Komentari

gp-crnobijele.blog.hr

Dodaj komentar (10)

Marketing


  • Litterula

    Da. Lijepa su bila ta dječja odmarališta, šteta što je zapušteno.
    Mi smo jedne godine bili u Petrčanima, slično je izgledalo.

    avatar

    01.05.2021. (22:31)    -   -   -   -  

  • viatrix

    Koliko puta sam prošao pored tih objekata, a da nisam znao da je tu bila tzv. "Dječja kolonija".

    avatar

    01.05.2021. (23:20)    -   -   -   -  

  • Bergaz

    Srećom, Viatrix, na medulinskoj rivi uspješno iz prve "locirah" jednog prolazećeg starosjedioca ("Jeste li Vi odavde?") koji me je nekako stidljivo i skrušeno, kao da je to dio neke sramotne (?) povijesti mjesta, uputio u pravom smjeru...
    Bojim se da bih uzaludno tražio savjet u obližnjem kafiću!

    avatar

    01.05.2021. (23:35)    -   -   -   -  

  • More ljubavi

    Uvijek u sjećanju ostaju uspomene na prošla vremena kakva su bila. A vrijeme je pojelo sve ono što je bilo lijepo

    avatar

    02.05.2021. (13:38)    -   -   -   -  

  • Bergaz

    E da, More, u nedostatku stvarnih vrednota "svijeta" nije loše donekle se "hraniti" svojim uspomenama (u "pozitivnoj konotaciji), ali i ne odustajati od udjela u aktivnom mijenjanju aktualnog "stanja stvari".

    avatar

    02.05.2021. (15:27)    -   -   -   -  

  • dado čokolado

    kaj to još postoji?? omg!
    očito nisi dovoljno star. ne sjećaš se da su u toj šumici bile postavljene barake s krevetima na kat, moja je bila ofarbana na žuto i kao znak imala lik malog patka (gajo, rajo i vlajo). u ovu zgradu se išlo jest, tamo su bili i veceji i tuševi. navečer bi se u krugu upalile lampice i imali bi čagu. vodile su nas "tete", uglavnom mlade curke, studentice, s tu i tamo kojom starijom "odgajateljicom", te su bile obično pedagogice po školama, a prek ferija su dodatno radile s klincima preko društva "naša djeca". to je nekima bila jedina prilika da idu na more. plaža je bila neuređena, nema veze, i bile su mi blesave tamo neke sportske i kulturne aktivnosti, došla sam se kupat u moru! i tim odmaralištima hrana je bila grozna, miris nekog dezinficijensa u plastičnim prljavosmeđim šalicama za bijelu kavu i nekakve zbljuve od čušpajza. no tamo su se sklopila neka lijepa prijateljstva, slušale ploče, razmjenjivala obleka, kasnije pisma...sjećanja na djetinjstvo...

    avatar

    03.05.2021. (19:24)    -   -   -   -  

  • Bergaz

    Odlična pričica, Čokolado...!

    Ja se puno toga ne sjećam, pa su mi te "tvoje" šalice (imaš pravo!) tek sada izbile "na površinu"... ali mi sve to skupa uopće nije smetalo. Nisam bio izbirljiv ni u čemu pa ni u klopi - eto (tek) sad sam osvijestio i česte rebraste makarone s nekim crvenim saftom koji su mi bili "zakon" pa ih je poslije i moja mama, baš takve, "morala" doma kuhati.

    Ipak mislim da su barake bile postavljene kasnije (sredinom 60-ih?), kad su se zbog povećane navale dječurlije prepunili kapaciteti zidanih spavaonica. Uostalom, nekom sljedećom prilikom priupitat ću kojeg starosjedioca kako je to bilo... Ionako se želim ondje ponovno nacrtati da vidim (i opipam, zagrlim...!) tu famoznu Medulinku na glavnom trgu gradića.

    avatar

    03.05.2021. (21:12)    -   -   -   -  

  • Emir Nisic

    divne uspomene, divna dječija odmarališta, gdje se i igralo i učilo, i zaljubljivalo...

    avatar

    04.05.2021. (09:40)    -   -   -   -  

  • Zanimljivosti/Putovanja

    U medulinu nisam nikad bila, a ova zgrada tako lijepa, šteta da propada, no nažalost tako je to kod nas....

    avatar

    11.05.2021. (07:42)    -   -   -   -  

  • Bergaz

    E da, Zan/Put, majstori smo u inventivnosti kad treba nešto izmisliti / stvoriti, a onda nam entuzijazam padne... pa se održavanje istoga u voznom stanju pokazuje kao "nemoguća misija".

    avatar

    11.05.2021. (15:13)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...