Komentari

sekasmith2.blog.hr

Dodaj komentar (6)

Marketing


 • Kunigunda

  Je...je.............sve mi je jasno : ove godine sam "učila povijest" Rimljana 5. razreda i naučila svu političku vertikalu od plebsa do imperatora a da ne govorim o arhitekturi rimskih kuća bogatih i provodjenju njihova slobodnog vremena..
  Zaludu svo moje prethodno znanje iz bilo čega!

  avatar

  03.07.2016. (15:24)    -   -   -   -  

 • GP

  Tko nije tokom školovanja bio "prisiljen" prihvatiti i potom reproducirati popriličnu količinu neshvaćenih/neobjašnjenih činjenica, pojmova, dogmi... od kojih sam neke tek desetljećima kasnije u potpunosti redefinirao i osvještavao uz nemalu dozu čuđenja...

  avatar

  03.07.2016. (15:50)    -   -   -   -  

 • sekasmith

  Hvala, dugo sam šutila o ovome i misla sam da samo ja niš ne razmem. Provođenje slobodnog vremena bogatih Rimljana mi je ludilo od znanja i saznanja, a napamet sve one rimske familije, od sve arh. sam zapamtila samo atrij (atrium?). jer mi je to simpa.
  A ti GP, ak si se Ti čudil onda kaj sad, da zbrišem ovaj post, ili da samo uživam kaj se više ne moramo čuditi. Bar nečemu, jer se u Hrvackoj uvek imaš nad čime zabezeknuti, kaj čuditi. :-)

  avatar

  03.07.2016. (16:01)    -   -   -   -  

 • semper_contra

  Nisam bio ljubitelj povijesti tijekom školovanja (ludo volih matematiku) do osmog razreda gimnazije (danas četvrtog). Tada nam je došao mlađi profesor koji je povijest predavao na sasvim drugi način nego što sam do tada slušao. Nije pričao o godinama, ratnim detaljima, imenima kraljeva etc, već o uzrocima zašto se nešto dogodilo tako kako se dogodilo. Zavolio sam povijest i danas pratim emisije s povijesnim temama, kao primjerice 'Povijest četvrtkom' i nedavno (naprasno) ukinute 'Treća povijest'. Valjda i ministar kulture u odlasku ne voli povijest, pogotovo ako ga autor ne zove da i on nešto kaže o 'učiteljici života'.

  avatar

  03.07.2016. (17:48)    -   -   -   -  

 • j.

  Povijest je učiteljica života. I onda se netko pita zašto nitko ništa nije naučio.:)

  avatar

  04.07.2016. (10:18)    -   -   -   -  

 • Evora

  I ja volim kada je slikovito i očigledno,..., samo i to zna da
  prevari, kao npr. ti P-rusi. :))

  avatar

  09.07.2016. (14:26)    -   -   -   -  

 •  
učitavam...