Komentari

maithreya.blog.hr

Dodaj komentar (6)

Marketing


  • jelen

    Pozdrav prijatelju! A sto sam ti ja ono pred nekoliko godina preporucao trcanje, a ti rece da ti to ne odgovara jer da imas "tjelesnu konstituciju za biciklizam" ?? Hja tako ti je to, ja sam izuzetno veliko (zlo)pamtilo i nikad mi ne promakne kad nesto negdje nekako ispadne na moje ;-))
    No malo se salim, ne zamjeri! Bio sam na korizmenom odricanju od bloga pa sad pregledavam tvoje ranije postove. Imas kao i uvijek interesantnih reportaza.

    avatar

    27.04.2019. (21:16)    -   -   -   -  

  • gogoo

    Zanimljiv izještaj sa utrke. Nisam još učestvovao na trail, ali sam na orijentacijskim i treking utrkama, gdje je orijentacija puno važnija jer lako odeš na drugi kraj planine ili otoka. Tijekom trčanja je inače teško okinuti pravu fotku.

    avatar

    28.04.2019. (00:03)    -   -   -   -  

  • jelen

    Nemam pojma što da ti velim za planinarenje! Ja sam u zadnje vrijeme na biciklu malo kružio okolo, preciznije govoreći napravio sam u dva dana uzastopce dvije ture od 47 i 59km. Možda o tome stavim nešto na blog kasnije. Za planinu sam malo bez inspiracije, ali zato na biciklu imam hrpu ciljeva!

    avatar

    28.04.2019. (16:06)    -   -   -   -  

  • Dnevnik toka misli

    :))

    avatar

    28.04.2019. (22:57)    -   -   -   -  

  • Lilianke

    Odličan post, uživala sam pročitati.......rekla bih da ti baš dobro ide, nije dobro uspoređivati se s drugima, jedino u smislu uzimanja savjeta i iskustava za pomoć samom sebi...ali ipak, jedino sebe usavršavamo i kultiviramo. :)

    A pletenice.....te su za******, tu nema ni savjeta ni pravila:)))

    avatar

    29.04.2019. (10:28)    -   -   -   -  

  • GubecBeg

    Dragi Unusual,

    vidim da Jelenko sad nešto protestira kaj nisi ranije počel s trčanjem, kao na njegov nagovor... Bilo bi dobro da se prisjeti vremena kad je njega GubecBeg duuugo nagovaral da krene s trčanjem! Eto, meni je isto drago kad ispadne na moje :D

    Drugi komentar je vezan uz natjecateljsko trčanje i tvoju borbu: "te sam se dugo vremena borio s idejom trčanja po planinama". Mislim da je to jedna prekrasna ideja! Osobno nikad nisam imal takvu borbu glede "moralnosti" trčanja po trailovima tj. šumskim/planinskim stazama. Jedina borba koju sam vodil proteklih godina je ona s kondicijom koja se lagano topila :) Meni je bil i ostal najdraži oblik trčanja upravo taj po trailovima, a danas ga stjecajem poslovno-obiteljskih okolnosti dosta rijetko prakticiram. Na žalost se držim samo najbližeg asfalta i to kad stignem...
    ...ajd, bolje i to nego niš!
    Trčanje kao takvo je prekrasna aktivnost koja gradi unutarnji mir gdje god se i kad god se prakticira. Jedini problem u svemu tome je natjecateljska komponenta! Tu je "moralnost" upitna... Isto kao što danas planinara ima na svakom čošku tak ima trailera i trekkera. Ne volim kad se to malo mira u planini pretvori u natjecateljski poligon kroz razne lokalne, državne i internacionalne lige koje niču kao gljive poslije kiše :/ Da, jednom sam i ja pokleknul i davne 2011. trčal utrku u sklopu Trekking lige no valjda je to bilo ono da se na pogreškama uči. Istu pogrešku sam ponovil čak dva puta s brdskim biciklom u sklopu neke lokalne lige. Moj dojam o tome je totalni urnebes i dernek sa strašnom gužvetinom, glazbom na startu i cilju, te sve popraćeno žderačinom i pijenjem. Bilo mi je to najgore trčanje i bicikliranje u životu jer nije bilo ni o od opuštajuće komponente trčanja, a da ne pričam kako nije bilo ni i niti m od introspektivno-meditativne komponente koju nosi trčanje po planinskim stazama. U svjetlu toga ovaj dio komentara možeš shvatiti kao blagu kritiku kaj si upao u svijet natjecanja i trčanja za trkačicama po šumi... Ostavi to za birtije, festivale i sl. :) Ipak, ne predaj se i nastavi vrijedno trenirati...
    ...ali razmisli možda o drugom konceptu! Radi to samo zbog sebe u društvu dobrih prijatelja trkača. Natjecanja ti ne trebaju, a izbacivanjem toga izbacil buš i jedinu kontroverznu komponentu u toj trail groznici koja trenutno vlada našim šumama i planinama. Iz vedrog neba se pojavila hrpa nabrijanaca koji u hordama na nekim ligama rastjeruju mir iz planine, a na kraju i iz svojih duša iako si to ne priznaju. Bilo kakvi masovni i pomodarski, a pogotovo natjecateljski pokreti u prirodi su daleko od one meditativne i nekomercijalne sfere kojoj teže svi istinski i skromni zaljubljenici u planine, brege, livade, rijeke i šume.

    Pozz,
    GB

    avatar

    05.05.2019. (21:53)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...