Komentari

potok42.blog.hr

Dodaj komentar (10)

Marketing


 • Potok

  Antisanitar.

  avatar

  07.05.2016. (07:55)    -   -   -   -  

 • marionetta

  sve mora biti čisto, isto, sto, to, o... sterilno.

  avatar

  07.05.2016. (08:14)    -   -   -   -  

 • Annaboni

  Šteta ....šteta protivljenja
  krugovi
  kvadrati
  bridovi i zidovi u nama i izvana nas
  ograničavaju do dmrti ovo malo
  duha što je živio u nama

  avatar

  07.05.2016. (08:34)    -   -   -   -  

 • Lastavica

  Uobičajeno je da se kamenac odstrani, ali to nije baš uvijek lako.

  avatar

  07.05.2016. (09:40)    -   -   -   -  

 • easy

  izvrsna pjesma i prvi komentar...:)

  avatar

  07.05.2016. (10:40)    -   -   -   -  

 • meroveus

  Pokušat ću rekonstruirati komentar odgovorom na jednu tvoju tvrdnju o bezazlenosti i entropiji, i mislim kako ne će biti digresije u naravnom toku shvatljivosti i ove pjesme. Ako dogovorno smatramo entropiju mjerom za nered, koji ima tendenciju biti većim, tada bezazlenost je u upravnoj nesrazmjeri s njom, jer se umanjuje odrastanjem i preuzimanjem iskustvenih etalona. Imamo ostatke nje u trenutcima kritičnih situacija, kad tjelesno sjećanje i instinktnost prevladaju, vodeći nas ugodi intaktnih događaja iz djetinjstva, a u onim ekstremnijim vidovima u balon fetalne zaštićenosti. Kad se nađemo u bezizlaznom položaju skupimo se i zgrčimo poput koštice fetusa, dok intelekt ne uspije prepoznati poredbeno uporabljivo rješenje, svakako povoljno za nas.
  Uče nas razumijevanju prema totemima razumijevanja. Neophodni dokazi su citiranja i reference. Nema više prirodno prostog shvaćanja. Mona lisa više nije lijepa zorom, opažajem ugodi, već autoritarnim nametanjem kompozicije, komplementarnošću boja, sfumatom, chiaroscurom, povijesnošću, poznatošću. Stvaraju se surogati zora u uvjetima korespondencije s mnogima. Od doxe izvodimo prihvatljivu doktrinu. U njoj logiku i dedukciju prema obrascima “kao”. Nestaje Occamove oštrice.
  Vraćam se Candideu i kontroverzi teze: “kako je život kojeg živimo najbolji od svih mogućih života”, pa stoga – obrađujmo svoj vrt. Prema čemu i na koji način? Oponašanjem uspješnosti u poretku. Do čega i k čemu?
  Već je Sokrat govorio kako je on samo primalja istinama u nama, nikako istinonosac ili despot istinama. Od kad je Zemlja prestala biti ravna ploča, a sila gravitacije postala konstanta masi, svijet nikad nije bio podijeljeniji vidom intelekta. Stoga nadomjestci poput sitno i dalekozora jesu naprave jedinjenja do stojne točke. Newton i Planck su ravnopravni, iako dijabolično nasuprotni. Veže ih autoritet dokazivosti upravo iz te stojne točke. No, ako je prema uvriježenom mišljenju sve počelo iz jedne točke, tada je nužno zgusnut sadržaj početka nje rasut posvuda i mijenja se dinamikom upravo tog inicijalnog sadržaja. Zašto bi principijelnost shvaćanja morala biti statična inzistiranjem na samo jednom kutu gledanja? Guši se potencijal alternativne mogućnosti. Penicilin nikad ne bi bio uočen, Darwin ne bi narušio kreacionističku teoriju, ako već stojna točka ne posjeduje informacije o svojem mogućem širenju u tom “redu” nereda. A mi gubimo tu stojnu točku, pokušavamo ju rekonstruirati odjecima, slično poput uobličavanja teorije “velikog praska”, alatkama samo jedne trake nereda, jedino nam verificirane i dostupne.
  Pa ako se svemir širi, nije li logično kako se nešto mora zbiti ustupajući prostor volumenu širenja?

  avatar

  07.05.2016. (10:53)    -   -   -   -  

 • shadow-of-soul

  ''...jasno ti je da bi za početak trebao prestati
  koristiti tekuću vodu izvornosti za ispiranje
  svog stečenog protivljenja i neusklađenosti
  s nametnutim odnosima...''

  avatar

  07.05.2016. (14:27)    -   -   -   -  

 • Mela

  Kvasina i sve je riješeno; no ako čekamo da se ukvasimo, pjest će nas kamenac.

  avatar

  07.05.2016. (22:50)    -   -   -   -  

 • Stolz und noch mehr

  Ovdje je uvijek lijepo doći.
  Dobrodošli kod Mirka!

  avatar

  10.05.2016. (09:31)    -   -   -   -  

 • evezmajevska

  baš baš mi je legla.

  avatar

  12.05.2016. (19:16)    -   -   -   -  

 •  
učitavam...