Komentari

potok42.blog.hr

Dodaj komentar (8)

Marketing


 • Potok

  Daleka bliskost.

  avatar

  13.05.2016. (12:55)    -   -   -   -  

 • shadow-of-soul

  o!

  avatar

  13.05.2016. (13:13)    -   -   -   -  

 • annaboni

  Kolikogod riječ "armatura" bila izvan poetskog standarda, toliko snažna i izdvojena od ostalih daje pečet svima koji su se ovili nedodirljivošću onda, dok očekujemo samo tihu bliskost.

  avatar

  13.05.2016. (13:33)    -   -   -   -  

 • easy

  ne znam zašto sam se podsjetila dr.Živaga, valjda ima neka predaleka bliskost, što je bliskost, tko to više zna..

  avatar

  13.05.2016. (22:08)    -   -   -   -  

 • Livia Less

  Treba biti nježan prema sebi i utišavati buku i bujicu misli.

  avatar

  14.05.2016. (18:02)    -   -   -   -  

 • Zadihana

  Jednosmjerna bliskost mora iščeznuti, podsjeća na perpetuum mobile. Inače, jako zanimljiv stil, ugodan unutrašnjem senzoru.

  avatar

  15.05.2016. (09:23)    -   -   -   -  

 • meroveus

  Posebno u ljudskoj neobaveznoj djelatnosti, slično pojavnosti cvijeća, fascinira me portretiranje, a posebno autoportret. Na stranu definiranje potrebe, uopće sklonost osobno podvoditi pod zajednički nazivnik univerzalnog. Na stranu imanentno zajedničko glasno predstavljati osobnim.
  Postavlja se pitanje: zašto se to čini? S kojim razlogom? Koji bi smisleno mogao propadljivo proglasiti vječnim, postojanim ili kategorijalnim? I uopće, objasniti tajnu sponu pripadnosti koja se svojom jednostavnošću opire najjednostavnijem procesu pripadanja racionalnosti i bježi u sferu anticipirajuće intuitivnosti.
  Meni osobno, najdojmljiviji su impresionisti. Van Gogh i Gauguin posebno. Mora li se biti heretik života kako bi se izvrsnost života pokazala u svom najboljem svjetlu? Plošna umjetnost najljuća je svjetlom. Glazba je na drugoj valnoj duljini, ali je prostiranje nje identično do iste ugode. Tako se stgne do onoga - čovjek je mjera svih stvari ...
  Sve što se napravi - sudi! Sve što se učini - ima svoj vrijednosni sud, koji se nekad ponaša poput bumeranga pa sruši konstrukcije na kojima počiva drskost izricanja suda. Pa ipak, mora se govoriti, jer šutnja je krivudava slabostima i ako se ne pokuša ostaje se pred praznim papirom s prazninom kakvoće, a koja bi se trebala ispuniti drskošću kazivanjem.
  Onaj impetus, impuls koji pokrene drskost, poziv Muza - to treba pred-osjetiti, pred-vidjeti. Njima se pred-dati, dapače - predati, ne samo slušati i slušanjem služiti, već njima upravljati. I uvijek, čini mi se, svaki portret ujedno je i autoportret. U onome u čemu smo do onoga što se može biti.

  avatar

  15.05.2016. (11:21)    -   -   -   -  

 • SarahB.

  Tuga:
  suosjećanje (kao armatura bliskosti)
  sa samim sobom
  ,
  tek je armatura obična.
  Bliskost u drugome nekada je tako iluzorna.

  avatar

  17.05.2016. (10:51)    -   -   -   -  

 •  
učitavam...