Komentari

mikitarije.blog.hr

Dodaj komentar (8)

Marketing


 • Mikitarije

  Zaista sam htjela o nečemu sasvim drugom pisati, ali opet me odvuklo.

  avatar

  12.10.2020. (19:12)    -   -   -   -  

 • Mikitarije

  Ne znam gdje, pa ću upitati ovdje i nadam se da će netko znati odgovor na pitanje gdje je nestala modrinaneba? Ne želim povećati broj komentara, ali kao da je blog modrinaneba izbirsan, a zaista mi je prešlo u ugodnu naviku pogledati što ima novoga (kao što i neke od vas redovito posjećujem i čitam).

  avatar

  12.10.2020. (19:50)    -   -   -   -  

 • Anabonni

  o kestenima ću, ne želim o modrini....

  pred mojom školom je aleja kestena bila, prozori ogromni, kiša pljušti, kesteni padaju....U razredu mrtvilo zbog vremena i na trenutak, sve glave okrenute stablima,,,,,,i moja takodjer...

  avatar

  12.10.2020. (20:09)    -   -   -   -  

 • Mikitarije

  @AnaBonni - pred mojom školom bile su breze, a prozori također baš veliki... nema više ni tih breza. Umjesto njih je neko moderno, kažu urbanije drveće koje ne izaziva alergiju (ne sjećam se da je itko ikad u osam godina mog osnovnoškolskog obrazovanja bio alergičan i na šta, a kamoli na breze).

  avatar

  12.10.2020. (20:19)    -   -   -   -  

 • karenjina

  Lijepo si ovo napisala. Ja se isto tako osjećam kao ti kad padnu prvi snjegovi. A jesen je nešto posebno. S prvim kišama je neka ljepljiva tuga koje se ne mogu otarasiti a kasnije kad poprimi svoju pravu boju(ili boje) postaje sve ponositija i manje tužnija. Kao da se izbori za svoje pravo ime Jesen i priprema put za zimu pa nekako postaje veličanstvena.
  Lp

  avatar

  13.10.2020. (04:27)    -   -   -   -  

 • Violenta

  Moja Rijeka je, kažu, europska prijestolnica kiše, a ne kulture
  otela je titulu čak i legendarnom Londonu;
  kiše napretek, prodavači kišobrana veselo trljaju ruke, dok se Korzom provlači miris pečenih kestena...čarolija jeseni, koja nas svih nekako pretvori u privremene introverte
  (dok ne zapuše čuvena bura, koja pročisti sve pred sobom i za sobom).

  avatar

  13.10.2020. (08:13)    -   -   -   -  

 • Mikitarije

  @karenjina 00 Dobro si rekla - ljepljiva tuga koja, bar u mom slučaju, ne traje dugo pa mi je nekako dobro došla i uvijek ju očekujem u ovo doba godine. Htjela sam napisati pjesmu, a ono opet ispao tekst. Ne ide mi pisanje pjesama (osim kratkih koje se samo pojave i zažive) i mislim da bih se s tim trebala pomiriti. Tvoje su pjesme, kao i još nekih koje tu na blogu čitam, divne.

  @Violenta Moj je gradić daleko od takve titule. Nalazi se usred Slavonije, a ljeti zemlja popuca od suše. Ove su godine poljoprivrednici sijali u prašinu, a ne u zemlju. Nasreću pa je ova kiša stigla do nas. (nije uvijek tako bilo - ljetni pljuskovi su do prije desetak godina bili česti, a nisu donosili tuču, tek osvježenje, kišu i malo grmljavine). Prije sam željela da je privremena, međutim introvertnost je sa mnom oduvijek i čini se da će biti zauvijek. Sad više i ne znam kako bih drugačije.

  avatar

  13.10.2020. (08:36)    -   -   -   -  

 • medlife

  Baš sam onako istinski uživala u cijelom tekstu. Upila sam doživljaj kiše i prisjetila se kestena moje susjede. Stvarno sam svakakve gluposti izvodila kako bih se domogla onog najljepšeg.

  avatar

  13.10.2020. (11:29)    -   -   -   -  

 •  
učitavam...