Komentari

pjaceta.blog.hr

Dodaj komentar (6)

Marketing


  • čiovka

    I zato ja mudro biram tvoje priče. :-*

    avatar

    06.05.2018. (14:20)    -   -   -   -  

  • FreshCaYg

    Nekako imam rezervu prema filozofiji, previše mi koketira sa šarlatanstvom ili sa dogmatizmom.

    avatar

    06.05.2018. (14:22)    -   -   -   -  

  • Sarah

    A taj koji te driblao neshvatljivim pitanjima i htio te poraziti, e taj je samo- nesretan čovjek. Vodi svoje vlastite bitke, i njegovo je sranje samo njegovo sranje.
    Prava debata je krepka i argumentirana razmjena mišljenja, a ne igra na život i smrt. Mene taj dribler podsjeća k tome i na mog pjevca, lako ga mogu zamisliti kako je i zakukurikao nad tobom, ko nad nekim imaginarnim neprijateljem;-)
    Pored glavnih i sporednih likova, postoje još i dubleri. Oni uopće nemaju rolu, nego se koriste u priči zbog samo jedne jedine vještine kojom su ovladali.
    Dribler je dubler. Zadaća mu je omalovažiti i zbuniti protivnika, a sam je omalovažavan i zbunjivan vjerojatno cijeloga života, zato mu ta vještina tako dobro leži.
    U našoj priči, svi likovi osim dublera, igraju svoju ulogu. Prodrmaju, protresu, izuju iz cipela, preslože. Razvesele, napune entuzijazmom, zanesu, okrijepe, nasmiju.
    Ono kako ti se obraćaju sretni pa i nepoznati ljudi, govori o tome koliko te sreća prepoznaje kao osobu koja se zna veseliti. To su glavni glumci za tvoju životnu priču
    Sporedni nisu manje bitni, mada su prolazni.
    A dubleri su sasvim ograničeni i kao takvi nehranjivi
    Ljubice moja:-*velika pusa sretnom dječaku!

    avatar

    06.05.2018. (23:36)    -   -   -   -  

  • luki 2

    Divan tekst; točno je tako! Uvijek glavni lik u svojoj šriči (filmu)...Ne solim sporedne uloge..:))))Pusa, vole Te L+B+G

    avatar

    07.05.2018. (00:45)    -   -   -   -  

  • Dinaja

    odličan tekst... poziva na razmišljenje... Život je uistinu velika gala predstava... premijera bez reprize... u svom životu igramo glavnu ulogu, u tuđima sporednu... bila si sudionik trenutaka mladalačke sreće... i tvoj junior je nešto naučio...
    Vjerojatno nema osobe koja se nije zatekla u sličnom razgovoru, barem jednom u životu pokušavajući proniknuti u suštinu bez obzira na različitosti poimanja i savladavanja smisla... često nas i šutnja dovede do odgovora... najbolje onda kada osjetimo da se nalazimo u kuli babilonskoj... kao što se tebi dogodilo sa sugovornikom na tvojoj prezentaciji... :)

    avatar

    08.05.2018. (03:42)    -   -   -   -  

  • Pjaceta

    @čiovka – tako triba :))

    @freš – pravo je da imaš rezervu i ja je iman. Nije sve filozofija što se danas 'prodaje' pod filozofijom. A nisu ni svi filozofi ideali mudrosti, ima nas svakojakih, ka u svakom pozivu. Neki faliju cilu igru. Ima nas :))

    @sarah – da, svi likovi imaju ulogu u našem životu. Pa čak i dubleri jer ipak treba vremena da se u igri prepoznaju likovi. C'e la vie : )) Ljube moja, draga i topla, hvala ti :*

    @luki2 – Hvala, draga. Pusa vama :*

    @Dinaja – Hvala i drago mi je da potiče. :) Ova tvoja prispodoba sa 'premierom bez reprize' je jaka, postavlja nas pred konačnicu življenja a s tim i na važnost ne samo dobro odigrati svoju ulogu već i posvetiti se s ljubavlju i osjećajem za druge pri pisanju vlastitog igrokaza. Hvala ti na lijepim komentarima :)

    avatar

    10.05.2018. (12:06)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...