Komentari

mrizazivota21.blog.hr

Dodaj komentar (10)

Marketing


  • gali

    Čitam u jednom od nebrojeno brojeva časopisa " More" članak naziva "Zaslužujemo li našu baštinu?"
    i
    kako se Norvežani brinu za svoja tradicionalna plovila pa a to je za ne povirovat kad to pročitaš...ali i kod nas se pomalo neke stvari mijenjaju na bolje, npr. neke lučke uprave daju propuste ili čak besplatno vez za drvene brodice. Nije to bog zna šta, ali ipak se pomalo prepoznaje vrijednost drvenih brodova, vrijednost koja se ne mjeri novcem. Možda se jednog dana država više angažira pa na neki drugi način pomogne vlasnicima da ih održavaju na životu. U suprotnom sve će ostati na pojedincu i ponekoj udruzi.
    Primjer Grada Rovinja sa očuvanjem batane je odličan primjer kako se može ako se nešto želi.
    Nažalost, danas su prilike u državi takve da je ta tema sada potpuno out, ali jednog dana možda stvari krenu na bolje. Istina je da je danas prvi izbor plastika, ali onaj tko provodi dosta svog vremena na moru onda će odvojiti 10 tak dana godišnje za održavanje drvene barke, a gušt plovidbe drvenim brodom je ipak nešto posebno. Naravno to je kao ljubav, ako voliš onda ti ništa nije teško

    avatar

    06.02.2017. (01:01)    -   -   -   -  

  • nisan EL DIABLO

    o vraga izila...lipo li si ovo napisala...
    to je kao ljubav, ako voliš onda ti ništa nije teško
    i to je istina... ima san drvenu gajetu i ploviti na drvenom brodu
    ili plastici je razlika koju ne more umanjiti lakše održavanje plastike !:)
    nego.... zašto radiš vako duge video zapise?...štediš ?:)))

    avatar

    06.02.2017. (02:05)    -   -   -   -  

  • Dinaja

    u ljubavi ništa nije teško... a ploviti drvenim brodom je kao ostvarnje sna...
    naši zadrani očuvali drveni brod svojih pranonota... miris davnina, miris mora sol i sunce... poezija ovoga vremena... :)

    avatar

    06.02.2017. (06:59)    -   -   -   -  

  • stara teta

    hvalevrijedna tema! ljetujem u istri, primijetila sam da tamo zaista nastoje očuvati takve vrijednosti, baštinu. u lovranu, koji je zapravo granica primorja i istre očuvan je lovranski guc, posebni primjerak gajete. sačuvani su i stari primjerci, a i dalje se grade po istom "receptu". http://www.burzanautike.com/hr/stari_lovranski_guc_prestigao_modernu_jedri licu/3581/69 . svake godine, ako ništa drugo, odem u lovransku galeriju i uživam u poviejsnom pregledu pomorstva. i gledam brodice na valovima uz obalu. gušti su gušti :) :)
    auuu, vidiš, pa imam gomiletinu slikica o tomu! i još jedno krasno izviješće o astronomskom navigacijskom znanju naših pomoraca koje bih mogla uobličiti u post. kad najdem vremena prikazat ću to ovdje. a ti, molim te, i dalje nam pokazuj sve ove ljepote koje pronalaziš. prekrasno!

    avatar

    06.02.2017. (09:14)    -   -   -   -  

  • tignarius

    prvo
    ia samo znam da je Bolcen grad u Italiji

    a ti kao i obično; sučelje ti je pregledno, i kako @nondiablo primjećuje, video je ti ubitačno razvučen
    a što se tiće ovog drveta
    tebi fali jedna daska...ako ti se ja činim "genijalnim"
    ja sam ti više eugenije

    avatar

    06.02.2017. (09:48)    -   -   -   -  

  • modrinaneba

    aaa mrižica a tko to na gitari prstiče ima...Ti??? kod mene nema snega...još samo malo...sve je uzela kiša koja ne prestane ni za malo ali ga ima u gorama...tamo ga ima puno!!!

    avatar

    06.02.2017. (16:26)    -   -   -   -  

  • gali

    ne štedin Amigo , a da ti objasnin kako je nasta nebi mi virova:-))
    Di , u pravu si
    tooo Tetaaa, jedva čekan i unaprid se veselin,jako samo da znaš,eto.
    nemam pojma [B]Tig[/B]i o otom gradu, a ovi malešni kolut mi zovemo -bolcen-, na ovome jedrenjaku velik je ko moja tikvara, a kad ga ideš poć rezbarit od bukovine za provuć konope na replici , oću reć maketi ,eee onda je miči mači da ti triba durbin za udit konopčiće u tri njegove buže,a kako se drugačije još zove ne znan, pitat ću Anu boni:-)))
    a to da mi fali jedna daska , možebit , oću reć ; sumnja se ,al nije dokazano....još:-)))
    prebiren Pegi Su, prebiren:-)))

    avatar

    07.02.2017. (00:20)    -   -   -   -  

  • tignarius

    Bolzen (njem) je Bolzano
    a predmnijevao sam da se radi o nekoj rupi...))

    avatar

    07.02.2017. (08:25)    -   -   -   -  

  • DOMENICO

    nakon toliko godina ti još link nisi naučila ulipit?
    aaa ova duuuugaaaaa videa su mi najdraža :)))

    avatar

    07.02.2017. (10:46)    -   -   -   -  

  • Sjećanje i osvrti

    Volim ponekad isprobat nove (za mene) recepte sa interneta i svide mi se, ali se uvijek najradije držim dalmatinske kuhinje, crvenih toćeva, gradela, peke, lešade, luka i petrusimula. Posebno to vrijedi za prigode (Badnji dan, Božić, Poklade, Vel. Petak, Uskrs) u kojima su neizostavna jela iz moje rane mladosti. Tako bakalar jedemo dva puta godišnje, fritule od kumpirova tijesta jedamput, jer volim da nam i jela
    doprinose blagdanskom ugođaju, iako mi to nije bit blagdana.
    Slike su prekrasne!

    avatar

    21.02.2017. (10:03)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...