Komentari

durica.blog.hr

Dodaj komentar (8)

Marketing


 • gogoo

  Ne volim vidjeti kad se hrana baca, a baca je se jako puno u restoranima, najviše u bolnicama, pa i kod kuće. Kupujem koliko mogu pojesti, a vani volim švedski stol.

  avatar

  31.10.2016. (22:10)    -   -   -   -  

 • lion queen

  je li to opet zlato mamino bilo mami inspiracija :))

  avatar

  31.10.2016. (22:53)    -   -   -   -  

 • Bergaz

  Kad su "oči veće od želuca"... ne pomaže "sâmostavljanje" na tanjur, he he!

  avatar

  31.10.2016. (23:47)    -   -   -   -  

 • durica

  gogoo,
  ovo je, zapravo, pokušaj djeci približiti važnost hrane i što sve možemo ako ostane.
  industrijska proizvodnja hrane jedna je od onih koja najviše utjeće na okoliš.

  lion,
  pa, uvijek je on, na neki način inspiracija, ali i život :)

  istina, GP,
  pokušaj je to učenja i davanja mogućnusti, ako staviš sam, onda treba i sve pojesti, pa možeš uzeti i još ako je premalo

  avatar

  02.11.2016. (06:24)    -   -   -   -  

 • Lastavica

  Grijeh je bacati hranu, treba to učiti djecu od malih nogu.

  avatar

  02.11.2016. (06:29)    -   -   -   -  

 • V

  Kod mene se hrana stvarno ne baca, i ostatke ima tko pojesti :)

  avatar

  02.11.2016. (09:56)    -   -   -   -  

 • durica

  Lastavice,
  i mi smo odgajani kako je bacanje hrane grijeh, slažem se kako se to uči od malena u obitelji, roditelji su bitan faktor. ovo je samo moj mali doprinos pokušaju edukacije i osvještavanja u tom dugotrajnom procesu.
  zapravo se radi o povezanosti industrije i prizvodnje hrane s ekologijom, te njezin stvaran utjecaj na stanje planeta, ali i zdravlja ljudi.

  V,
  hrana povezuje sva živa bića, neki dan sam gledala film koji mi se svidio o životu u domu za starije i prilagodbi jednog čovjeka, djeda na taj novi život, u kojem je vodio dialog s gospođom koja je hranila ptice obašnjavajući mu kako joj nedostaje briga za nekoga, pa je nadoknađuje na taj način. nekako me to dirnulo, pa sam slijedeći dan radila s klincima kućice za ptice kako bi im mogli u njih ostavljati kruh i sjemenke. napravit ćemo i hranilice od plastičnih boca, pa objesiti na drveće. razgovarajući s njima o tome. imamo i kornjaču koju rado vole hraniti, a jedan dan nam je došla gladna mala maca koju je kolegica udomila na sveopću radost i veselje.
  imam prijateljicu koja donese doma svaku mačku koju nađe na cesti.
  jedno od pitanja je: " možemo li takvim sitnim djelima utjecati na globalno stanje? ". vjerojatno ne možemo ako globalno smatramo široko, no, meni se čini da svako i najsitnije dobro djelo utjeće u tim nekim koncentričnim kružnicama, možda sitno, ali meni bitno.

  avatar

  04.11.2016. (00:33)    -   -   -   -  

 • međiko

  Kada mislim na bogadstvo,i kada od podsvjesti tražite samo novac, , novac će vam priticati, no nemojte zaboraviti tražiti zdravlje ,ljubav sreću , neka to bude balans. Tada ćete živjeti u blagostanju, to je odrednica Beskonačne božje intelelegencije, za nas predodređeni svjetlim stazama kojima trebamo koračati..

  avatar

  04.11.2016. (03:33)    -   -   -   -  

 •  
učitavam...