Komentari

bergaz.blog.hr

Dodaj komentar (9)

Marketing


  • geomir

    Ma ovo tebi pripremaju po naruđbi!!? :-)))

    avatar

    19.06.2021. (17:35)    -   -   -   -  

  • Bergaz

    Kud' ja okom, tud' oni skokom!

    avatar

    19.06.2021. (18:18)    -   -   -   -  

  • AnnaBonni

    ovo u lijevom uglu nije vulgarizam nego najčišća ironija postojanja

    avatar

    19.06.2021. (19:28)    -   -   -   -  

  • Mariano Aureliano

    He he, angažirani momci i cure rade grafite. :) Moja se supruga osamdesetih kao djevojka družila s nekom ekipom društveno angažiranih studenata FF-a. I ti su studenti baš tamo negdje oko Salajeve ili čak i na samom zidu FF-a htjeli napisati neki suspektni grafit (nije, dakako, bio nacionalistički intoniran, ali je za ondašnju vlast ipak bio nepoćudan), no nikako da skupe hrabrost, bojali su se mogućeg izbacivanja s faksa i sličnih sankcija. I moja je supruga došla na ideju da ona napiše za njih taj grafit pod okriljem noći, uopće nije vidjela u čemu je problem, nije osjećala nikakav strah, a nije ni shvaćala tekst grafita. :)) Oni su joj bili beskrajno zahvalni, a za nju je to bila samo želja da im pomogne jer ih je voljela. :))

    avatar

    01.07.2021. (23:01)    -   -   -   -  

  • Ranmi

    Reply na kom. iznad,
    u ovom što si opisao da su "htjeli al su se bojali, pa je ona za njih, a koja ni ni shvaća poruku" je u par rečenica sažeta, kondenzirana nemoć i jalovost mnogih takvih kvaziintelektualaca; cijela njihova ideja i kultura time si puca u nogu, i pada u vodu.
    Ugl. volim vidjeti simboličke primjere u kojima se iz tako malog isčitava tako mnogo.

    avatar

    02.07.2021. (01:53)    -   -   -   -  

  • Bergaz

    I kratka opservacija na netom iznad rečeno - može li se uopće s ove povijesne distance etiketirati tadašnje "stanje duha" mladog naraštaja kao kvaziintelektualizam?! Tadašnju studentsku (i inu društvenu...) stvarnost nije bilo lako i jednostavno "disati"!

    avatar

    02.07.2021. (10:29)    -   -   -   -  

  • Mariano Aureliano

    @Ranmi - Moram reći da je tvoj komentar potpuno promašio. Intelektualna mladež osamdesetih na zagrebačkom Filozofskom fakultetu bila je, zapravo, puno pametnija, obrazovanija i lucidnija i puno subverzivnija u najkvalitetnijem smislu riječi od ove današnje "pod istim uvjetima", tj. na istom faksu. Nisu oni uopće bili kvaziintelektualci, upravo suprotno od toga, njihove su univerzalističke i kozmopolitske ideje bile beskrajno kvalitetnije od ovih današnjih koje su vezane uz religiju, naciju i uske sebične ineterese, uz kompeticiju i prestiž. I to što moja supruga tada nije shvaćala što točno znači grafit koji mora ispisati na zidu uopće nije čudno, to je samo jedan šaljiv moment u svemu. A nije čudno zbog toga što je grafit bio vezan uz nešto što su dečki učili na svome Studiju filozofije ili komparativne književnosti ili sociologije, možda je bio citat nekog poznatog svjetskog autora koji je u tadašnjoj SFRJ bio proskribiran kao zapadnjački-dekadentan, i sl., dok je moja supruga bila umjetnica, slikarica, koja je ipak, kao mlada djevojka, živjela neke drugačije asocijacije, iako se rokerski i hipijevski družila s mnogima pa tako i s tim divnim dečkima punim idealizma u najljepšem smislu riječi. Upravo je taj nevini idealizam bio ono što ih je stvarno zbližavalo. I, samo da znaš, tadašnja Služba državne sigurnosti nije bila nimalo neobrazovana i znala je protumačiti svaki nepoćudni intelektualni grafit. :))

    avatar

    03.07.2021. (00:56)    -   -   -   -  

  • nepoznatizagreb

    Baš me zanima ovaj niz stencil-grafita ("Jeben & pošten", "Tinder & ljubav" itd), sigurno iza toga stoji neka daljnja poruka ....

    avatar

    08.07.2021. (14:47)    -   -   -   -  

  • double-trouble

    @Mariano Aureliano, mene sad bas zanima sto je to supruga ispisala, ako se sjeca

    avatar

    10.07.2021. (22:19)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...