Ti kao i ja. Nikada nisam napravila dva ista jela ( to si laskam ali tako ispada).... Na kraju ipak francuska je najbolja od svježih pa nareckanih standardih sastojaka (jer hrskaju dok se ovi gnjecaju). Danas kupljen čili Harissa dućan, piše super ljut , navodno je dobar za vatrenu energiju i izgaranje masnoća, bit ćeš kao štapić...riblji:)
04.05.2020. (19:07)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
@ jeka: Istina, rijetko napravim dva ista jela, zato me i ne zanimaju samo najbolje kombinacije, dapače, baš mi je zadovoljstvo eksperimentirati i jesti raznoliko. U standardnoj francuskoj hrska uglavnom kiseli krastavac, ako je onaj mali hrskavi. Onaj domaći, veći, tek oko kore, , i to ako, a sredina ništa. Eventualno još može hrskati mrkva, ako je malo slabije kuhana. Krumpir i grašak sigurno ne. U ovoj mješavini iz konzerve je druga vrsta povrća i jasno je da ne može biti isto, ali da je gnjecavo, to definitivno nije, dapače, niti najmanje. Gnjecave znaju biti smrznute kombinacije, ali ova iz konzerve to definitivno nije. Što se tiče čilija i izgaranja masnoća, to može pomoć, ali ne može biti nositelj mršavljenja. E sad, kada bi vatreno trošio energiju, tu si sto posto u pravu, to bi pomoglo, i to poprilično ;)
@ AnnaBoni: Volim šaranje s namirnicama, njihovim kombinacijama, i svakako začinima. Ljuto je zanimljivo. Jučer i danas sam jeo kiselo zelje krumpir i suho meso, i to je bilo pretežito kiselo, i vrlo ugodno različito od standarda ;)
04.05.2020. (20:08)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Joj. Nije mi do prepiranja ali nisi u pravu. Krumpir i grašak u receptu domaće ostaju tvrđe strukture, smrznuto je hrskavije od konzerviranog . Mali krastavci u francusku i to najbolje domaći koji hrskaju jer većina kupovnih malih je gnjecava . Veliki nisu za francusku ali može juha od kiselih krastavaca koja je u nekim zemljama hit i delicija . Baš ću ovih dana probati sa konzervom (da mi je znati koje su u pitanju pa da ne pikam jer uvijek pogodim gnjecavi grašak pa izbjegavam) .... u svakom slučaju ,pratim tvoj blog rado. Tko pokusira sa hranim normalno da ne očekuje uvijek top kombinaciju....ali tu i je čar istinskog pokusiranja hranom :) A i ja sam na dijeti pa mi je tvoj blog super sa prijedlozima .
04.05.2020. (20:40)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Ma daj Kao da meni je. Samo pišem iz iskustva. Nije tema nuklearna fizika već ono što prakticiram svakoga dana. Normalno da me zanima koji proizvođač konzerve ima hrskavi meksički :) To je samo razmjena iskustava dvoje ljudi na dijeti koji kuhaju doma :)
04.05.2020. (21:59)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
@ jeka: Ali ti tvrdiš da su iz konzerve svi gnjecavi, poštujem tvoje mišljenje, i prihvaćam da si ti u pravu, to što ja mislim drugačije nebitno je, i ja te baš niti najmanje ne želim uvjeriti u svoje, dapače ;) P.S. Neka svatko jede i priprema što voli, mora, ili što već, ovo nije blog koji bi bilo koga u bilo što uvjeravao, tek jedno svjedočanstvo mog vlastitog iskustva. Uzmite što već želite, a ne morate i baš ništa.
04.05.2020. (23:58)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Meni baš sve od navedenog odgovara, samo što me meksički miks nimalo ne podsjeća na francusku - bolji mi je :) Gdje si ga kupio, ja tek povremeno nađem onaj smrznuti?
05.05.2020. (04:56)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
@ Mayday: Istina, povrće za Francusku i Meksički mix su dvije skroz različite priče, u mom slučaju ih je povezala majoneza i bio sam zadovoljan. Zadnjih mjeseci svu hranu nabavljam preko narudžbe. Jedan od dobavljača mi je Konzum. Oni imaju dvije konzerve s Meksičkim mixom povrća. Jedna je K-Plus Meksički mix mješavina povrća, dođe 7 kuna, ima 72,5 kcal na 10 dag i proizvode je Mađari. Druga je Bonduelle Meksički mix gold, košta 10 kuna, 113 kcal na 10 dag, a proizvođač je iz Francuske. Zadnje sam naručio ovu K-plus i vrlo ugodno se iznenadio ;)
05.05.2020. (09:37)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Dražen...ispričavam se. Tvrdim što iskusim i kupim. Istina da sam i jednostavnije mogla pitati o kojim konzervama se radi pa ću rado uzeti . Imam odgovor pa hvala . Ne zanimaju me uvjeravanja! Stoti put!!!!!
Lijepo sam napisala " da mi je znati koji je proizvođač jer uvijek pogodim gnjcavo". Ali mislila sam da si shvatio . Zaista ni uvjeravati ali bome ni opravdavati krivo shvaćeno.
05.05.2020. (09:45)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
jeka
Ti kao i ja. Nikada nisam napravila dva ista jela ( to si laskam ali tako ispada)....
Na kraju ipak francuska je najbolja od svježih pa nareckanih standardih sastojaka (jer hrskaju dok se ovi gnjecaju).
