Komentari

poetskibard.blog.hr

Dodaj komentar (8)

Marketing


  • samopoezija

    .

    avatar

    16.09.2017. (09:44)    -   -   -   -  

  • stara teta

    jezuškristuš! kak si se setil te prekrasne glumice i njenog zavodljivog nježnog vrata ispod sitne punđice, iznad dekoltea blijedoružičaste balske haljine, kad zaneseno pleše s bolkonskim u onom fantastičnom i najboljem izdanju rata-i-mira, bondarčukovom, gdje su moje djetinje oči zaluđene pričama o dvorskim damama i njihovim skrivenim ljubavnim patnjama došle na svoje, a sam bondarčuk u onoj štali kao zarobljenik, kad umire onaj mali, pa na kraju užasavajuća scena povlačenja rusa, paljevine, snijega i gomile poluraspadnutih kostura koji vire iz hrpa raskvašenog mesa, odjeće i bajuneta...

    avatar

    16.09.2017. (10:33)    -   -   -   -  

  • anne

    @stara teta (malo sutra stara,komad feš puce), skoro svaki Tvoj komentar me oduševi (iz bloga rijetko tko može provaliti koliko znanja se krije pod tom plavom kosom, dok nisam nekoliko puta pročitala post o varaždinskoj izložbi) ali ovaj sad me iznenadio do maksimuma. Pa još kod SAE-a, koji otkad se počeo ukoričavati može si iza nicka dodati "ego narcis :) ). Faca će ionako sutra,preksutra ili poslijepodne obrisati blog, mogu šarati zbrda-zdola koliko mi paše, hehe. A sad o pjesmi: prvi put da sam na neku njegovu zinula i ostala minutu na istom mjestu. Kod žira naravno! Ne valjda kod rogova. ;) Bilo je i lascivijih stihova (možda berba nara, uz Šantićevu asistenciju, čini mi se), ali ovo...malo što me "izuje uz cipela". A nakon svega idem pročitati naslov (koje rijetko čitam, uglavnom kad pročitam pjesmu, Svenljnikov nerijetko navede naslovom na krivi put) i... ovaj put direkt u pleksus. 5 i x pljuskića.

    avatar

    16.09.2017. (13:48)    -   -   -   -  

  • Prozor u svijet

    Zanimljivo...

    avatar

    16.09.2017. (14:06)    -   -   -   -  

  • stara teta

    ha, ha, dotični ostavlja svoje repove stihova i svoje groupies posvuda.
    dobar stih je dobar stih, ma što god mislili o autoru. piše dobro, piše daleko duže od ukoričenja, da je sve skupa malo creepy, jest, pa se bolje ne puno dotikavljat tih ponutrica.

    iz mnogih njegovih pritajena erotika viri, s malo nježne senzualnosti, a više s nekakvom sladostrasnom osvetničkom gorčinom. čovjek bi pomislio: siroče, što mu se neka gadno zamjerila i okljaštrila mu ponos. no, zapravo je samo registrator pojava koje u predverbalnoj fazi (koja je, čini mi se, najčešće nužno sljubljena, gotovo automatikom, s pojmovnošću i oblikom čiste riječi, kao neko simbiotičko čudovište koje se zadržava u glavi) zamisli kao svi drugi maštoviti ljudi sposobni asocirati od žučnog mjehura preko renesansnog stolca do gluonskog špagetavanja. a onda ih u formi stiha i zamišljenih pjesničkih slika ispucava na podlogu.

    pratim naprosto dobru poeziju, pametni upis. sve ostalo me vraća nepotrebno u doba kad sam načinila glupu grešku zbog tehničkog neznanja, koja je kasnije ne samo krivo protumačena, nego mi nakalemljene nekakve sulude krivice, srećom, ostale samo na ekranu. sve je to internet.

    avatar

    16.09.2017. (14:33)    -   -   -   -  

  • samopoezija

    Da, stara teta, bila je to doista glupa, preglupa greška! Ali zaboravili smo. I neka.
    Ostala je poezija i samo poezija, čista, bez autora. Uostalom, tko je on?
    I tko ga jebe!

    avatar

    16.09.2017. (14:48)    -   -   -   -  

  • samopoezija

    Anne, znači konačno sam složio jelo i za vaše rafinirano nepce, baš mi je drago.
    Pozdrafček, Vaš
    Svenljnikov

    avatar

    16.09.2017. (14:49)    -   -   -   -  

  • viviana

    O, predivno!

    avatar

    16.09.2017. (22:32)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...