Komentari

bartimejcroata.blog.hr

Dodaj komentar (26)

Marketing


  • Dok traje

    Jako lijepe riječi. Uistinu su ispunjene ljubavlju, ljubavlju koja dolazi direktno od Boga, skrivena je iako se ne može pobiti i ne zna za vanjski izgled, rod, spol, godine, ime... Um nastoji uzdići se iznad srca koje boli, iznad sjete koju prolaznost budi, iznad dosade i lijenosti u domu koji šuti, um nastoji u tišini uzdići se, prokrčiti put kroz divlje odaje zbrke i pronaći stazu prokrčenu koja vodi u zemlju dobronamjernih sretnih bića, u Hram u kojem se slavi bivstvovanje, um nastoji doći tamo gdje nije potrebna smrt, tamo gdje straha nema, gdje sve jeste to što jeste, gdje samo jesam i gdje znam da kraja nema... Promatram zidove, promatram prozore, pokušavam čitati, ali ne ide, muzika samo tuče mi u glavu, izlazim, osluškujem što ljudi govore, osjećam: sve su to kulise... Ono bitno zbilo se iza mojih leđa, jer nisam zavrijedila znati kako ćemo završiti, raskrinkani smo, ne poznajem druge, a drugi su mislili da su upoznali mene dok ja sebe nisam poznavala... Život je zagonetna bajka, prepuna uspona i padova, a neki padovi su toliko gorki da izgleda kao da očaj nikada proći neće, ali onda odjednom shvatiš da postoji Sunce i da nakon svake, pa i nakon najcrnije noći dođe dan i shvatiš da si preživio noć kakve više nikada neće biti. Jednom će doći kraj krivim dijagnozama, lažima i namještaljkama, kraj neprospavanim noćima, smijehu i suzama, da li ću više ikada više sresti te, u nekoj drugoj stvarnosti pitam se, jer jednom će doći kraj svemu što sada postoji, što će biti nakon kraja, kakav novi početak pitam se sada dok noć postaje sve dublja i sve mračnija...

    avatar

    09.02.2019. (20:01)    -   -   -   -  

  • antifašista

    evo i ovdje netko sam sebi tepa....

    avatar

    09.02.2019. (20:04)    -   -   -   -  

  • Dok traje

    Ovdje netko, kao i uvijek, tepa Suncu i svemu oko sebe....

    avatar

    09.02.2019. (20:09)    -   -   -   -  

  • AnnaBonni

    @Barti.......uvijek si dosljedan sebi!

    avatar

    09.02.2019. (20:36)    -   -   -   -  

  • Dok traje

    Pjesnik zarobljen u ukletom dvorcu njegovim prostorijama šeta i krade dane i noći gledajući predmete prastare iz tog dvorca, a onda odjednom Sunce zarudi i izlaz mu pokaže Zora.....

    avatar

    09.02.2019. (20:37)    -   -   -   -  

  • eum

    Veličanstveno...

    Riječi mogu biti kao biserje, a biserje može biti pogaženo od onih koji te riječi ne razumiju... zato čuvajmo se razumijevanja onih koji ne mogu ili neće razumjeti! Dovoljno je slušati i čuti tu Riječ i postati Čovjek od riječi!

    avatar

    09.02.2019. (22:53)    -   -   -   -  

  • Dok traje

    Ili SVE ili NE! Kada imaš Čovjeka od riječi i znaš da ga imaš tada imaš apsolutno SVE!

    avatar

    10.02.2019. (00:29)    -   -   -   -  

  • Dok traje

    Knjiga bi mi trebala biti u redu. To će mi biti prva knjiga. Treba mi podrška umjesto da mi se u samom startu spočitava da ne znam lijepo pisati. Osoba koja je ovdje duboko povrijedila moje osjećaje bih voljela da dalje to ne čini i da mi se ne obraća.

    avatar

    10.02.2019. (06:44)    -   -   -   -  

  • Dok traje

    Nikada nisam ni pomislila da manipulirate sa mnom, a kamoli da bih u takvo što bila uvjerena. Znam samo da mogu biti ovdje kao i svaki Hrvat, Hrvatica. Mogu biti bilo tko, ali to se ostale ne tiče. Neću ih prozivati.

    avatar

    10.02.2019. (15:01)    -   -   -   -  

  • TEATRALNI

    Sjeno kakva knjizurina? Ja sam ju pročitao, a prije 2 godine sam napisao disertaciju da samo znaš kako je izvanredna bila. Ali nije arhivirana jebiga pa istu nemogu predočit.

