Komentari

mmarivall.blog.hr

Dodaj komentar (8)

Marketing


  • marival11

    Nadam se da neću steći preveliki broj "
    neprijatelja" ovim postom.
    Napomena: Ako vas ne lajkam ne znači da vas ne volim. Znači da nisam na fejsu.

    avatar

    01.12.2019. (07:25)    -   -   -   -  

  • AnnaBonni

    ovo su vrlo loša iskustva, ne daj Bog nikome tako

    ja ih nemam : moji su umrli sjedeći u fotelji.......jedan pa drugi........a to je baš ružno doživjeti

    avatar

    01.12.2019. (08:01)    -   -   -   -  

  • FreshCaYg

    Ako se u Hrvatskoj službeno isplati 100 milijardi kuna plaća, i ako nam je siva ekonomija 30 posto, a ja mislim da je i veća, znači da se na iznosu od 30 milijardi koje se isplate na crno, izgubi skoro 5 milijardi za zdravstveno osiguranje, dakle rješenje je jednostavno, država treba Radit svoj posao i eliminirat sivu ekonomiji, a građani trebaju ispunjavat svoju dužnost, i prijavljivat one koji krše zakon, ili možemo Nastavit živit u socijalizmu ko i do sada, ali onda nemamo pravo prigovarat.

    avatar

    01.12.2019. (08:09)    -   -   -   -  

  • Divlje srce

    Zdravstvo je u velikom neredu. U bolnicama ima jako puno mobinga nad osobljem. Krade se kapom i šakom.
    I tom resoru treba jedan nepristran diktator da očisti žito od kukolja. Upravo zbog divnih ljudi, koji svoj posao rade punog morala, a sve im je teže, jer ih je sve manje.

    avatar

    01.12.2019. (08:28)    -   -   -   -  

  • marival11

    @Anaboni,
    dobro kažu da. te ojača ono što te ne ubije. Osim toga sad kad s mamom odem liječnicima očekujem slična iskustva ii kad se ponašaju profesionajno nitko sretniji od mene. Pa kažem ne očekuj mnogo i imati ćeš i previše.
    To kad mi je mama završila na dijalizi, jecala sam na bolničkom hodniku 3 sata,dobro da je moja sestra bila sa mnom. Drugi dan otišla sam naći liječnika na kardiologiji. Nisam ga našla,ali sam našla glavnu sestru. Odmah me se sjetila jer mi je mamu našim invalidskim kolicima pomogla odvesti do auta 3 dana prije. Molila sam je da poruči liječniku da mu želim da ukoliko neko od njemu najmilijih bude trebao doktora ne naleti na nekog kao što je on. Sestru sam zamolila da brinu o pacijentima. Mislim da je tijekom razgovora barem 15 puta rekla žao mi je.

    A ja sam primijetila odmah poslije tih događaja da mi nije dobro, doma sam izmjerila tlak koji je bio 130/117. Otišla sam svojoj liječnici koja je sad u mirovini. Utvrdila je da mi se od stresa poremetio tlak. Rekla je da to vidi po EKG-u. Natjerala me da joj obećam da ću piti tablete dok mi se stanje ne normalizira.
    Srećom i to je iza mene. Opet imam dobar tlak. Nikakve tablete opet ne pijem.

    avatar

    01.12.2019. (08:50)    -   -   -   -  

  • marival11

    @Fresh,
    samo u turizmu i građevini imaš više od 30 posto. Znam jako puno liječnika i puno manje učitelja na mom području koji izdaju apartmane. Cijena se ovog ljeta ljeta popela na sto kuna na sat i nisu mogli naći ko će im ih očistiti. Možda i zbog toga misle da su premalo plaćeni. Ne fiskaliziratl račun i reći da ti ne radi internet pa izdaju račun na papiru nije baš tako rijetko.
    Građevinari koji rade od jutra do sutra, a prijavljuju radnike na 4 sata.
    Bemti pametne telefone. Pametniji je od mene, a na kompić kojeg koliko toliko držim pod kontrolom se ne mogu ulogirati.
    A i kapula će mi izgorit. Nastavak slijedi.

    avatar

    01.12.2019. (09:55)    -   -   -   -  

  • marival11

    @fresh,
    pišem nastavak iako je tebi ( sigurna sam ) sve jasno. Možda ispalim još koji biser koji će se svidjeti @Artu.
    Većina tih ugostitelja prikazat će da je prodao 10 pizza i 20 kava. Istovremeno će onu kilu kave, kilu sira i kilu šunke sve prikazati da bi priznavanjem pretporeza smanjio obvezu za PDV i lako ih je uloviti u prekršaju . I onda se vrtimo u krug jer oni tvrde da to rade jer je PDV prevelik. Da je PDV manji oni bi možda muljali i dalje, dok je za političare na vlasti upitno mogu li uopće bar donekle pravedno koristiti sredstva koja se sliju u državni proračun.
    Puno je poslodavaca koji prikazuju minimalnu plaću radi smanjenja obaveza za doprinose, a razliku radnicima plate kroz neopreziva primanja i na crno na ruke.

    A tek poticaji u poljoprivredi. Miljarde kuna bačene su u vjetar. Seljaci su za krave gradili "hotele sa 4* ' da bi većina odustala od proizvodnje mlijeka. Knjigu bi o tome mogla napisat.

    avatar

    01.12.2019. (12:19)    -   -   -   -  

  • teuta

    Ja sam na sreću imala dosta pozitivnih iskustava s liječnicima. Čula sam isto ono što i ti juče na TV-u.
    Što je sasvim moguće jer znaš kako to ide...lančano. Jedni počnu štrajkat, pa drugi treći itd.
    Uglavnom da ne filozofiram istog sam mišljenja kao i ti...tj. da bi učiteji i profesori trebali učiti djecu a liječnisi liječiti ljude.
    Da budemo realni, ako je već u fokusu štrajk on da bi u Hrvatskoj takorekuć svi mogli štrajkati osim onih u sabornici. :))))))

    avatar

    01.12.2019. (14:05)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...