Komentari

theartofbeingyourself.blog.hr

Dodaj komentar (6)

Marketing


  • Lilianke

    Dakle, izvadak je fantastičan,
    govori o umjetnosti življenja, svijetu iza forme, tiljela, riječi, slova i bilo koje materijalne pojavnosti.

    Izvadit ću par rečenica koje su (mi) bitne tu:

    .......Poanta je u tome da treba shvatiti da je sve što se može izraziti simbolima i slovima od drugorazrednog značaja, jer to nisu ništa do tragovi.Ono važno je doseći krajnju suštinu putem tih tragova. Sama krajnja stvarnost nije simbol. ........

    Svaka umjetnost je umjetnost samo ako umjetnik ajmo reći 'primjenjuje to načelo', iako valja naglasiti da se primjena načela ne događa kroz neki mentalni proces, to nije nešto što ćemo svjesno aplicirati ili ne, nije to naslov da se zada, nego se daje (umjetnikova) osobnost u djelo (ne znam bolju riječ, iako ova zapravno nije ispravna), koju osobnost druge osobe/konzumenta tog umjetničkog djela može osjetiti. Nisam sigurna koliko sam se spretno izrazila.

    A onda naravno možemo govoriti i o umjetnosti svakodnevnog življenja, gdje intuitivno razumijemo da je nečiji život 'dobar' , 'svrhovit' upravo kada osoba primjenjuje to načelo odnosno , pušta sebe 'u pozadinu', onkraj opipljivog i opipljivo ne doživljava kao cijelu sliku, konačni ishod, nego samo dogovornu točku susreta sa drugima.

    .........Čovjek može pročitati sve knjige o duhovnom treningu i postignuću, ali vrhunac je shvatiti tajnu postojanja, a to saznanje dolazi iz nas................

    ...točnije iskustvom, individualiziranom osobnom duhovnom praksom,

    ....Posljednja stvar nikad se ne može prenijeti s jedne osobe na drugu. Ona dolazi iz nas samih. Cilj poznavanja tehnike je da omogući mačevaocima da na kraju to shvate. To je, također, slučaj i s učenjem uopće. Nema puno koristi od same učenosti.
    ......
    .....P: Ako je već tako, trebamo li ostati potpuni neznalice?....

    Ne, naravno. :))) Užitak je učiti o stvarima koje te zovu, užitak je čuti iz tuđih usta o iskustvima koja želiš i sam doživjeti, ili si doživio....učenje je užitak. :)))

    avatar

    20.11.2019. (18:15)    -   -   -   -  

  • The Art Of Being Yourself

    Nisam sigurna koliko sam se spretno izrazila.

    Izrazila si se onoliko spretno koliko se uopće moguće spretno izraziti na tom klizavom terenu. Uglavnom, meni je potpuno jasno što si htjela reći, a i sviđa mi se trud da se uporno krećeš po tom terenu, koliko god klizav bio. :)

    avatar

    20.11.2019. (19:47)    -   -   -   -  

  • y

    "Kad dignemo ruke od simboličkog predstavljanja ili razmišljanja, ne ostajemo li u krajnjem ništavilu stvari?"

    Danas sam s jednom kul ženskom (psihijatricom) vodila razgovor o slikama. Slike mogu biti gadna stvar do te mjere da čovjeku prijeće živjeti. :(
    Simboličko predstavljanje nam je prirodno, ali bez njega ne dolazi do ništavila nego do neposrednog doživljaja svijeta.
    Nije potrebno možda ulaziti u dubioze pa se baviti time kako je jednostavno imenovanje (tipa predmeta) življenje u slikama. Ono je u službi komunikacije i drugog.
    Svatko bi se za života treba pozabaviti ovom temom čisto da kasno (ili nikad i to je bolja verzija) ne shvati svoju eventualnu zabludu. Bilo bi šteta. Ipak iskustvo mi kaže kako većina nema pojma što je to razmišljanje u simbolima i slikama i koja je dublja strana priče.
    Što se može. Valja je svakom dat njegov put.

    avatar

    21.11.2019. (16:31)    -   -   -   -  

  • j.

    Taj naš koncept sebebitnosti prije ili kasnije doći će nam glave. :))

    avatar

    21.11.2019. (18:18)    -   -   -   -  

  • The Art Of Being Yourself

    y - ova tema nadrasta psihijatre i njihovu struku. Zapravo, to je više od puke teme.

    avatar

    21.11.2019. (19:00)    -   -   -   -  

  • y

    Ma jasno mi je. Govori se o (osobnom ) umijeću. Onom nečem...Onome što/koje nadilazi i samu osobnost...
    Ostavila sam komentar pod dojmom razgovora sa starom poznanicom.
    Strašno mi zna biti uzbudljivo prilaziti različitim fenomenima/pojavama kroz različite perspektive. Od filozofsko religijskog pristupa do znanstvenog. Tamo je skrivena takva ogromna ljepota. :)))
    Neću više upadati pod dojmom. Pardoniram. :P
    :)

    avatar

    22.11.2019. (07:43)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...