Komentari

durica.blog.hr

Dodaj komentar (0)

Marketing


 • Prozor u svijet

  Kad vidim koliko žena danas bespotrebno čami kod kuće a muževi nose kakvu takvu plaću,povraća mi se! U mojoj blizini imam primjer gdje žena ima šestero djece,najstariji već punoljetni,a ona ne žali ići raditi već govori okolo :Zašto bih ja išla raditi ,ja sam sebi rodila djecu koju sam sve te godine podizala sad je na njima red da mi vrate!!!!!!!Kakva glupača!A one koje koriste porodiljni samo 6 mj.za mene su isto tako lude jer kao prvo njihovo tijelo se još nije potpuno oporavilo,drugo kad dijete počinje puzati,dobivati zubiće možda reći prvu riječ,majka će sve to propustiti.A samo zbog novaca...A zaboravila si kako bi bilo jako dobro da ovi naši mudonje s vrha malo smanje PDV pa bi i od plaće više ostalo nama a manje bi odvajali za njih!

  avatar

  06.10.2016. (05:54)    -   -   -   -  

 • Afro Dita

  Neće te sve mjere uvesti, snađi se druže kako znaš sam. :o

  avatar

  06.10.2016. (06:39)    -   -   -   -  

 • Lastavica

  ...a baš i nemaju mjere...

  avatar

  06.10.2016. (08:22)    -   -   -   -  

 • O-da životu!

  moram potvrditi da se slažem i sa ovim pucanjem i rastom nataliteta jer se očito ide na djecu zbog materijalne koristi. katastrofa! ali takva je svijest koju treba mijenjati, upravo osigurati posao i radom, makar i četverosatni.

  avatar

  06.10.2016. (10:28)    -   -   -   -  

 • durica

  Prozor,
  ne kužim se baš dobro u ekonomiju, pa mi je teško komentirati PDV i davati neka suvisla rješenja, samo znam da ove mjere ne stimuliraju one koje bi trebalo, već će ih iskorištavati oni koji ionako ne žele raditi.
  ni ja nisam za to da se dijete ostavlja sa šest mj. ili prije, npr. u Italiji porodiljni traje tri mjeseca, u Nizozemskoj četri, a pročitala sam kako je direktorica Googla se vratila na posao nakon dva tjedna, ne kužim kak je to uspijela, al eto. meni je ta prva godina doma s djetetom puno značila, ali značila bi mi i puna plaća umjesto pola.

  Afrine,
  bedasto mi je kaj i one mjere koje uvode meni baš i nemaju smisla, niti ženama s kojima razgovaram. one koje žele dijete neće ga imati radi soma eura pomoći, a o ovom ostajanju doma s trećim djetetom na taj način mi je potpuna nebuloza.

  Lastavice,
  sve su to, više - manje predizborna laprdanja, bez ikakvog pomnog i dugoročnog promišljanja, prvenstveno za dobrobit djeteta

  O-da,
  posao i stambeno pitanje je ono što zanima mlade ljude koji planiraju obitelj, a vjerojatno bi se i nekom poreznom politikom moglo utjecati, možda smanjiti PDV na dječje potrepštine ili tako nešto, poticati proizvodnju manjih obrtnika, OPG-ova i sl.

  avatar

  07.10.2016. (00:52)    -   -   -   -  

 • GP

  "Duricu za ministricu"... malo zvuči kao "kavanska" floskula, ali radije neka bude metafora za "normalnost" razmišljanja i zaključivanja kakvu bi nekakva "Vlada" trebala imati... umjesto zadojenih, bigotnih (!) glupača (i bahatih glupana) na visokim funkcijama.

  Kad bi samo uspjela svoju bezgraničnu energiju obuzdati i sve to (isto) reći u upola kraćem tekstu - ubi me čitanje!

  avatar

  07.10.2016. (18:51)    -   -   -   -  

 • durica

  GP,
  hahahaha, puno pametnije bi bilo da se time bave stručnjaci koji točno kaj rade i govore, ja to samo, ovak, malo promišljam iz svog laičkog kuta, ionako, moj interes za politiku je minimalan, a i kada bih mogla utjecati na bilo koji način uvijek bi me više zanimao savjetodavni dio, osmišljavanje, predlaganje projekata, u kreativnom dijelu, niti sam školovana, niti kompetentna niti sposobna za neke velike funkcije, niti za njih imam ambicija, al, ovo me, nekak preveč pika u oko.
  meni tekstovi sami izlaze kroz prste, onako kako se misli roje, bez kroja i slova broja :)

  avatar

  10.10.2016. (00:35)    -   -   -   -  

 •  
učitavam...