Danas kupljen čili Harissa dućan, piše super ljut , navodno je dobar za vatrenu energiju i izgaranje masnoća, bit ćeš kao štapić...riblji:)
04.05.2020. (19:07) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Annabonni
danas varivo od bijelog kupusa sa safaladama, ali..........kajenski papir.......Pa kad je ljuto, nek je ljuto
04.05.2020. (19:28) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
dražeN ;)
@ jeka: Istina, rijetko napravim dva ista jela, zato me i ne zanimaju samo najbolje kombinacije, dapače, baš mi je zadovoljstvo eksperimentirati i jesti raznoliko. U standardnoj francuskoj hrska uglavnom kiseli krastavac, ako je onaj mali hrskavi. Onaj domaći, veći, tek oko kore, , i to ako, a sredina ništa. Eventualno još može hrskati mrkva, ako je malo slabije kuhana. Krumpir i grašak sigurno ne. U ovoj mješavini iz konzerve je druga vrsta povrća i jasno je da ne može biti isto, ali da je gnjecavo, to definitivno nije, dapače, niti najmanje. Gnjecave znaju biti smrznute kombinacije, ali ova iz konzerve to definitivno nije. Što se tiče čilija i izgaranja masnoća, to može pomoć, ali ne može biti nositelj mršavljenja. E sad, kada bi vatreno trošio energiju, tu si sto posto u pravu, to bi pomoglo, i to poprilično ;)
@ AnnaBoni: Volim šaranje s namirnicama, njihovim kombinacijama, i svakako začinima. Ljuto je zanimljivo. Jučer i danas sam jeo kiselo zelje krumpir i suho meso, i to je bilo pretežito kiselo, i vrlo ugodno različito od standarda ;)
04.05.2020. (20:08) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
jeka
Joj.
Nije mi do prepiranja ali nisi u pravu. Krumpir i grašak u receptu domaće ostaju tvrđe strukture, smrznuto je hrskavije od konzerviranog . Mali krastavci u francusku i to najbolje domaći koji hrskaju jer većina kupovnih malih je gnjecava . Veliki nisu za francusku ali može juha od kiselih krastavaca koja je u nekim zemljama hit i delicija .
Baš ću ovih dana probati sa konzervom (da mi je znati koje su u pitanju pa da ne pikam jer uvijek pogodim gnjecavi grašak pa izbjegavam) .... u svakom slučaju ,pratim tvoj blog rado.
Tko pokusira sa hranim normalno da ne očekuje uvijek top kombinaciju....ali tu i je čar istinskog pokusiranja hranom :)
A i ja sam na dijeti pa mi je tvoj blog super sa prijedlozima .
04.05.2020. (20:40) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
dražeN ;)
@ jeka: Bogu hvala, nije mi bitno biti u pravu ;)
04.05.2020. (21:29) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
jeka
Ma daj
Kao da meni je.
Samo pišem iz iskustva. Nije tema nuklearna fizika već ono što prakticiram svakoga dana. Normalno da me zanima koji proizvođač konzerve ima hrskavi meksički :)
To je samo razmjena iskustava dvoje ljudi na dijeti koji kuhaju doma :)
04.05.2020. (21:59) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
dražeN ;)
@ jeka: Ali ti tvrdiš da su iz konzerve svi gnjecavi, poštujem tvoje mišljenje,
i prihvaćam da si ti u pravu, to što ja mislim drugačije nebitno je,
i ja te baš niti najmanje ne želim uvjeriti u svoje, dapače ;)
P.S.
Neka svatko jede i priprema što voli, mora, ili što već,
ovo nije blog koji bi bilo koga u bilo što uvjeravao,
tek jedno svjedočanstvo mog vlastitog iskustva.
Uzmite što već želite, a ne morate i baš ništa.
04.05.2020. (23:58) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Mayday
Meni baš sve od navedenog odgovara, samo što me meksički miks nimalo ne podsjeća na francusku - bolji mi je :)
Gdje si ga kupio, ja tek povremeno nađem onaj smrznuti?
05.05.2020. (04:56) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
dražeN ;)
@ Mayday: Istina, povrće za Francusku i Meksički mix su dvije skroz različite priče, u mom slučaju ih je povezala majoneza i bio sam zadovoljan. Zadnjih mjeseci svu hranu nabavljam preko narudžbe. Jedan od dobavljača mi je Konzum. Oni imaju dvije konzerve s Meksičkim mixom povrća. Jedna je K-Plus Meksički mix mješavina povrća, dođe 7 kuna, ima 72,5 kcal na 10 dag i proizvode je Mađari. Druga je Bonduelle Meksički mix gold, košta 10 kuna, 113 kcal na 10 dag, a proizvođač je iz Francuske. Zadnje sam naručio ovu K-plus i vrlo ugodno se iznenadio ;)
05.05.2020. (09:37) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
jeka
Dražen...ispričavam se. Tvrdim što iskusim i kupim. Istina da sam i jednostavnije mogla pitati o kojim konzervama se radi pa ću rado uzeti . Imam odgovor pa hvala . Ne zanimaju me uvjeravanja! Stoti put!!!!!
Lijepo sam napisala " da mi je znati koji je proizvođač jer uvijek pogodim gnjcavo".
Ali mislila sam da si shvatio . Zaista ni uvjeravati ali bome ni opravdavati krivo shvaćeno.
05.05.2020. (09:45) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
dražeN ;)
@ jeka: Ma sve pet, malo ćaskamo, a o ukusima se fakat nema kaj. Ugodan ti dan i svako dobro ;)
05.05.2020. (10:53) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...