljenja. Ne zna se jel od cjepiva ili sa cjepivom. :-((


    Glavno da cjepivo, kako veli @teta, śiba!!!
    Užas.
    Nadam se da čovjek bude dobro.

    avatar

    30.07.2021. (01:13)    -   -   -   -  

  • Lilianke

    Moj stav je da je nemoralno puštati u promet netestirano cjepivo, gdje se i sam proizvođač ograđuje (u znošenju dugoročnih posljedica itd) činjenicom da je testiranje tek u tijeku.

    Sve ovo ostalo je blogersko pravljenje važnim i pametnim.

    Ponavljam, ako netko iznese neki sud zaključen putem neke studije, onda ga se može osporavati jedino čineči takvuistu ili primjereno sličnu stvar, a nikako verbalnim nadmudrivanjem. Sve drugo ukazuje na pozadinska zbivanja, a ne rješavanje problema neke bolesti.

    avatar

    30.07.2021. (01:21)    -   -   -   -  

  • stara teta

    pa eto, stvarne studije i činjenice se poriču, dok se kojekakvi sladoljevi, ekonomisti, novinari, šarlatani i laici bave osobnim stavovima. naravno, svatko ima na to svoje pravo. :)

    avatar

    30.07.2021. (06:59)    -   -   -   -  

  • blogomoljac

    @lilianke, ti vrapca, oko tebe se sve ruši i pada, svašta dočula i nabrojala (vidio i listu odprije), oko mene ništa. Ti buš još u Guinnessovu knjigu u rubriku rekla kazala, u onoj za širenje panike se buš sa još nekima naguravala ;))
    Cjepivo je prošlo sve obavezne testove za dobitak dozvole. Za nijedno cjepivo ili lijek se ne moze garantirati da dugoročno neće uskrsnuti neke nuspojave (sve moguće situacije u kombinaciji sa cjepivom ili lijekom je i nemoguće ispitati) i svako se prati dalje na sve većem uzorku. Tvoje ne bi bilo pušteno u promet ni za sto godina, dotle ne bi imala više koga piknut ;))
    Al ti bi sve (nemogućih) sto posto, nemoj ić skakat padobranom i nemoj ić na cestu da te ne pregazi auto, a nemoj ni bicikl vozit, nikako, moj sin razbio glavu ;))
    Evo, mozeš dobit špricu i da baš kod tebe ne djeluje il manje djeluje.
    Al u globalu neda virusu da se razuzda, ako je odaziv dobar i pravovremeno se više njih cijepi, a manje „filozofira“ i tako se ne dopusti da virus u necijepljenima proizvede neku mutaciju (je je, vi ste mu radost) koja onda napada i cijepljene. Pa aj Jovo nanovo - uz zrtve. Kao sad u Americi, gdje cijepljeni opet nose maske da se zaštite od nicijepljenih, a i da njih zaštite, ak im neko od njih prodal virus.

    avatar

    30.07.2021. (16:26)    -   -   -   -  

  • blogomoljac

    Mislim, moralo bi ti lagano počet svitat da teško da ćeš bit dobitnik i da bi se moglo u tebe, ko „proizvodjača“, počet upirat prstom (eno preko bare već upiru). Naravno, ak se mi ne počnemo rušit - da ti nada ne propada … ;))

    avatar

    30.07.2021. (16:42)    -   -   -   -  

  • TEATRALNI

    Haha moderno ratovanje vakseri-antivakseri. Nego lili znaš koji su još paranormalni "argumenti" vaksera? konkretno meni se nabijalo na nos da "nisam pravi modernist i progresivac" jer ne vjerujem u cjepivo. Ne moš bilivit koje je slijedeći potez očajnika? :D

    avatar

    30.07.2021. (16:52)    -   -   -   -  

  • Lilianke

    @Pravovjernima;

    Meni je interesantan taj fenomen (koii je, btw. očit pokazatelj da u pozadini postoii nešto više od brige za javno zdravlje) nužnosti preobraćenja drugačijemišljenika na svoju stranu.