    avatar

    10.02.2019. (16:50)    -   -   -   -  

  • Dok traje

    Njen naziv već postoji. Zove se "Prigušena zapovijed srca", mislim da sam @bartimeju poslala dio knjige, već mi je odobrena, do kraja godine skupiti ću novac, radi se o mojim pjesmama i mojim psihoanalizama istih što zanima i mog psihijatra jer u biti vidi da sam realna pa će mi razgovori s psihijatrom i pomoći za knjigu. U biti nikada nisam bila bolesna, samo sam bila zatvorena u svoj unutrašnji svijet koji nije bio realan, a sada već vidim stvari kakve jesu, a isto to vidi i moj psihijatar koji teško može vjerovati, ali je ipak racionalna i svoje osobine također u meni prepoznaje pa me podržava.

    avatar

    10.02.2019. (17:04)    -   -   -   -  

  • TEATRALNI

    Orginalno, nadam se da je zanimljiva ako dođe u knjižnicu posudim pa pročitam onda ti iznesem dojmove na blogu

    avatar

    10.02.2019. (17:09)    -   -   -   -  

  • Dok traje

    S obzirom na to odakle dolazi u svoje vrijeme će se pojaviti u knjižnici, a ako si ti @bartimejev sin poslati ću @bartimeju dva primjerka, primjerak za njega i primjerak za tebe. Također dobro je prošao moj znanstveni rad "Dizajn interijera vinoteke kao element marketinga" s kojim sam diplomirala na ekonomskom fakultetu (iako to nije to što je razvikano i što ljude baš zanima) i baš zato razumijem to o čemu @bartimej piše, a veoma je široka i komplicirana znanost. Ustvari sam industrijski dizajner (SSS) i ekonomist (VŠS).

    avatar

    10.02.2019. (17:20)    -   -   -   -  

  • TEATRALNI

    Ma kakvi bartimejko mi je nit rod nit pomoz bog i super da je tako. Vjerujem ja da će ti knjiga naći publiku. Volim pročitati što mladi misle ionako smo ugroženi i na meti svih tih starkelja. Jednom ću i o tome napisati post.

    avatar

    10.02.2019. (17:39)    -   -   -   -  

  • Dok traje

    Nemoj tako o @bartimeju, nije valjda da si se ti predstavljao kao @njegov sin i o @svom ocu pisao onako grozne stvari? Otac ti je u groznom stanju zbog nepravdi koje su ga zadesile, a ako ti i nije @otac @bartimej prije svega zaslužuje poštovanje. Pa zar nije tako?

    avatar

    10.02.2019. (17:43)    -   -   -   -  

  • TEATRALNI

    Moje nikako, i nije mi on nikakav otac. O nepravdama nebi niti znam išta o njima kao niti o njegovom sinu, ne zanima me niti on niti njegov sin niti njegova suluda uvjerenja. ja sam malo svratio u prolazu niti manje niti više a sigurno ne zbog njega.

    avatar

    10.02.2019. (18:16)    -   -   -   -  

  • Dok traje

    Njegova uvjerenja kao katolika nisu mi baš jednostavna za pojmiti, rekla bih da je sklon zakomplicirati što može biti i zanimljivo, i jako zanimljivo, barem ja na to tako gledam, koliko ja vidim drugi ga mrze jer je u nekim stvarima pametniji od njih pa ispada i ohol, ali nije, znam da nije, jednostavno znam da je dobar i pošten čovjek i da ima dobro srce. S njim mi nikada nije dosadno pa makar i samo dopisivati se, a ti si mi kao njegov sin također drag prijatelj. Ako mu nešto uzmeš za zlo lako se možete zaratiti, ali moje je viđenje da bi ti mogao biti ponosan na svog oca i tvoj otac bi se mogao ponositi tobom samo da neke stvari ne uzimate previše srcu i jedan drugome za zlo. Bilo bi mi uistinu drago da se pomirite, a svim srcem vjerujem da je to moguće.

    avatar

    10.02.2019. (18:44)    -   -   -   -  

  • TEATRALNI

    Sjeno svati nisam ja njegov sin da jesam presudio bih si. Nemam pojma tko je njegov sin i šta je on o njemu pisao on ga valjda najbolje poznaje. Ja sam zagrepčan 85.godište liberal, modernist i ljevičar, tako da nikako nemogu biti sin nekakvog primitivca. Ti lizači oltara i popovski sljedbenici su najveće zlo samo toga nisu svjesni. Pogledaj moje komentare na prethodne postove pa zaključi mogu li ja biti sin takvog redikula? opet te uvjerio u neku pizdariju? na ovom blogu sam samo zato da se ti fokusiraš na umjetost a ne na bartimejka tignariusa i ostale dementne starce koji su fanatični širitelji mržnje i kvaziinteligencije.

