minus40kg - kalorijski restoran

* Piletina i meksički miks ... 430 kcal



6 dag paniranih pilećih štapića ... 140
0,05 dl ulja ... 50

15 dag meksičke mješavine ... 110
- kukuruz, grašak, crvena paprika
2 dag laganije majoneze ... 130
tucana crvena ljuta paprika

- isprži paniranu piletinu na malo ulja
- serviraj uz salatu od meksičke mješavine povrća i majoneze

Meksička mješavina je iz konzerve, panirani pileći štapići gotovi, smrznuti, a majoneza Heinz, isto gotova. E pa sad, mislim da je ovdje moje kulinarsko umijeće fakat došlo do izražaja. Zaključio sam da fali malo ljutine i slavodobitno dodao tucanu ljutu crvenu papriku, koja je dosta jaka, ali ono što je kod nje najbolje je to što ima baš seksi naziv, onako sirovo južnjački, da ne velim piroćanski ;)

Inače, ideja za povrće i majonezu je došla iz pitanja zašto francusku salatu uvijek radimo na identičan način?

Jasno, petljanje s puno sastojaka se ne uklapa u moju gastro filozofiju, ali ovako, kada je sve već pripremljeno, nije problem otvoriti i pomiješati.


04.05.2020.
komentiraj (11)


<< Arhiva >>

JELOVNIK


NEDJELJA
- doručak: Guacamole namaz
- ručak: Junetina, tjestenina i ajvar
- užina: Jabuka
- večera: Sir i vrhnje, tost, povrće

SUBOTA
- doručak: Kruh i namaz od tune
- užina: Kupine
- ručak: Piletina, krumpir i mahune
- užina: Kivi
- večera: Gorgonzola, riža i shiitake

PETAK
- doručak: Šunka, kruh i jagode
- ručak: Piletina, noklice i povrće
- užina: Mandarine
- večera: Tuna i povrće

ČETVRTAK
- doručak: Pahuljice, jogurt i borovnice
- ručak: Srdela, grah i paprika
- užina: Kruška
- večera: Oslić, ljubičasti batat i luk

SRIJEDA
- doručak: Pecivo, trapist i maline
- ručak: Kunić, batat i raštika
- užina: Nektarina
- večera: Zečja jetra, noodlesi i pelati

UTORAK
- doručak: Pahuljice, kefir i kupine
- ručak: Pileća jetrica i pire krumpir
- užina: Breskva
- večera: Tuna, leća i paprika

PONEDJELJAK
- doručak: Srdele, povrće, pecivo
- užina: Borovnice
- ručak: Piletina, tjestenina i rajčica
- užina: Lubenica
- večera: Tuna, povrće i umak