Čitam u jednom od nebrojeno brojeva časopisa " More" članak naziva "Zaslužujemo li našu baštinu?" i kako se Norvežani brinu za svoja tradicionalna plovila pa a to je za ne povirovat kad to pročitaš...ali i kod nas se pomalo neke stvari mijenjaju na bolje, npr. neke lučke uprave daju propuste ili čak besplatno vez za drvene brodice. Nije to bog zna šta, ali ipak se pomalo prepoznaje vrijednost drvenih brodova, vrijednost koja se ne mjeri novcem. Možda se jednog dana država više angažira pa na neki drugi način pomogne vlasnicima da ih održavaju na životu. U suprotnom sve će ostati na pojedincu i ponekoj udruzi. Primjer Grada Rovinja sa očuvanjem batane je odličan primjer kako se može ako se nešto želi. Nažalost, danas su prilike u državi takve da je ta tema sada potpuno out, ali jednog dana možda stvari krenu na bolje. Istina je da je danas prvi izbor plastika, ali onaj tko provodi dosta svog vremena na moru onda će odvojiti 10 tak dana godišnje za održavanje drvene barke, a gušt plovidbe drvenim brodom je ipak nešto posebno. Naravno to je kao ljubav, ako voliš onda ti ništa nije teško
06.02.2017. (01:01)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
o vraga izila...lipo li si ovo napisala... to je kao ljubav, ako voliš onda ti ništa nije teško i to je istina... ima san drvenu gajetu i ploviti na drvenom brodu ili plastici je razlika koju ne more umanjiti lakše održavanje plastike !:) nego.... zašto radiš vako duge video zapise?...štediš ?:)))
06.02.2017. (02:05)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
u ljubavi ništa nije teško... a ploviti drvenim brodom je kao ostvarnje sna... naši zadrani očuvali drveni brod svojih pranonota... miris davnina, miris mora sol i sunce... poezija ovoga vremena... :)
06.02.2017. (06:59)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
hvalevrijedna tema! ljetujem u istri, primijetila sam da tamo zaista nastoje očuvati takve vrijednosti, baštinu. u lovranu, koji je zapravo granica primorja i istre očuvan je lovranski guc, posebni primjerak gajete. sačuvani su i stari primjerci, a i dalje se grade po istom "receptu". http://www.burzanautike.com/hr/stari_lovranski_guc_prestigao_modernu_jedri licu/3581/69 . svake godine, ako ništa drugo, odem u lovransku galeriju i uživam u poviejsnom pregledu pomorstva. i gledam brodice na valovima uz obalu. gušti su gušti :) :) auuu, vidiš, pa imam gomiletinu slikica o tomu! i još jedno krasno izviješće o astronomskom navigacijskom znanju naših pomoraca koje bih mogla uobličiti u post. kad najdem vremena prikazat ću to ovdje. a ti, molim te, i dalje nam pokazuj sve ove ljepote koje pronalaziš. prekrasno!
06.02.2017. (09:14)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
a ti kao i obično; sučelje ti je pregledno, i kako @nondiablo primjećuje, video je ti ubitačno razvučen a što se tiće ovog drveta tebi fali jedna daska...ako ti se ja činim "genijalnim" ja sam ti više eugenije
06.02.2017. (09:48)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
aaa mrižica a tko to na gitari prstiče ima...Ti??? kod mene nema snega...još samo malo...sve je uzela kiša koja ne prestane ni za malo ali ga ima u gorama...tamo ga ima puno!!!
06.02.2017. (16:26)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
ne štedin Amigo , a da ti objasnin kako je nasta nebi mi virova:-)) Di , u pravu si tooo Tetaaa, jedva čekan i unaprid se veselin,jako samo da znaš,eto. nemam pojma [B]Tig[/B]i o otom gradu, a ovi malešni kolut mi zovemo -bolcen-, na ovome jedrenjaku velik je ko moja tikvara, a kad ga ideš poć rezbarit od bukovine za provuć konope na replici , oću reć maketi ,eee onda je miči mači da ti triba durbin za udit konopčiće u tri njegove buže,a kako se drugačije još zove ne znan, pitat ću Anu boni:-))) a to da mi fali jedna daska , možebit , oću reć ; sumnja se ,al nije dokazano....još:-))) prebiren Pegi Su, prebiren:-)))
07.02.2017. (00:20)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Volim ponekad isprobat nove (za mene) recepte sa interneta i svide mi se, ali se uvijek najradije držim dalmatinske kuhinje, crvenih toćeva, gradela, peke, lešade, luka i petrusimula. Posebno to vrijedi za prigode (Badnji dan, Božić, Poklade, Vel. Petak, Uskrs) u kojima su neizostavna jela iz moje rane mladosti. Tako bakalar jedemo dva puta godišnje, fritule od kumpirova tijesta jedamput, jer volim da nam i jela doprinose blagdanskom ugođaju, iako mi to nije bit blagdana. Slike su prekrasne!
