Komentari

moj-plavi-svijet.blog.hr

Dodaj komentar (13)

Marketing


  • shadow-of-soul

    da, to bi bilo vrlo interesantno

    avatar

    09.08.2017. (09:37)    -   -   -   -  

  • stara teta

    zrela odrasla osoba nastoji situacije i događaje, tako i samog sebe, sagledati što objektivnije. naravno, mnogih osobina/mana nismo svjesni ili ih podsvjesno zanemarujemo da bismo očuvali osobni integritet. to ima veze i sa strahom od greške, potrebom za uspješnosti, potvrdom drugih da vrijedimo i karakternim osobinama i strukturom ličnosti.
    neki tipovi to baš i nisu u stanju učiniti, pa se često nađu u čudu, uvrijeđeni, ljuti, pa se ili povlače ili se brane oštrim reakcijama. potpuno nepotrebno. kad bi bili malo fleksibilniji, razlučili bitno od nebitnog, onda bi znali zapažati, prihvaćali bi tuđe mišljenje i razmišljali o tomu, donosili zaključke, mijenjali svoje stavove i trudili se biti što bliže istini. možemo mi tumačiti kojekako, nalaziti opravdanja, izgovore, razloge, činjenice su uvijek činjenice. i bolje da ih prihvatimo nego da nas tresnu po glavi.
    meni će prijatelj sigurno reći da u nečemu griješim. i pogledat ću, neću se bojati istine. nitko nije nepogrešiv, i nećemo sići sa svojeg umišljenog trona ako prihvatimo da smo grešni i to ispravimo. taština i strah od gubitka položaja su najgori neprijatelji mudrosti.

    avatar

    09.08.2017. (10:21)    -   -   -   -  

  • AnaBoni

    Ovo što @teta piše je točno, samo nisam po onoj Isusovoj -----ko tebe kamenom, ti njega kruhom......Tak "kruh" kod mene ne pali......možda kod @tete da, makar i ona je oštro reagirala kad je morala........Dakle, ovo MORATI krije se u jednoj gangliji mozga

    avatar

    09.08.2017. (13:28)    -   -   -   -  

  • shadow-of-soul

    @stara teta - pravi prijatelj će uvijek reći istinu, ako nešto ne valja i to uvijek prihvatim, sagledam i promijenim - ako nešto ne valja

    @AnaBoni - reagiram onda kad znam da moram reagirati, kad su nebuloze tolike da jednostavno moraš klepiti i opomenuti

    avatar

    09.08.2017. (13:54)    -   -   -   -  

  • sewen

    Uvijek

    avatar

    09.08.2017. (14:12)    -   -   -   -  

  • shadow-of-soul

    dodatak teksta

    avatar

    09.08.2017. (14:28)    -   -   -   -  

  • FreshCaYg

    Teta je rila zrele osobe, zrelost je ključna u ovom pitanju, naime nije teško primjetiti i ovdje da imamo pojedine osobe koje unatoč poodmakloj dobi nisu nadišla stadij razmaženih derišta :))

    avatar

    09.08.2017. (15:32)    -   -   -   -  

  • stara teta

    ma pusti, lako za razmaženost, problem je kad su takvi likovi nezreli i zli. kad manipuliraju. kad ostanu na stepenici čiste esencijalne infantilnosti, sebičnosti i zločestoće. inteligenciji i eventualnom znanju usprkos.
    no takvi su obično totalno slijepi za vlastiti samouvid. vide u svojem čarobnom ogledalu ono što si o sebi zamišljaju. ma slaaatkice!

    avatar

    09.08.2017. (16:06)    -   -   -   -  

  • AnaBoni

    Baš tako teta : razmažena, sujedna, perfidna, prepotentna, Z L A, manipulatorica.......sve je točno, ako misliš na mene.......Baš je lijepo kad se nadje netko pametan pa drugom nepametnom otvori kišobran jer---kiša pada
    ma slaaatkice!

    Svakako da treba biti jako zreo i jako potkožen razumijevanjem da bi se ono što FREŠ napiše u komentaru shvatilo kao nježna, produhovljena duhovitost.....jer, unatoč svojoj poodmakloj zrelosti ( zamisli samo.....) dotični je uspio zadržati istu..Ma bravo FREŠ

    avatar

    09.08.2017. (16:16)    -   -   -   -  

  • stara teta

    čuj, anabela, ako ti sebe pronalaziš u svakom tuđem komentaru onda bih se istinski zabrinula u tvoje samopouzdanje. ovdje se govori o određenoj vrsti i tipu ljudi koji zagorčavaju drugima život. to što ti očito imaš neizravnjenih računa s grincajgom to je tvoja stvar. mene poznaješ osobno i dosad baš nisi imala prilike vidjeti ni jednu primjedbu niti javno pokudu a onto tvojeg nicka ovdje. molim da se suzdržiš od brzanja i imputiranja stvari koje se niti misle niti pišu. dobtro znaš moja loša iskustva, i o njima ja govorim. ako se osjećaš pogođenom to je tvoj problem. ako si se, naravno, prepoznala. što nemaš baš nikakvog osnova. nisamo na grincajgovom niti na nekom sličnom blogu gdje se vas dvoje prepucavate. molim da me u to ne miješaš!! ako već toliko poznaješ svačiju situaciju ovdje na blogu, onda bi mogla biti svjesna i toga o čemu ovdje govorim!
    to što se tebi netko sviđa ili ne sviđa, ostaje tebi. možeš ti tu prigovarat javno koliko hoćeš, to se ne tiče baš nikoga. žao mi je što si osoba koju sam izuzetno poštovala kao mudru ženu, odličnu pjesnikinju i izuzetno obrazovanu i diskretnu osobu, da si dozvoli ovakvo praskanje po ljudima samo zato što imaju svoje mišljenje. ne umišljaj si koješta. i ovo što se, na žalost, sad ovdje piše (pišem da bih raščistila tvoja kriva uvjerenja, prihvatila ti to ili ne) samo je poslastica za hijene i one koji se naslađuju tiđim prepirkama. jer nemaju pametnijeg sadržaja u životu. ispričavam se soul što se to dogodilo baš na njenom blogu i na ovakvoj zanimljivoj temi. ako ne možeš na kraj s grincajgom, barem ne naletavaj na druge koji ni luk jeli ni luk mirisali.