    Radi čega je podržavateljima cjepiva nemoguće pustiti osobu da 'krivo' misli, da odbije cjepivo!?
    Otkud izvire ta križarsko-ratna potreba da se krivovjerne pod svaku silu preobrati, otkud ta strast!!??

    Zato što će time određena populacija ostati necijepljena, i time njih ugrožavati?
    Glupost!
    Ono što cijepljene može ugrožavati jest jedino loša 'pokrivnost' cjepiva, inače ni potrebe za cijepljenjem nema:

    pa zar ne govorite upravo na sav glas ovdje da nijedno cjepivo nije stoposto pouzdano
    (naravno da niije, no pitanje je -za ovo aktualno- koliko je DUGOROČNO štetno!!)
    što naravo PODRAZUMIJEVA da i cijepljeni šire bolest, oboljevaju od iste (a brojni razviju druge nuspojave i oboljenja). Pa ako to znamo, koji POKVARENJAK može prozivati necijepljene na odgovornost!?

    Jedino onaj kojem je RADI NEKE DRUGE AGENDE bitno da svo pučanstvo primi cjepivo.

    Također! Kako se sve kojima je test pozitivan a koji su umrli od ma čega prozivalo umrlima od korone -
    BRANEĆI obdukcije, i da ne ulazim u suspektnost kvalitete protokola liječenja kpji se upotrebljavao po korona bolnicama) - ne smatrate li NAMJERNIM PREVIDOM ne uzimati cijepljenost glavnim izvorištem svih zdravstvenih problema koji snađu cijepljenu osobu nakon izloženosti tvarima iz cjepiva samog? (Čak ako bi se kompletan sastav cjepiva smatrao farmaceutskim lukom i vodom!!! - kaže @teta da se ovo cjepivo razvija 40 godina, prije nego li su izumili iternet, maltene.......)

    Količina sile uložene u provedbu procijepljenosti (ucjenama, prijetnjama, omalovažavanjima i ostalim nemoralnim sredstvima, oduzimanjima sloboda, itd) je proporcionalna nemoralnost pozadine cijele priče. Inače bi se vlade trsile sa sve bude 'čovjeku prilično'.

    @blogomoljac, na moju žalost, a tvoju nemoralnost, nijednog od bolesnih zbog cjepiva nisam.izmislila.....

    avatar

    30.07.2021. (17:26)    -   -   -   -  

  • blogomoljac

    Švedska, koja nije uvela stroze mjere, al ipak neke jest, ima višestruko više zarazenih i umrlih nego Norveška i Finska zajedno (spojeno otprilike isti broj stanovnika). Velik broj stanovnika je sad već cijepljen i do kraja kolovoza je u planu procijepit većinu, odaziv je dobar, plan je bio do polovice godine, al falilo cjepiva. Jedna od prvih je uvela Covid-putovnicu, bez nje i testa ni preko grane ne puštaju. Od cijepljenih zarazu više nema skoro niko.
    Našem statističaru@Vilimu „došel sused iz Švedske u kojoj se niko cijepit neće“ i sve je banja i bez mjera i cjepiva, fućka im se za kovid, ptičice pjevaju sunčeko sija. Kojim imenom bi mogli nazvati gospona @Vilima, ajmo prijedlozi … ;)

    avatar

    30.07.2021. (17:31)    -   -   -   -  

  • Lilianke

    Blogomoljac, umjesto da mi pričaš o Vilimu, imaš moj komentar, pročitaj ga pa mi objasni stvari koje su mi nejasne. I pokušaj prihvatiti ideju da se možda nikad nećeş obratiti na moju stranu (kao što ti očekujeş od mene, ali nikad od sebe!!!) ....

