Komentari

naelektrisaniguster.blog.hr

Dodaj komentar (10)

Marketing


  • Vrtlog_

    lkj

    avatar

    27.09.2019. (20:27)    -   -   -   -  

  • iris

    Možda je rješenje u tome da se ne treba previše distancirati od svega. Mudri ljudi su govorili da svega ima i u nama. Nekoga roditelji jako formiraju, nekoga pak ostala okolina.

    avatar

    28.09.2019. (10:06)    -   -   -   -  

  • iris

    Mislim da se borba u životu ne uči. Ona je tu kad treba Bilo bi mi žalosno da smo stvoreni, a zatim se moramo boriti..

    avatar

    28.09.2019. (10:08)    -   -   -   -  

  • The Art Of Being Yourself

    Prvo, pitanje je na kojem nivou znanja i spoznaje je tvog psiholog. Nadam se da je na što je moguće višem, jer samo tako ti može pomoći osvjetliti put. Drugo, analitičko pisanje (kakvo ti radiš) je samo po sebi izuzetna terapija i seansa i, to je već puno puta dokazano, čovjeku rasvjetljava mnoge stvari koje se događaju u njemu, takoreći ih izvlači na površinu kroz proces pisanja. Čini mi se da si ti vrlo dobro detektirao problem koji je prisutan kod tvog oca (nepoznavanje svojih emocija, pa posljedično i nemogućnost prepozvanja tuđih), kao i uzroke njegovih problema, koje vuče iz svojih situacija iz djetinjstva. Kod njega očito postoji to ograničenje, ali tebi je jasno da se ono ne bi smjelo prenjeti i na tebe, tj. da to možeš i trebaš nadrasti, jer ti si čovjek za sebe, sa svojim potpuno jedinstvenim doživljajima i potencijalima. Meni se čini da si na dobrom putu, bez obzira što oko sebe vidiš još dosta tamnih oblaka (sigurno je da se kroz oblake povremeno probiju i zrake sunca i to je dobar znak).

    avatar

    28.09.2019. (10:21)    -   -   -   -  

  • WORLD OF A DREAMCATCHER

    Ne moraš bit ka i on, netko ima uzor u tome da vidi što želi bit, a netko da shvati što ne želi postat... moja situacija je drugačija, jako sam vezana za oca ali on je meni zapravo sve što želim biti-kao i on...karakterom, borbom kroz život, težnjom nekim ciljevima...jedino se razlikujemo po pitanju emotivne strane-ne zna reći, zapravo nikada niti nije ali vidim u sitnicama koje pokazuje...vidim da mu je stalo

    avatar

    28.09.2019. (12:19)    -   -   -   -  

  • Vrtlog_

    @iris, pa nije baš da se distanciran od svega. Istina, svega ima u nama, svega lošeg što vidimo bar u maloj klici ima i u nama. A ne kontan kako misliš da bi bilo žalosno da smo stvoreni pa se moramo boriti? Svak vodi nekakve borbe u životu, takva je priroda života. Barem se meni tako čini. Samo, ima jedna kvaka, a to je da se u borbi more uživat.

    @The Art Of Being Yourself, Da, jest, i pisanje ovakvo kak pišen je u biti jedna vrst terapije. A psiholog mi je savjetova da pišen na jednu temu koja je isto dio moje priče, pa možda napišen i post o tome. Za nivo svijesti, hmmm, ne mogu sigurno tvrdit na kolikom je nivou, mada, djeluje mi dosta sposoban ko psiholog, sad koliko je malo il visoko razvijen u duhovnom smislu, bgm ne znan. Ima zraka sunca, izađu, al ne traju dugo. Pa i ja mislin da san na dobrom putu da ostvarin neki konkretan napredak, samo što triba vrimena i strpljenja da se to ostvari. A meni je teško na dnevnj bazi jer trpin užasnu anksioznost. Al borim se i nastaviću. Izgubit moš jedino ako se predaš, a ja nisan rešija da ću se predat. :)

    @Hvatačice snova, mislin da naš patrijarhalni odgoj uči muškarce da ne pokazuju emocije, sem agresije, nju se potiče da ju iskazuju. Ja u dosta stvari želin bit ko moj ćaća i volin ga, ali ovo o čemu san pisa post, tu želin, a i moran, bit drukčiji.

    avatar

    28.09.2019. (16:36)    -   -   -   -  

  • WORLD OF A DREAMCATCHER

    I imaš potpuno pravo na to

    avatar

    28.09.2019. (19:43)    -   -   -   -  

  • Vrtlog_

    Jest, imam. Još da to bebač u meni svati, i sve bi bilo super. Al polako, uće mu u glavu.

    avatar

    28.09.2019. (21:14)    -   -   -   -  

  • WORLD OF A DREAMCATCHER

    Imas vremena dok dodjes u moje godine :D

    avatar

    28.09.2019. (23:46)    -   -   -   -  

  • Vrtlog_

    haha, ako to sredin do tvojih godina, smatrat ću se uspješnim. :)

    avatar

    29.09.2019. (12:27)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...