    avatar

    09.08.2017. (16:27)    -   -   -   -  

  • AnaBoni

    Ne brini @teta : ti si meni više nego savršeno jasna u svom prvom komentaru. Vrlo eksplicitna u odgovoru na Frešov : dakle, ovdje se radi o isključivom poklapanju dvaju mišljenja o pojedine osobe koje unatoč poodmakloj dobi nisu nadišla stadij razmaženih derišta :)) kako kažeš FREŠ i ovome, kako kažeš ti infantilnosti, sebičnosti i zločestoće. inteligenciji i eventualnom znanju usprkos.

    Uostalom, zašto nisi reagirala na njegov citirani komentar ( na vrijeme izbrisan kod @Lionice ) na mom blogu ? Spadaš u ------nemudaše ženskog roda, a sve ovo mogla si napisati i meni, zašto ne , a bila si sasvim siigurno medju onih 200 koji su pohodili blog.....jel da da jesi ?

    avatar

    09.08.2017. (17:16)    -   -   -   -  

  • stara teta

    e sad da te pitam koji komentar! kod lionice? ili na tvojem blogu? ne, ja nemam muda, ali imam svoje ovarije. i imam hrabrosti i znanja reći što mislim. i ne znam zašto si tako sigurna da sam zujakala okolo kao hijena i pratila tvoju svađu s frešom, pa ovim, pa onim, pa lionicom, pa sjedobradim, pa i sa mnom, još na početku, kad sam se pojavila na blogu. misliš li da imam toliko vremena vrebati ko kaj piše? i ko se komu zamjera? gleč, mene ne zanima kak je ko obučen, ni koliko fakulteta ima, ni jel ima ovakvo lice i onakvu rit, jel debel ili štrkljav, ovdje smo lica bez lica, ovdje govore napisane riječi. iza kojih si svatko misli ono što ima u pozadini i špranci vlastite glave. ako ima cinizam, ciničan je. ja sam od takvih, eto. ako ima paranoju, pričinja mu se da se govori protiv njega. ako cvili o nesretnoj ljubavi to vjerojatno znači da je iskusio i tu bol. ili, naprotiv, da ne bi otkrio svoje istinske emocije, preserava se svojim uspjesima, popularnoššću, pameću, brojem obožavateljica i brojem je**čine sa svojom ili drugim ženama. hvališe se svojim nagradama etc. a u potaji krade iz tuđih pjesmarica. ima i takvih, i ne čudi me da se budu javili, čisti kao sveci, s pljuvačkom bijesa i superiornosti. ima ih, zar ne, bez obzira kakva je traumatičnost ispod te prostačke maske. i odakle ti pravo da me prozivaš? ja ne odgovaram, kao ni itko drugi, na umišljaje koje si si iskonstruirala po tom pitanju u glavi. imam loših iskustava s lošim ljudima. s kojima izbjegavam komunikaciju jer mi to ne treba. može se biti pristojan, no ne i udvoran. gleč, nisu mene blokirali na fejsu pa da cvilim okolo uvređena, niti udvorički dolazim na tuđe blogove i ponovno stvaram kakti prijateljstvo. gleč, ak te neko blokiral znači da mu nnisi potreban. ak te odblokiral znači da je nesiguran, prevrtlji ili se pravi nadmoćan i milostiv. tvoje poznavanje gradiva s dva fakulteta bi ti ipak trebalo biti intelektualna osnova da donosiš zaključke o drugim ljudima. apeliram na zdrav razum. a da me itko proziva zašto jesam ili zašto nisam reagirala, a pojma nemam o čemu se radi (čitala sam prepirku u jednom navratu kod grincajga, a ako sam negdje komentirala i drugdje gdje ste se fajtali, nisam zasigurno govorila o vašem fajtu jer ga smatram besmislenim). gleč, nisam tražila ni od tebe ni od koga "da odabere stranu". svatko ima pravo na mišljenje, ma bilo i nepravedno ili krivo. a da mi imputiraš da imam određeno mišljenje o stvari o kojoj uopće nisam na ovom jadrankinom blogu govorila, nemaš pravo, iako to često radiš. o tebi definitivno nisam! jel ti jasno? nit se imam što ispričavati, niti sam se referirala na ono što mi naturaš. da ti se ispričavam što nisam reagirala?? nemrm vremena pratiti sve ove barufe kojima su skloni oni koji imaju čito previše vremena. za tebe znam da imaš.

    avatar

    09.08.2017. (18:01)    -   -   -   -  

  • shadow-of-soul

    jučer je bilo jugo

    avatar

    10.08.2017. (08:59)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...