    avatar

    10.02.2019. (18:51)    -   -   -   -  

  • bartimej croata

    E moj sine @Lucide, ti ne znaš da sam ja sasvim nenormalan za sve koji tako misle o meni.
    Zašto bih se ja razlikovao od svog Spasitelja koji je rekao da ćemo i mi biti progonjeni i izrugivani, pa i ubijani kao On.
    Ali je Isus rekao i -Blaženi oni koji budu progonjeni radi moga imena. Znači da sam ja sve blaženiji što me više vrijeđaju i progone. I stvarno jesam.
    Jako mi je žao @sine @Lucide što ti nikad nećeš biti blažen.
    Ali za utjehu ima i katoličkih farizeja, nazadnjaka desničara koji me malo više napadaju od tebe. Ti me nikad tako uspješno ne možeš napast kao oni. Ti si obični urbani neuki liberal koji misli da nije baš normalno da netko ima drugačije mišljenje od tebe. Demokracija je kad svi isto misle kao ti hahahahaha. Nije smiješno, ali ne mogu si pomoć, a da se ne nasmijem.

    Od ljevičara liberala imate u cijeloj državi dvojicu intelektualaca (Flego i Vujić), a dvojica ko nijedan, zar ne, a i oni su dosta tanki, u odnosu na teologe kojih ja poznajem najmanje stotinu, ali oni ne mogu do medija.

    avatar

    11.02.2019. (01:37)    -   -   -   -  

  • bartimej croata

    Bolje biti dementni starac u tijelu, nego mladić koji je dementni, olinjali, oholi starac u duši.

    avatar

    11.02.2019. (01:47)    -   -   -   -  

  • Dok traje

    Ostavljam pozdrav samo da znate da @čitam. S @Lucidom više ne vodim @dijalog, @bartimeju prepustiti ću ga @vama iako mi je žao što imate problema s @njim što je i više nego očito. Isključujem se do @povoljnog vremena za komunikaciju s @vama i ostalima koje @poštujem kao i @vas jer ipak nisam ni ja @sisala veslo da me @bilo tko može preveslati kao @mlađu sestru.

    avatar

    11.02.2019. (01:54)    -   -   -   -  

  • TEATRALNI

    E, moj bartimejko veći si pop od najvećeg popa haha, i iluzorno je voditi ikakvu raspravu sa tobom jer nemaš niti jedan zdravi argument. Sad još i haluciniraš sine hahaha aj bar mi nisi napisao brate ups, možda sad napišeš. Ti možeš samo sajati stupanj školovanja koji ja imam. Osim slikovnice zvane biblija nikad ništa nisi pročitao a meni bi prosipao pamet. Zdravo arividerchi good bye doviđenja aufiderzen.

    Sjeno
    dobivam poriv da te izvrijeđam ali neću pošto znam da si emotivna dušica pa ipak kako sam kavalir odustajem od toga. Najviše me veseli što ćeš uskoro opet okrenut ploču i napast bartimejka što fanatik napravi od jednog mladog života prestrašno.

    ŽIVIO OLIVER FRLJIĆ!!!!!
    ŽIVIO TVRTKO JAKOVINA !!!!

    avatar

    11.02.2019. (11:29)    -   -   -   -  

  • Dok traje

    @Lucid iskreno drago mi je što ste se oduprli porivu da me izvrijeđate jer ja poštujem i @vas i @bartimeja i, iako nisam u stanju ulaziti u teme u koje vi ulazite u vašem razgovoru, volim biti prisutna, ali i neutralna. Tražila sam @sina i našla @braću.

    avatar

    11.02.2019. (12:58)    -   -   -   -  

  • TEATRALNI

    Ma sjeno ti uoće nisi loša, samo mislim da se tražiš na krivom mjestu. Povremeno ti percepcija ne radi ( to sam zaključio prema sadržaju nekih tvojih komentara) malo mi je bezveze da si pored toliko blogova na ovom portalu zaglavila baš na ovom. Koji obiluje dekadencijom, mržnjom,netolerancijom isključivošću i jednoumljem. Uz te navedene stavke svaki je napredak nemoguć a nužan je za svakoga od nas.

    avatar

    11.02.2019. (13:17)    -   -   -   -  

  • Dok traje

    @Za neke stvari i ne želim otvoriti percepciju, znam ono što znam, ono što ne znam ne znam i neću se petljati jer i ne mogu biti kriva za nešto u čemu ne sudjelujem svojom vlastitom percepcijom. Meni je najvažnije da znam da sam sve što sam iznijela je istinito i mogu potkrijepiti dokazima, a vezano je prvo za istanbulsku konvenciju, a onda i za još toga što se spominje na @bartimejkovom blogu, ali tamo gdje ja @ne percipiram @percipiraš @ti i ne vidim realan razlog da se @isključi @samo @mene.

    avatar

    11.02.2019. (13:31)    -   -   -   -  

učitavam...