@gogoo; To je dosta sitan paradajz, danas sam pojela onog crvenog iz prošlog posta (ista sorta kao i ovaj). Nema mi neki specifični okus, kao što se ga imale one razne sorte tamnih paradajza što sam onomad uzgajala, vidjet ćemo kako će biti s ostalim plodovima. :-S Ali , ovi plodovi su manekeni paradajznog svijeta, to im priznam :D
@luki2; Baš mi je drago da se i tebi tako sviđa :))) Pozdrav :)))
28.06.2017. (23:23)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
NJami-njami-njami - ja takodje jedem sa uzivanjem paradajz - a posto u ovom zapadnom svetu ne znaju da paradajz cene:uzgajaju neke brasnjavo-ruzicaste bljuvotine, samo da ima sto vise kila a za ukus, tja, navici ce se kupci... i sto je najgore, domaci su ljudi zaista navikli na te bljuvke!? Zato kupujem samo mini paradajze: sve "tresnjare"," bejbi", "bozicnjake" i to raznih boja i oblika: kao kapi, dvretenaste, okrugle, ovalne, zaobljeno trouglaste, zute, narandzaste, crvene i tamno zeleno-crvene - svi podsecaju (ali samo podsecaju) na onaj nekadasnji cuveni semberijski paradajz, veliki i nepravilan, cesto napukao, ali sladak kao...ma kao dobra, zrela lubenica! :))))
28.06.2017. (23:42)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Bas sam danas kupio neke od mini-tomata. Ali, leti volim i nesto drugo kao zamenu za tu 'prirodnu' tecnost: voce. POgotovo Lubenice i dinje, a pre toga (sad vec prolaze) - tresnje....JAOOO! sto volim tresnje! :)))) Velike, slatke, hrskave, sveze i hladne...Pa kad izvadis iz frizidera, zamagle se. Zagrizes, napuknu i slasno se krenu topiti svakim pritiskom....huh! A lubenice? Ista stvar! Imaju jos i miris, samo zamislim hladne Lubenice u hladu, za nekim drvenim seljackim stolom, sunce sto zvirka zrakama po stolu a lubenica se crveni, kao da se stidi sto je toliko slatka! :)))) Onda dinje - ukus, miris i boja! Hebga, moracu da napravim post o tome, koje sve voce volim! :)))
29.06.2017. (23:52)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
@VladVoćeglad; He,he u potpunosti razumijem i prvi i drugi komentar, i te lijepe riječi o voću :)) I kod nas vlada ta uniformiranost paradajza, tek sad po dućanima nađe se tu i tamo primjerak netipične boje i bogatijeg okusa. Nego, upravo tamanimo hrušt trešnje, to su one jako velike i tamne.....pomalo im odlazi sezona nažalost. A ako ćeš pisati o voću, dodaj koje slovo o grožđu, onom crnom sa duguljastim bobicama :))) i breskvama. I mladim jabukama, može i smokvama. :))
@Pola; Sf paradajz za tvoj monitor. :)) Tako je cool tako ljubičasto-zlatan; nisam mogla vjerovati svojim očima, kad sam ga takvog u vrtu našla :)))
@jelen; To je zlatna jabuka (pomidor) ribara Palunka , pardon Petra, ne, ovaj, Pavla :D Na jučerašnji i današnji dan, naša obitelj obiluje godišnjicama - dva ročkasa, jedna godšnjica braka, jedno diplomiranje :))) I još par rođendana pride, šira obitelj i prijatelji. :)))
@Sukiyski; Osim što je ta šljiva lijepa, sigurna sam i da je i fina; Vidim pitu koja ima po vrhu gusto poredane šljive, koje su još bolje kad se ispeku, i sad mi se to jedeeeeeee jao Suki :))))) Javi se @Vladu,pisat će post o voću :)))
30.06.2017. (01:56)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
gogoo
Zbilja je lijep i dobro snimljen, volio bih ga kušati.
