Komentari

naelektrisaniguster.blog.hr

Dodaj komentar (4)

Marketing


  • Vrtlog_

    llllll

    avatar

    10.05.2020. (14:05)    -   -   -   -  

  • Moslavac

    Na samom Bleiburgu nije se dogodio nikakav zločin. Zločini su se, recimo da su bili zločini, događali kasnije. Dok danas sjedimo udobno zavaljeni u foteljama, pijuckamo kavu, viski, vino, ili bilo što drugo, i osuđujemo postupke partizanske vojske, ne uzimamo u obzir turbulentna vremena u kojima se sve to događalo. I tu upadamo u zamku.

    Iz današnje perspektive osuđujemo nešto što se dogodilo prije 70 godina u ratno vrijeme kada su važila neka druga pravila i vrijedili drukčiji zakoni. Većina ubijenih okrvavila je ruke pa se može reći da ih je stigla zaslužena kazna.

    Što se mise tiče, sama misa nije problem. Mise su sve manje mise, a sve više dernek na kojemu se otvoreno slave ustaše, Pavelić i NDH. To je problem. Sramotno je da Hrvatski sabor preuzima pokroviteljstvo nad navodnim komemoracijama žrtvama Križnog puta.

    Htio bih naglasiti da na Križnom putu nisu bili samo Hrvati. Čak je i nešto više bilo četnika, njemačkih vojnika i .suradnika okupatora.

    avatar

    10.05.2020. (16:25)    -   -   -   -  

  • Vrtlog_

    Moslavac, razumin tvoju perspektivu. A i ja san reka, crkva koketira sa ustaštvon, zato san i reka da san protiv tih misa dok god crkva ne prizna i zločine ustaša, i dok god ne osudi ustaše kao najveće zlo u ratu. Ali ipak, u "Križnom putu" su ubijani i civili i obični vojnici bez ikakvih suđenja. Tako da to jest bija i zločin. Mada je možda razumljiva ta osveta nad ustašama, za sve šta su radili u ratu.

    avatar

    10.05.2020. (16:50)    -   -   -   -  

  • vjekoslav-majer

    zaboravio si i ono treće oni koji nisu htjeli za Blaiburg bili bi odmah likvidirani i na to se zaboravlja.. i što kaže Moslavac drugo vrijeme i druga pravila.

    avatar

    10.05.2020. (22:53)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...