Komentari

theartofbeingyourself.blog.hr

Dodaj komentar (9)

Marketing


  • The Art Of Being Yourself

    .

    avatar

    26.02.2018. (14:41)    -   -   -   -  

  • harambaša

    točno!

    avatar

    26.02.2018. (17:19)    -   -   -   -  

  • semper_contra

    To za Hrvate baš i ne vrijedi. Oni vole biti sluge, naročito država kojima glavni gradovi počinju slovom B: Budimpešta, Beč, Beograd, Berlin, Beograd (2.puta), Bruxelles.

    avatar

    27.02.2018. (23:47)    -   -   -   -  

  • The Art Of Being Yourself

    semper - ova rečenica se odnosi na osobnu slobodu. Meni nitko ne može uskratiti slobodu, baš nitko. Ako je netko slobodan iznutra, a to je jedina prava sloboda, onda je potpuno nebitno je li on Hrvat ili je neke druge nacionalnosti. Istina je da su Hrvati navikli biti sluge, to im je duboko u kostima. Ali i njihovi gospodari su isto tako sluge, jer nisu slobodni iznutra. Ni sluga, a ni gospodar nisu slobodni; oni su jednako neslobodni. Dakle, pitanje je što je to prava sloboda (za nju zna malo ljudi), a kad se na to pitanje odgovori (to je unutrašnji proces), onda čovjek i nema drugog izbora nego tu slobodu živjeti, jer on i sloboda su jedno te isto, nema razlike. U tome je objašnjenje ove rečenice.

    avatar

    02.03.2018. (12:41)    -   -   -   -  

  • semper_contra

    Slažem se načelno, samo takva sloboda je jako teško dostižna, a ako se je i ostvari obično se na nju gleda kao na nešto čudno, a osobu koja to dosegne obično nazivaju čudakom.

    avatar

    02.03.2018. (14:29)    -   -   -   -  

  • The Art Of Being Yourself

    Ma neka je gledaju čudakom, još bolje; to tada toj osobi više nije uopće bitno. Nju zanima samo postizanje tog unutarnjeg cilja, koji je najveće oslobođenje koje postoji i temelj za ispunjen život; sve kreće s tog nivoa i prava je šteta što se rijetki uopće i odvaže na jedno takvo putovanje. Ali to je šteta za njih, a oni koji krenu, oni se sve manje zamaraju s mišljenjem okoline; što su više usredotočeni u sebi, to im je mišljenje drugih manje bitno; to se kreće obrnuto proporcionalno; okolina nije kriterij, kriterij dolazi iz njihovog centra. Sve je to vrlo, vrlo zanimjivo i nimalo apstraktno, iako se izvana može činiti da je apstraktno.

    avatar

    02.03.2018. (18:47)    -   -   -   -  

  • easy

    blood in the streets.

    avatar

    02.03.2018. (22:58)    -   -   -   -  

  • mecabg

    Sloboda je u nama.
    Ako je ne osećamo ne možemo se ni boriti za nju...

    avatar

    03.03.2018. (08:55)    -   -   -   -  

  • y

    Možda ne moraš biti tuđi sluga, ali svakako si svoj sluga.
    Sluga svojih potreba! U čemu je značajna razlika osim u semantici?
    Ne treba pokušavati biti što nismo jer "sluge" svakako jesmo! :)))

    avatar

    05.03.2018. (20:23)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...