21.02.2017. (10:03)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
gali
Čitam u jednom od nebrojeno brojeva časopisa " More" članak naziva "Zaslužujemo li našu baštinu?"
i
kako se Norvežani brinu za svoja tradicionalna plovila pa a to je za ne povirovat kad to pročitaš...ali i kod nas se pomalo neke stvari mijenjaju na bolje, npr. neke lučke uprave daju propuste ili čak besplatno vez za drvene brodice. Nije to bog zna šta, ali ipak se pomalo prepoznaje vrijednost drvenih brodova, vrijednost koja se ne mjeri novcem. Možda se jednog dana država više angažira pa na neki drugi način pomogne vlasnicima da ih održavaju na životu. U suprotnom sve će ostati na pojedincu i ponekoj udruzi.
Primjer Grada Rovinja sa očuvanjem batane je odličan primjer kako se može ako se nešto želi.
Nažalost, danas su prilike u državi takve da je ta tema sada potpuno out, ali jednog dana možda stvari krenu na bolje. Istina je da je danas prvi izbor plastika, ali onaj tko provodi dosta svog vremena na moru onda će odvojiti 10 tak dana godišnje za održavanje drvene barke, a gušt plovidbe drvenim brodom je ipak nešto posebno. Naravno to je kao ljubav, ako voliš onda ti ništa nije teško
06.02.2017. (01:01) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
nisan EL DIABLO
o vraga izila...lipo li si ovo napisala...
to je kao ljubav, ako voliš onda ti ništa nije teško
i to je istina... ima san drvenu gajetu i ploviti na drvenom brodu
ili plastici je razlika koju ne more umanjiti lakše održavanje plastike !:)
nego.... zašto radiš vako duge video zapise?...štediš ?:)))
06.02.2017. (02:05) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Dinaja
u ljubavi ništa nije teško... a ploviti drvenim brodom je kao ostvarnje sna...
naši zadrani očuvali drveni brod svojih pranonota... miris davnina, miris mora sol i sunce... poezija ovoga vremena... :)
06.02.2017. (06:59) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
stara teta
hvalevrijedna tema! ljetujem u istri, primijetila sam da tamo zaista nastoje očuvati takve vrijednosti, baštinu. u lovranu, koji je zapravo granica primorja i istre očuvan je lovranski guc, posebni primjerak gajete. sačuvani su i stari primjerci, a i dalje se grade po istom "receptu". http://www.burzanautike.com/hr/stari_lovranski_guc_prestigao_modernu_jedri licu/3581/69 . svake godine, ako ništa drugo, odem u lovransku galeriju i uživam u poviejsnom pregledu pomorstva. i gledam brodice na valovima uz obalu. gušti su gušti :) :)
auuu, vidiš, pa imam gomiletinu slikica o tomu! i još jedno krasno izviješće o astronomskom navigacijskom znanju naših pomoraca koje bih mogla uobličiti u post. kad najdem vremena prikazat ću to ovdje. a ti, molim te, i dalje nam pokazuj sve ove ljepote koje pronalaziš. prekrasno!
06.02.2017. (09:14) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
tignarius
prvo
ia samo znam da je Bolcen grad u Italiji
a ti kao i obično; sučelje ti je pregledno, i kako @nondiablo primjećuje, video je ti ubitačno razvučen
a što se tiće ovog drveta
tebi fali jedna daska...ako ti se ja činim "genijalnim"
ja sam ti više eugenije
06.02.2017. (09:48) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
modrinaneba
aaa mrižica a tko to na gitari prstiče ima...Ti??? kod mene nema snega...još samo malo...sve je uzela kiša koja ne prestane ni za malo ali ga ima u gorama...tamo ga ima puno!!!
06.02.2017. (16:26) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
gali
ne štedin Amigo , a da ti objasnin kako je nasta nebi mi virova:-))
Di , u pravu si
tooo Tetaaa, jedva čekan i unaprid se veselin,jako samo da znaš,eto.
nemam pojma [B]Tig[/B]i o otom gradu, a ovi malešni kolut mi zovemo -bolcen-, na ovome jedrenjaku velik je ko moja tikvara, a kad ga ideš poć rezbarit od bukovine za provuć konope na replici , oću reć maketi ,eee onda je miči mači da ti triba durbin za udit konopčiće u tri njegove buže,a kako se drugačije još zove ne znan, pitat ću Anu boni:-)))
a to da mi fali jedna daska , možebit , oću reć ; sumnja se ,al nije dokazano....još:-)))
prebiren Pegi Su, prebiren:-)))
07.02.2017. (00:20) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
tignarius
Bolzen (njem) je Bolzano
a predmnijevao sam da se radi o nekoj rupi...))
07.02.2017. (08:25) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
DOMENICO
nakon toliko godina ti još link nisi naučila ulipit?
aaa ova duuuugaaaaa videa su mi najdraža :)))
07.02.2017. (10:46) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Sjećanje i osvrti
Volim ponekad isprobat nove (za mene) recepte sa interneta i svide mi se, ali se uvijek najradije držim dalmatinske kuhinje, crvenih toćeva, gradela, peke, lešade, luka i petrusimula. Posebno to vrijedi za prigode (Badnji dan, Božić, Poklade, Vel. Petak, Uskrs) u kojima su neizostavna jela iz moje rane mladosti. Tako bakalar jedemo dva puta godišnje, fritule od kumpirova tijesta jedamput, jer volim da nam i jela
doprinose blagdanskom ugođaju, iako mi to nije bit blagdana.
Slike su prekrasne!
21.02.2017. (10:03) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...