    avatar

    30.07.2021. (17:51)    -   -   -   -  

  • blogomoljac

    Točno! Meni su uz virus slobode uvalili i virus odgovornosti. Nekak mi bedasto proizvodit mutacije.
    Amerika ima cjepiva na bacanje, najveca je skupina bijelih republikanaca koji se cijepit neće, skupina bez imuniteta na teorije zavjera, QAnonci, sektaši, naziji, rasisti - ti time inficitaju onda i druge labilne bedake pa sad imaju što imaju, mogu počet iz početka, znanost je upozorila, slušalo se nije, mutacija se širi. Ali … pogodjenih necijepljenih je ipak daaaleko manje, još manje s teškim protokom bolesti i mrtvih, jedva nešto, s ostatkom pisdarija imaju „radost“ necijepljeni. Što dokazije i da cijepljeni imaju bolju zaštitu, i, pazi ovo: i da se umire od korone. Propali čipovi, magneti, sad još i to, a?
    Ovo gore kaj si negdi pokupila je ultrabedasto komentirat, hrana za naivne i predisponirane, sve se svodi na to da se nekak silom navuče na veliku zavjeru.
    Blog te mazo, na kom sudu bi ovaj prošel?… :)))
    Ti ni ne znaš u kaj si upala … ;)

    avatar

    30.07.2021. (18:44)    -   -   -   -  

  • blogomoljac

    Ja bum sad, kad mi se ovi čipovi malo udome, išel ofriškat stara cjepiva. To dobiš koktel, prijašnjim čipovima mi se već strošile baterije.
    Ima doduše nuspojava: antivaxerima dizem tlak … :)))

    avatar

    30.07.2021. (19:03)    -   -   -   -  

  • blogomoljac

    Ispravak gore: Pogodjenih cijepljenih je daleko manje, ne necijepljenih. :)
    Kod tebe se to „ne“ izgleda lijepi samo od sebe ;))

    avatar

    30.07.2021. (19:13)    -   -   -   -  

  • blogomoljac

    Danas bio kod mog trafikanta, mali dućan, nikad on s maskom, mi kupci da, doduše ima naprijed staklo, al „on si neda špricat otrov, zašto, on je zdrav, to je sve teatar, nama zeli sve najbolje“. Danas zatvoreno, inače je i subotom otvoren. Pitam u trgovini preko, gdje isto kupujem, koji je vrag. U bolnici na intenzivnoj, odvela ga hitna od doma sa maskom i cijevima, nije se dugo dao, al onda vrag odnio šalu. Pogodite dijagnozu.

    Nova delta mutacija virusa (ponoviti ko ju je proizveo) je daleko zaraznija od prijašnjih i s još tezim posljedicama, napada sve uzraste, dakle i djecu uključujući i dosad cijepljene, ovi zadnji to onda isto nazalost mogu prenijeti, to je novi uljez, al sami imaju manje posljedica. Da se više na vrijeme cijepilo, a manje pametovalo, toga nebi bilo, al hebiga, betonske glave ni ne znaju što rade. Zapravo je to sad sasvim nova situacija - novi virus. Ako je alfa verzijom jedan zarazio troje, ovom inficira bar devet, ti opet svaki od njih devet itd.. I širi se ko vodene kozice, koje se šire i zrakom daleko od inficiranog, zato ih Nijemci zovu Windpocken - Wind je vjetar. Za poredit je kad nepušač osjeti dim i pita ko puši, u tom zraku moze bit hrpa virusa. A moguće i da taj koji dimi sjedi negdje i truje se rakijom i duvanom (plus 70 dodataka u njemu), al se piknut neda da ga kolješ.

    Još uvijek je i ovo cjepivo jedino rješenje, a novo sad moraju isto sklepat, zahvaljujuć betonskim glavama.

    Zato se ovo @Liliankino naglabanje o „necijepljenima, koji nikog ne ugrozavaju“, i bremzanje najbezveznijim teorijama i dezinformacijama, a vrijeme teče, moze nazvat neodgovornim i opasnim diletantizmom, i naravno - nemoralim, pa nesolidarnim, pa asocijalnim … jel ima još šta?
    Jedno je busat se pravom na izbor, drugo je dal je to ispravno.

    avatar

    31.07.2021. (16:46)    -   -   -   -  

učitavam...