Komentari

usputne-biljeske.blog.hr

Dodaj komentar (12)

Marketing


  • dugoprugash

    fikcionalna kratka priča

    avatar

    27.01.2018. (08:59)    -   -   -   -  

  • Čuvarica pinkleca

    fikcija ili ne, ali dobra je ....
    usput, poznajem dosta inžinjera strojarstva koji u sebi imaju veliku dozu kreativnosti i emotivnosti, što na prvu ruku ne ide uz njih, a i oni sami to vješto sakrivaju

    avatar

    27.01.2018. (09:24)    -   -   -   -  

  • dnevnikJR

    U nekoj bliskoj budućnosti, u planu mi je upisati fotografski tečaj...Poput pisanja, fotkanje mi je nekako iskočilo kao aktivnost kojoj se želim posvetiti jer me privlači:-) Dobra priča. Uistinu je čista fikcija ili ipak ima neke temelje u stvarnosti?

    avatar

    27.01.2018. (09:31)    -   -   -   -  

  • dugoprugash

    Hvala Čuvarice. Da, tehnički potkovani ljudi često se pokažu kao vrlo kreativni i emotivni. Uostalom matematika i srodna tehnička područja mogu biti vrlo kreativna i svestrana ako ih tako gledamo.

    avatar

    27.01.2018. (10:14)    -   -   -   -  

  • dugoprugash

    Hvala JR. Tečaj je dobar način za upoznati tehničku i estetsku komponentu fotografije, kako bi bolje došla do izražaja ona najvažnija, psihološka. Ja sam o fotkanju učio iz knjiga, sa interneta i isprobavajući. Neko vrijeme fotkao sam za lokalne novine, pa za ovu priču crpim ponešto iz vlastitih iskustava, posuđujem iz pročitanog i viđenog, ali glavni lik je u osnovi izmišljen. To nisam ja.

    avatar

    27.01.2018. (10:20)    -   -   -   -  

  • Grunf

    Happy End, da je bar uvijek tako ;)
    P.S. Žena mi je jučer bila baš tužna,
    jer su nekog brku koknuli na kraju serije,
    a veli da se tome baš nije nadala.

    avatar

    27.01.2018. (12:25)    -   -   -   -  

  • Nisa

    Svjedok protoka vremena, kroničar aktualnog trenutka, mjesta, događaja... bilo bi lijepo jednu takvu kolekciju ostaviti za buduće naraštaje
    Znam zašto volim tvoje priče, samo naizgled se čini da ostaju pomalo nedovršene i nedorečene, pa se onda uhvatim kako razmišljam o glavnim akterima neko vrijeme i nakon pročitanog, pa shvatim da ništa tu nije ni nedorečeno ni nedovršeno, baš onako i onoliko koliko treba

    avatar

    27.01.2018. (13:30)    -   -   -   -  

  • Goga i Mario

    Baš kako reče Nisa: Svjedok protoka vremena, kroničar aktualnog trenutka, mjesta, događaja...Imam tek nekoliko fotografija iz svog djetinjstva, ali za mene imaju neprocjenjenu vrijednost, jer osim mojih sjećanja na djetinjstvo, one su mi nešto poput potvrde da sam ipak nekad davno i ja vlastitim nogama dodirivala tlo.

    avatar

    27.01.2018. (14:17)    -   -   -   -  

  • dugoprugash

    Grunf Happy end može biti berem u pričama. Eto vidiš kako je i tvoja supruga očekivala happy end, pa se malo razočarala kad nije uslijedio.
    Nisa Da arhiva fotki može biti vrijedna ostavština. Može se činiti kako su priče nedorečene, i ja nekad razmišljam što je bilo ili moglo biti s likovima kad ugasim kompjuter. One su odraz nekih mojih razmišljanja, iskustava i trenutne inspiracije.
    goga@mario Drago mi je da te priča podsjetila na vlastite malobrojne, ali vrijedne fotografije iz djetinjstva.
    Hvala svima na interesu.

    avatar

    27.01.2018. (15:29)    -   -   -   -  

  • Sarah

    Uh..napisala sam ti kom, al mi je zazvonio mob, pa komentar nije prošao:-(
    Čitala sam ujutro još, i do kraja sam mislila da dokumentiraš nekog živućeg i poznatog fotografa, kad ono..jako zanimljivo i dobro. Nema suvišnih detalja, kak veli Niša. Baš faktografski.
    Volim fotkat, al se nisam dublje upuštala jer je skupo i zahtjevno.
    Pa nastojim riječima. S više il manje uspjeha:-)

    avatar

    27.01.2018. (16:27)    -   -   -   -  

  • dugoprugash

    Sarah hvala Da, možda djeluje malo dokumentaristički, i meni se na trenutke činilo kao da pišem nečiju biografiju. Obično se početna ideja nešto izmjeni tokom pisanja, ode u nepredviđenom smjeru, zato volim pisati i istraživati mogučnosti izražavanja. Da, profi fotkanje je skup sport. Može se i prosječnom opremom stvarati kreativno, ima pino primjera. Ja bih rekao da pišeš s više uspjeha. :)

    avatar

    27.01.2018. (17:12)    -   -   -   -  

  • antun

    Lijepa priča!
    Obzirom da sam se i sam poluprofesionalno bavio fotografijom, učeći mlađe naraštaje fotografiranju i naravno, razvijanju i povećavanju fotografija, priča me se i osobno dojmila. Jer, Praktica je bila i moj prvi fotoaparat...

    avatar

    28.01.2018. (16:02)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...