28.06.2017. (13:26) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
luki 2
Ne može...:)))) Predivno! Pozdrav, L+B+G
28.06.2017. (22:14) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Lilianke
@gogoo;
To je dosta sitan paradajz, danas sam pojela onog crvenog iz prošlog posta (ista sorta kao i ovaj). Nema mi neki specifični okus, kao što se ga imale one razne sorte tamnih paradajza što sam onomad uzgajala, vidjet ćemo kako će biti s ostalim plodovima. :-S
Ali , ovi plodovi su manekeni paradajznog svijeta, to im priznam :D
@luki2;
Baš mi je drago da se i tebi tako sviđa :)))
Pozdrav :)))
28.06.2017. (23:23) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
VladKrvoglad
NJami-njami-njami - ja takodje jedem sa uzivanjem paradajz - a posto u ovom zapadnom svetu ne znaju da paradajz cene:uzgajaju neke brasnjavo-ruzicaste bljuvotine, samo da ima sto vise kila a za ukus, tja, navici ce se kupci... i sto je najgore, domaci su ljudi zaista navikli na te bljuvke!?
Zato kupujem samo mini paradajze: sve "tresnjare"," bejbi", "bozicnjake" i to raznih boja i oblika: kao kapi, dvretenaste, okrugle, ovalne, zaobljeno trouglaste, zute, narandzaste, crvene i tamno zeleno-crvene - svi podsecaju (ali samo podsecaju) na onaj nekadasnji cuveni semberijski paradajz, veliki i nepravilan, cesto napukao, ali sladak kao...ma kao dobra, zrela lubenica! :))))
28.06.2017. (23:42) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
iris
na mom monitoru čisti sf...:))
29.06.2017. (10:23) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
jelen
Lijepi nar, ili što već to jest :-S
btw
Pita Petar Pavla: pošto Pavle par pataka?
- Par pataka- pet petaka!
29.06.2017. (17:19) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Sukiyaki
Zanimljivo svakako je. A što može biti ljepše? Hm, recimo ringla (okrugla šljiva na češkom). Volim je i jako lijepo izgleda. LP
29.06.2017. (23:02) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
VladKrvoglad
Bas sam danas kupio neke od mini-tomata.
Ali, leti volim i nesto drugo kao zamenu za tu 'prirodnu' tecnost: voce. POgotovo Lubenice i dinje, a pre toga (sad vec prolaze) - tresnje....JAOOO! sto volim tresnje! :)))) Velike, slatke, hrskave, sveze i hladne...Pa kad izvadis iz frizidera, zamagle se. Zagrizes, napuknu i slasno se krenu topiti svakim pritiskom....huh!
A lubenice? Ista stvar! Imaju jos i miris, samo zamislim hladne Lubenice u hladu, za nekim drvenim seljackim stolom, sunce sto zvirka zrakama po stolu a lubenica se crveni, kao da se stidi sto je toliko slatka! :))))
Onda dinje - ukus, miris i boja!
Hebga, moracu da napravim post o tome, koje sve voce volim! :)))
29.06.2017. (23:52) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Lilianke
@VladVoćeglad;
He,he u potpunosti razumijem i prvi i drugi komentar, i te lijepe riječi o voću :))
I kod nas vlada ta uniformiranost paradajza, tek sad po dućanima nađe se tu i tamo primjerak netipične boje i bogatijeg okusa.
Nego, upravo tamanimo hrušt trešnje, to su one jako velike i tamne.....pomalo im odlazi sezona nažalost. A ako ćeš pisati o voću, dodaj koje slovo o grožđu, onom crnom sa duguljastim bobicama :))) i breskvama. I mladim jabukama, može i smokvama. :))
@Pola;
Sf paradajz za tvoj monitor. :)) Tako je cool tako ljubičasto-zlatan; nisam mogla vjerovati svojim očima, kad sam ga takvog u vrtu našla :)))
@jelen;
To je zlatna jabuka (pomidor) ribara Palunka , pardon Petra, ne, ovaj, Pavla :D
Na jučerašnji i današnji dan, naša obitelj obiluje godišnjicama - dva ročkasa, jedna godšnjica braka, jedno diplomiranje :))) I još par rođendana pride, šira obitelj i prijatelji. :)))
@Sukiyski;
Osim što je ta šljiva lijepa, sigurna sam i da je i fina;
Vidim pitu koja ima po vrhu gusto poredane šljive, koje su još bolje kad se ispeku, i sad mi se to jedeeeeeee jao Suki :)))))
Javi se @Vladu,pisat će post o voću :)))
30.06.2017. (01:56) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...