,nepoznatizagreb.blog.hr" /> <font color=#CC0000>"Ševa" - magazin za mlade</font> - Nepoznati Zagreb - Blog.hr - komentari na post

Komentari

nepoznatizagreb.blog.hr

Dodaj komentar (6)

Marketing


 • VladKrvoglad

  kakva greska u koracima! :)))

  avatar

  25.03.2021. (12:19)    -   -   -   -  

 • litterula

  Ne sjećam se toga časopisa, he,he, možda bi ime vrabac ili crni kos bilo bolje

  avatar

  25.03.2021. (13:04)    -   -   -   -  

 • stara teta

  desetak godina ranije počeo se izdavati tom i jerry, pa onda tina. to su bili stripeki i časopis za klinke i šiparice, no u to još uvijek konzervativno doba s vrlo korisnim sadržajima. prva urednica, psihologinja Vesna Lamza kasnije je napravila uglednu karijeru.
  oduševilo me ono s plavim vjesnikom, moja baka ga je kupovala redovno, kao i prve stripove na hrvatskom (princ valiant, maurović, neugebauer, fantom, mandrake, johnny nero, pauk, komandosi, rip kirby, modesti blaise, den derry, ah...). plavac je bio u to vrijeme jedini časopis gdje se govorilo i o stranoj glazbi, kao što je u vusu uvijek izlazilo ozbiljnih kritika tadašnje politike, pisali su argus (mislim u večernjaku), spectator, "izbor" je bio raj za čitatelje s prijevodima iz svih oblasti, politika, kultura, znanost, pa i vicevi, jer se strani časopisi nisu baš mogli kupiti na kiosku.

  avatar

  25.03.2021. (15:01)    -   -   -   -  

 • antun

  Je, "stara teta" ima dobro pamćenje... Izbor je u to vrijeme bio i moj izbor, a kasnije, uz naravno, Alan Forda, moja velika ljubav - Sirius.
  Tinu sam povremeno prolistavao i tako završio na vjerojatno prvom pojavljivanju Parnog valjka i Staklenog zvona u Globusu na Zagrebačkom velesajmu, na tkz.Tinijadi, negdje oko 1975... Za Ševu nisam čuo.

  avatar

  25.03.2021. (18:17)    -   -   -   -  

 • IzgubljenaUGalaksiji:)

  sigurno :)))

  avatar

  25.03.2021. (21:30)    -   -   -   -  

 • Ranmi

  Od životinjskih časopisnih imena ugaslih,
  poznata je i Orka iz 1995.
  časopis prirodoslovno sportsko putopisne tematike, dvomjesečnik, čiji je 1. broj izašao krajem 7.mj. taman pred "Oluju".
  Poslije su još samo dva broja izašla i časopis se ugasio, što je šteta jer je bio prilično kvalitetan, posebno u papiru, moguće da je to povisivalo cijenu do nerentabilnosti, i tada tržište još nije bilo spremno za to.

  avatar

  02.07.2021. (03:01)    -   -   -   -  

 •  
učitavam...